forskningsingeniøren bloghoved

En kold elektronisk tyrker

Ja, var det noget for dig med en forlænget weekend eller måske en hel uges ferie, helt fri for mobiltelefon, computer, tablet og andre elektroniske kommunikationsmidler?

Ifølge World Travel Market Trends Rapport 2012 tilbyder et stadig voksende antal hoteller verden over teknologifrie ferier. Det er hoteller uden trådløst internet, og hvor oplægget er, at de elektroniske gadgets er lagt væk - eller låst inde!

Illustration: Privatfoto

Det lyder i mine ører på én og samme tid stressende og befriende - stressende pga. alle de vigtige e-mails, Facebook-opdateringer og nyheder, man ikke med det samme kan forholde sig til, og befriende fordi alle de ting uden problemer kan vente.

Jeg skal være den første til at erkende mig skyldig i at bruge meget tid ved computere og med en tablet eller mobiltelefon i hånden. At internettet er tilgængeligt allevegne gør det attraktivt at skubbe mange aktiviteter og opgaver ud på den elektroniske platform - hvilket som en konsekvens gør afhængigheden af de elektroniske gadgets stadig større.

På den anden side nyder jeg at tage på ferie i mine forældres sommerhus, hvor der ikke er internet. Der er ikke langt til muligheden for at komme online, men der er trods alt en lille barriere, hvilket er nok til, at der går dage imellem, at jeg opsøger internettet. Faktisk har jeg frabedt, at de får internet installeret i huset, da det, såvidt jeg lige kan tænke mig til, er det sidste internetfrie sted, jeg med jævne mellemrum kommer til!

Internetfriheden betyder, at computere, tablets og smartphones er mindre interessante, hvilket giver den ro, som hotellerne omtalt i starten af indlægget sandsynligvis også kan tilbyde.

Så jeg kan godt forstå, at folk, som ikke har et internetfrit sommerhus at tage til, kan have behov for at opsøge disse hoteller. For at tage en kold elektronisk tyrker.

Jakob Rosenkrantz de Lasson er civilingeniør og ph.d. i nanofotonik fra DTU. Jakob arbejder som Product Lead og forskningsingeniør hos virksomheden TICRA i København og blogger om forskning, fotonik og rumteknologi. Jakobs blog har tidligere heddet DTU Indefra (2012-2016) og DTU Studenten (2012)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

Er det ikke en selvmodsigelse?

:-) Alt er jo relativt - jeg prøvede i alle tilfælde med mine formuleringer at lægge op til, at ingen af de omtalte ting - e-mails, Facebook og nyheder - er så vigtige, at de ikke kan lægges væk i en periode.

  • 0
  • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten