rumfart på den anden måde cs banner bloghoved

Elektrisk pumpe til Spica

Kære læsere,

Som I måske husker, så er vi engageret med et norsk firma, Orbital Machines, i et projekt omkring at lave en elektrisk pumpe til Spica og BPM100. Så vidt jeg lige ved er Rocket Labs’ Electron raket den eneste anden raket der benytter en sådan pumpe. Det vil altså gøre Spica til medlem af en ganske eksklusiv klub, hvis vi flyver med sådan en pumpe.

Den elektriske pumpe er tiltænkt som en potentiel opgradering af Spica, den primære vej er stadig vores fordamper af flydende nitrogen.

Orbital Machines har nu eksisteret i et års tid og er i fuld gang med at lave en prototype af deres pumpe som skal gennemgå en række hydrodynamiske test i Norge. For at finansiere deres videre arbejde, så afholdte de i sidste uge en investeringsrunde, hvor man kunne investere i firmaet. I den anledning var Jacob en tur i Trondheim for at fortælle de potentielle investorer hvad CS er for en størrelse. Det må siges at have været en stor succes idet de opnåede deres mål om finansiering for 200.000 €.

Jacobs foredrag samt oplæg fra Orbital Machines kan ses i nedenstående video

Ligeledes kan man se mere til Orbital Machines på deres hjemmeside. Man vil blandt andet kunne se at CS har en plads i deres bestyrelse i form af Mads Wilson.

Thomas Pedersen er civilingeniør fra DTU fra 2006 og har en Ph.D. indenfor mikro- og nanoteknologi fra DTU Nanotech, og er nu ansat samme sted som seniorforsker. Thomas har bygget raketter siden 1999 og blev en del af Copenhagen Suborbitals i 2009. Han er et af flere medlemmer af Copenhagen Suborbitals, der skriver på denne blog.
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

Skønt at høre om dette tiltag der jo ligger i pereferien af det praktisk mulige, men som jo som nævnt er noget rocketlabs er lykkedes med og som er blevet rutine i deres flyvninger. Der er store perspektiver i elektriske turbopumper og det er fedt at se at CS er med som frontløbere gennem samarbejdet med Orbital Machines. Det lader til at sommer/efterår 2020 bliver spændende samt naturligvis 2021 hvis tidsplanerne ellers holder :-) God vind herfra!

  • 3
  • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten