Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.
phloggen

DJØF-kuppet i Dong

Vi kan lige så godt få en debat tråd til at diskutere de mafiøse metoder der fik Eldrup fyret fra DONG.

Sagen kort: Loppetjanser med million-hyre til tidligere kolleger fra ministeriet.

Spørgsmålene er mange, men nok primært:

Hvad fik Eldrup igen ?

Var det tak for hjælpen til at blive direktør for DONG ?

Er der returkommision involveret ?

Kommer der en politianmeldelse ?

Var det en ingeniør der blæste i fløjten ?

Hvad får han for at blæse i fløjten ?

phk

Poul-Henning Kamp er selvstændig open source-softwareudvikler. Han skriver blandt andet om politik, hysteri, spin, monopoler, frihedskampe gør-det-selv-teknologi og humor.
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først

..man må antage at han allerede havde 'handlet' sig frem til en anseelig mængde 'politisk kapital'/krav på gentjenester/'fedtemærker' inden ansættelsen i DONG.

Derfor er dette nok ikke 'tak for hjælpen'.

Man kunne forledes til at tro at det kunne være belejligt at have gode venner i ministeriet, - der selv har 'politisk kapital' der kan indløses internt i ministeriet - hvis man 'kommer galt afsted' , eller ønsker at påvirke tingene i en bestemt retning.

IANAL, men returkommission kan man vel ikke kalde det, hvis der ikke er penge direkte involveret til gengæld for en ydelse. ?
Og en politianmeldelse kommer der nok ikke fra egne rækker.

Ang. den heroiske whisteleblower er der nok 'nogen' som er i gang med at indløse noget 'politisk kapital' hos nogen , der kan indløse 'noget andet politisk kapital' ved en tredie , der - tilfældigvis - har mulighed for at lække snavset fra personalesager, lægeerklæringer, osv.

Hvem véd ?, - der er som sagt et gæt.

Utak er verdens løn.

K

 • 0
 • 0

Personlig finder jeg det langt mere interessant at se på om vi overhovedet i det danske samfund vil have nogle som skal have lønninger i 5+ millionklassen!

Jeg medgiver at der findes ganske få innovative personer som i kraft af deres eget ego / opfindsomhed / mod etc kan stable en virksomhed på benene og skabe et imperium. (=læs personer som Lars Larsen & lign.)
Men kendetegnende for sådanne personer er også en stor personlig risiko fra starten og en ide som andre måske ikke tror på.

Det er ikke tilfældet fordi man har erhvervet sig nogle kompetancer og måske har haft en enkel el 2 gode ideer på et tidspunkt hvor pilen alligevel pegede opad på vækstbarometret.

Med andre ord - langt de fleste i dette land som d.d. får lønninger på mere end 4-5 mio. kr er ikke pengene værd!

De fleste vil alligevel ikke kunne skaffe sig job i udlandet eller familien vil ikke flytte med - og kan de få et bedre lønnet job i udlandet - ja så klarer vi os sikkert alligevel.

Kom ikke og overbevis mig om at f.eks. bankdirektører er mere end 4-5 mio. kr værd!
Eller direktører i DONG kan tjene en lønudgift på mere end 5 mio.kr hjem indenfor få år?
Det er utopi og bidrager kun til at vi andre skal betale alt for meget for disse produkter som vi i stort omfang ikke kan undslå os for at benytte.
Ja vi skal have en bankforbindelse og vi skal enten have naturgas eller el.

 • 0
 • 0

Måske vil udskiftningen af ledelsen kunne give os forhåbning om forbedring af el-nettet i omegnskommunerne. Masterne holder ikke mange år endnu.
men det er vist et stakket håb.

 • 0
 • 0

Men hvorfor er DJØF endnu engang blevet et bandeord? Det minder mig snart om hvad vi sagde om ingeniører da jeg var tømrer...

 • 0
 • 0

Men hvorfor er DJØF endnu engang blevet et bandeord?

Måske er det proportionalt med kompleksiteten af selvangivelsen, men det kan være programleverandørerne står for tur, når der i højere grad smides brugere af "tast-selv" eller blot hyppige nedbrud. :-)

 • 0
 • 0

Gætteværk, misundelse og se og hør journalistik er der rigeligt af.

Manden har været ansat i 11 år uden at bestyrelsen har haft antagelser om noget forkert, pludselig skal manden fratræde.

Den med for høje lønninger til ansatte lyder tynd og er ihvertfald helt håbløs at kommunikere. Såfremt dette er begrundelsen og disse ansættelsesforhold har varet mere end et regnskabsår, ja så så er vel både bestyrelse, revisor, administrationen, de ansatte mfl. på vej ud. Det sker næppe, hvorfor sandheden næppe kommer frem.

Men gætterierne kan være mange, måske har han sagt "NJET" til de astronomisk dyre planer, som regeringen har fremlagt.

 • 0
 • 0

[quote]Manden har været ansat i 11 år uden at bestyrelsen har haft antagelser om noget forkert, pludselig skal manden fratræde.

Har du kigget på din elregning?
Har han gjort noget rigtigt?[/quote]

Lad os lige tage den med elregningen een gang til:

Kikker man på Dongs hjemmesider, ser man:

Basisprisen er på 2.10 kr/kWh,
En privatforbruger kan lige pt. låse prisen fast på 2.04 kr/kWh

Trækker vi momsen ud, er der
Basispris uden moms 1.68 kr/kWh
Fastpris: 1.63 kr/kWh

Så trækker vi afgifterne ud, hvorefter der er følgende priser
0.874 kr/kWh i basispris
0.826 kr/kWh i fastpris

Så fratrækker vi PSO-tariffen. Lad os bare sætte den lidt lavt til 9 øre/kwh. Tilbage er

Basispris: 0.784 kr/kWh
Fastpris: 0.736 kr/KWh

Så er der transportomkostningen, hvor prisen reguleres helt ned i detaljer, inkl. hvor megen fortjeneste distributionsselskabet må have (og nej, Anders Eldrups løn må ikke medregnes i distributionsomkostningern!) af Elforsyningsloven inkl. tilhørende bekendtgørelser.

I Københavnsområdet kan vi regne med distributionsomkostninger på 36.5 øre/kWh

Tilbage er så
Basispris: 0.419 øre/kWh
Fastpris: 0.371

Det er det beløb, som Dong maksimalt kan købe markedsel for, og som også skal indeholde den fortjenstmargen, som skal dække de omkostninger som dong har til køb og salg af markedsel.

Spotprisen på Nordpool svinger en del, men lad os sige 30 øre/kwh
Dermed er vi på basisprisen ned på 11.9 øre/kWh som Dong skal bruge til at dække samtlige faste og variable omkostninger ved køb og salg af markedsel. Vi kender ikke margenen på fastprisen, da den jo er prisdækket. Det er selvfølgelig også klart at Dong har afdækket køb til basisprisen, men vi taler altså om relativt få øre/kWh som fortjenesten kan køre på og ned.

Langt de fleste penge ender som det kan ses, alle mulige andre steder end hus Dong. Ydermere ligger Dongs elpriser i samme niveau som de øvrige elselskabers. Prisstrukturen siger jo også en del om, hvorfor der ikke kan være mere konkurrence på elprisen end der er.

Så i mine øjne er det at rette smed for bager at klandre Anders Eldrup eller Dong for høje elpriser.

Hvis elpriserne skal ned, er det afgifterne, pso-betalingen og momsen, der bør være de store bidragydere.

Vi taler om avancer til elselskaberne, der er helt nede i niveauet med dårlige statsobligationer,.

 • 0
 • 0

[quote]Måske du skulle se på målerlejen ...?

810 kroner i årlig leje for noget der kan købes til 748 kroner: http://www.harald-nyborg.dk/p5164/3-faset-...

Avancen siger jo ingenting når der er nedgravet unødvendigt frås i regnskabet for mange millioner. [/quote]

Men det er jo ikke millioner, der nødvendigvis er nedgravet i eldistributionsdelen. Eldistributionsregnskabet er helt åbent og kontrolleres af Energistyrelsen

Der er jo forskel på målere, og jeg tvivler på, at du vil kunne få lov til at bruge en Harald Nyborg måler til noget som helst der har med elforsyning eller godtgørelse af elafgift at gøre.

 • 0
 • 0

Der er jo forskel på målere, og jeg tvivler på, at du vil kunne få lov til at bruge en Harald Nyborg måler til noget som helst der har med elforsyning eller godtgørelse af elafgift at gøre.

Arbejder du i DONG?

810 kroner i årlig målerleje er jo næsten tyveri ved højlys dag.

 • 0
 • 0

Hej Thomas

Målerlejen steg på et apparat opsat af KE tilbage i 1998;. andre 10 år tidligere eller mere (se P-HKs undersøgelse herom) - disse måler er betalt mange gange.

MEN målerlejen kommer jo kun DONG Energy til gode, mens jeg kun kan spare et par småøre ved at skifte el-selskab.

Dette er en malkemaskine for DONG Energy.

Er du ansat til at varetage DONG Energy's interesser eller hvad?

 • 0
 • 0

Thomas, gider du ikke poste dette indlæg på nationen også. OK, du får 898 'thumbs down', men måske kan det lukke munden på nogen derinde.

Folk i Kbh betaler ikke for meget (?) i strøm fordi der en gang i mellem serveres tigerrejer i kantinen. Salg og distribution af el og gas udgør 15% af EBITDA og 18% af omsætningen. Det meste af overskuddet kommer fra den guldrandede forretning at producere og sælge vores allesammens olie og gas.

I øvrigt, som tidligere ansat i DONG Energy kan jeg bekræfte, at DJØF-virussen har ramt DONG i alvorlig grad! Den stopper ikke før den sidste ingeniør er sparket ud, og der kun er interne controllere tilbage til at kontrollere hinanden. Sådan - så kom jeg af med det sure opstød! ;-)

 • 0
 • 0

Man kan spørge sig selv om denne sag - og tag gerne målerlejen med - virkelig er eksempel opfinderhøjden i den mere/mest velnærede del af det danske erhvervsliv?

Jeg skal afholde mig fra at nævne bestemte firmaer eller fagforeninger. Blot vil jeg håbe at sager som denne maner til eftertanke i de dele af det danske samfund der rent faktisk har indflydelse herpå - og at der her forefindes et ønske om at sådanne sager ikke forekommer fremover - og ligeledes at ønsket vedrører forekomsten af hændelserne frem for offentliggørelsen af samme.

 • 0
 • 0

.... tag gerne målerlejen med - virkelig er eksempel opfinderhøjden i den mere/mest velnærede del af det danske erhvervsliv?

I ganske mange af verdenstoppen blandt virksomheder er "Financial Engineering" den største indtægtskilde.

General Electric og GM er banker med noget ingeniør-noget klattet ovenpå. Formålet med overhovedet at producere produkter er at kunne sælge dem på kredit som man derefter kan hexe til obligationer (som man så kan vædde imod med derivater og CDS fordi man ved at produktet er noget lort og kunderne idioter ;).

Målerlejen er fantastisk stabil og stor betalingstrøm som kunne sendes igennem en off-shore trust og laves til utallige obligationer - ROI på målerne må ligge på mindst 30% p/a: Det giver mulighed for en enorm rentemarginal på fantastiske 25%, hvis man bare sender pengene videre fordelt på 5% obligationer (og 5x et års leje i kontanter, her & nu).

Modellen griber om sig. Derfor den megen fokus på "services" og leasing-kontrakter! Det er den næste dot.com bølge!!

 • 0
 • 0

Efter hvad man kan læse i Extrabladet om den specielt forgyldte medarbejder, så har en betydelig del bonuserne nok haft at gøre med at DONG fik møllerne tryllet klar indenfor den vandvittige frist som vennerne på slotsholmen insisterede på.

 • 0
 • 0

Nu skal vi passe på med at blande tingene.
Dong Energy, som Eldrup var direktør for, er udelukkende Energiproducent. De har pligt til at levere til kunderne i et vist område, men skal derudover levere i konkurrence med alle andre i Nordpool's område (Det fælles skandinaviske elbørs). Fordelingen mellem landsdelene m.m. foretages af Energinet. De har monopol, men er helt statsejet. Distributionen, din lokale elmåler, gadebelysning m.m. leveres her i københavnsområdet af Dong distribution. De er privatejet og har monopol ;-). Denne opdeling er en følge af et EU-direktiv, der kræver denne opdeling. Så Eldrup har intet at gøre med din målerleje, stikledning m.m.

 • 0
 • 0

Har du kigget på din elregning?
Har han gjort noget rigtigt?

Har du kigget på din elregning. Før du taler videre, skulle du måske studere den lidt nærnere. Du vil så finde ud af at ca. 75% af prisen er skatter og afgifter. Kun ca 50 øre pr KWh er faktisk el-prisen og ud af de 50 øre er de ca 13 øre distributions fradrag, hvoraf en del går til Energinet.DK. En gennemsnitlig dansk familie med parcelhus bruger ca 4000 KWh pr år eller omregnet for ca 2000 kr UDEN skatter.
Uden Anders Eldrup skulle du måske have betalt det dobbelte. I hvertfald er prisen renset for afgifter hos vores naboer ikke lavere, snarere tværtimod. Så hvis du mener din el-pris er for høj, så skyd på politikerne.
Og husk at du for de 50 øre får strøm stort set altid af en god kvalitet. Hvornår havde du sidst strømafbrydelse eller lav/høj spænding?
Den her diskussion er præget af, at folk ikke engang gider læse deres regninger ordentligt og finde ud af, hvem der virkelig tager pengene op af deres pung. Du betaler gladeligt 13 kr. for en liter benzin, men hvor er din harme over direktøren i Shell eller Stat-oil? De betaler ikke engang skat i DK.

 • 0
 • 0

Et forslag mere: Det minder lidt om tidligere sete forløb som Combus, TV2, DSB, hvor det gik fint indtil det lige pludselig gik helt ad h... til, nærmest fra den ene dag til den anden. Som en fornuftig embedsmand skal man have "røvbaldedækning" og her er der en flok højere lønnede at skyde skylden på.
NÅH - men lad os nu se, hvad rigsrevisionen finder ud af!

 • 0
 • 0

Størrelsen af målerlejen er omfattet af de samme indtægtsrammebestemmelser som eldistributionsprisen. Størrelsen skal derfor på samme måde som med distributionsprisen indberettes til Energistyrelsen, som også er kontrolorgan.

Derfor kan ingen - gentager INGEN - tigerrejer, direktørlønninger til vindmøllechefer eller administrerende direktører eller for den sags skyld førsteklasses billetter til Stockholm - indregnes i lejen.

Når KE havde så lav en lejepris, var det udtryk for enormt ringe økonomistyring og manglende overblik over omkostningerne.

mvh

Thomas

 • 0
 • 0

Hej Thomas

I har da selv meldt ud med, at:

"Abonnementet, der er en del af den samlede offentligt regulerede eldistributionsbetaling følger brancheforeningen Dansk Energi’s model og dækker alle basisomkostningerne ved at være elkunde – dvs. døgnbemandet vagtberedskab, afregning, energirådgivning, målere og målerudstyr samt en andel af omkostningerne til drift af lavspændingsnettet. Dermed betaler alle almindelige kunder det samme for de fælles ydelser, som ikke er relateret til om man bruger lidt eller meget strøm."

KE havde en anden strategi - storforbrugerne skulle betale lidt mere til dette end Mor Karen. For KE gik det alligevel op og der var ikke tale om manglende overblik, men lidt samfundsmæssigt hensyntagen til småforbrugerne, som der er mange af i KE-området.

Pludselig kunne man få leveret el fra et andet selskab og hvad gør man så; jo man ligger flest mulige udgifter over på målerlejen, selvom det omfatter mange andre ting. Her forsvandt vist nok et lille samfundshensyn ...

 • 0
 • 0

Det kan godt være at Eldrup og hans drenge er gået lidt over stregen, men er der ikke ved at gå lidt Jantelov i den her historie? Jeg syntes godt nok ham der fra de rådgivende der blev interviewet i News skal ha' en tudekiks.

 • 0
 • 0

Da vi skulle bygge hus, skulle vi have en gasstikledning indtil huset, uanset om vi ville aftage gas eller ej. Pris: xkkr.
Nu hvor vi kan skifte over til fjernvarme skal vores gasstikledning sløjfes, hvis vi dropper gassen. Pris: 3520kr. plus gravearbejde (dyrt).
Svært at se som andet end et fastholdelsesgebyr. - Specielt hvis man tør gætte på hvad det vil koste at retablere stikledningen, hvis gas igen bliver relevant?
Smart!

 • 0
 • 0

Nu hvor vi kan skifte over til fjernvarme skal vores gasstikledning sløjfes, hvis vi dropper gassen. Pris: 3520kr. plus gravearbejde (dyrt).

Man kan kun anbefale, at I beholder jeres gaskomfur i køkkenet!

 • Søren
 • 0
 • 0

Det kan godt være at Eldrup og hans drenge er gået lidt over stregen, men er der ikke ved at gå lidt Jantelov i den her historie? Jeg syntes godt nok ham der fra de rådgivende der blev interviewet i News skal ha' en tudekiks.

Kan du ikke uddybe hvordan du mener at Janteloven kommer ind i billedet?

At den enkelte medarbejder sikrer sig et godt betalt job kan ingen være sure over.
Men at ledere / bestyrelser og især de som bestemmer indenfor foretagender/virksomheder, hvor man reelt ikke har en mulighed for fravalg - ja de må sand for dyden sørge for at holde deres sti ren!

Borgere i de områder som DONG levere el og naturgas er med til at betale for disse urimelige lønninger. Som naturgaskunde kan jeg ikke slippe for DONG. Tilsvarende gælder det for mange Elkunder.
Følgelig har jeg en klar interesse i, at jeg ikke skal betale urimelige høje afgifter for at DONGer istand til at give urimelige høje lønninger.

 • 0
 • 0

Torben Bauer:

Kan du ikke uddybe hvordan du mener at Janteloven kommer ind i billedet?
[...]
Følgelig har jeg en klar interesse i, at jeg ikke skal betale urimelige høje afgifter for at DONGer istand til at give urimelige høje lønninger.

Jeg ser noget Jante i, at du kan kalde en lønning urimelig, uden at du aner noget som helst om hvilken medarbejder, der har modtaget hvor mange penge, og hvor meget værdi han har skabt for DONG.

 • 0
 • 0

........hvad ret få har bemærket er at bestyrelses formanden Fritz Schuur er forarget, så forarget at han overtræder loven ,ved at lade en anden virksomhed, her hans egen, gennemse papirer fra et firma han er bestyrelsesformand for.

Han skulle med det samme have antaget kvalificeret fremmed arbejdskraft....et sagfører firma der ikke havde forbindelse til ham eller DONG
Hans handling er en "klokkeklar" overtrædelse de love der gælder for bestyrelses arbejde.

At Eldrup der er en skarp jurist ikke skulle have skabt sig rygdækning for sine handlingervirker underligt. Der foreligger også den mulighed at Fritz Schuur er blevet ramt af et pludseligt hukommelsessvigt, så han ikke kan huske at Eldrup har anmeldt lønningerne størrelse, men fordi Schuur ikke har modtaget de goder han havde bedt Anders Eldrup om.....Jeg gætter bare.... Jeg nægter at tro at Anders Eldrup som jurist har undladt den detalje.

 • 0
 • 0

Hans handling er en "klokkeklar" overtrædelse de love der gælder for bestyrelses arbejde.

Sikke da noget vås.

En bestyrelse må spørge hvem de har lyst til råd, deres koner, elskerinder eller for den sags skyld lave en afstemning blandt fulde fodbold-idioter.

I sidste ende har bestyrelsen selv ansvaret for deres beslutninger, med mindre nogen andre, f.eks registrerede revisorer, er villige til at påtage sig ansvaret.

 • 0
 • 0

Torben Bauer:
[quote]Kan du ikke uddybe hvordan du mener at Janteloven kommer ind i billedet?
[...]
Følgelig har jeg en klar interesse i, at jeg ikke skal betale urimelige høje afgifter for at DONGer istand til at give urimelige høje lønninger.

Jeg ser noget Jante i, at du kan kalde en lønning urimelig, uden at du aner noget som helst om hvilken medarbejder, der har modtaget hvor mange penge, og hvor meget værdi han har skabt for DONG.
[/quote]

Pågældende fik en løn som oversteg den administrerende direktørs løn. Hans løn er ang. mere end 6 mio. kr årligt. Og dertil en aftrædelsesordning som kan udløse 20 mio kr har også været på tale.
Det erde fakta som jeg forholder mig til - Har du en mere præcis viden?

Faktum er at der er tale om lønninger og ordninger som er helt uacceptable indenfor virksomhede,r hvor der ikke er fri konkurrence for den enkelte forbruger.

Som forbruger kan du fravælge Bilka & Netto hvis du synes Mærsk giver for høje lønninger. Som naturgaskunde kan jeg ikke fravælge DONG. De står for gasdistrubutionen i dette land.

Og INGEN medarbejder er så mange penge værd!
Og skulle en enkelt medarbejder alligevel være så meget værd - ja så er det for længst tjent ind ved sparede kroner i lønninger til alle de medarbejdere som IKKE er det værd, men blot har formået at overbevise firmaet at det måske er tilfældet.

 • 0
 • 0

Slap af PHK

Det foreliggende, er ikke noget du kan slå direkte op i en lovsamling PHK , men det er ikke ensbetydende med, at der ikke er regler og formalia der skal overholdes. Undersøgelser af den art afhandler man med den bestyrelse man er formand for, da man ikke er enerådig, men kun den der repræsenterer bestyrelsen udadtil. Man skal derfor sørge for at der fremkommer et forslag om at det ikke var opportunt at lade en uvildig advokat se på tingene(hvis en sådan findes). og det sker kun med en enig bestyrelse( flertal)

Alene det at Fritz Schuur overgiver det til uvildige advokater istedet for at bruge sine egne jurister kunne indikere at der var ting i den forbindelse du ikke er så vidende om. Fritz egne ansatte jurister kan sagtens være vidende, men næppe uvildige og der foreligger ingen beskrivelser af at hans overdragelse af papirer til hans egne jurister er sket med bestyrelsens samtykke. Loyalitets problematikker som medarbejder repræsentaterne også er bundet af.

Her er lidt stof at tygge på

http://www.startvaekst.dk/formandensrolle

Det er dejligt at kunne medvirke til en udvidelses af din videnshorisont PHK:o)

 • 0
 • 0

@Torben

Som forbruger kan du fravælge Bilka & Netto hvis du synes Mærsk giver for høje lønninger. Som naturgaskunde kan jeg ikke fravælge DONG. De står for gasdistrubutionen i dette land.
Og INGEN medarbejder er så mange penge værd!
Og skulle en enkelt medarbejder alligevel være så meget værd - ja så er det for længst tjent ind ved sparede kroner i lønninger til alle de medarbejdere som IKKE er det værd, men blot har formået at overbevise firmaet at det måske er tilfældet.

Det er da noget sludder. Du kan købe gas lige hvor det passer dig! Du er blot tvunget til at betale distributions afgiften til Dong. Og den er reguleret.
Og mht til løn, så lad mig spørge dig et retorisk spørgsmål: Du er dødeligt syg, men der en og kun en læge der er specialist og som har din sygdom som sin passion. Han har brugt hele livet på at lære om den og nu kan han redde dig fra døden. Hvad er han så værd for dig? Skulle han så ha en lille løn, så han ikke gad arbejde over, for at redde dig? Eller hvordan ville du aflønne ham i din verden. Eller ville du hellere lade 20 andre læger der ikke kan helbrede dig, prøve på det, fordi det er billigere.

 • 0
 • 0

Du er du ude hvor du ikke kan bunde! Og jeg mener virkelig bunde!!!
1: Jeg er læge og jeg ved godt hvem jeg villle gå til. MEN ingen læger i DK får lønninger som det er på tale om i den konkrete situation!
Som ansat indenfor det offentlige som læge får du yderst sjældent over 1.5 mio kr. Så der er et langt spring op til over 6 mio kr og fratræder en stilling får du sjældent over 2 mio kr. - altså som læge der redder menneskeliv. En ingeniør i DONG redder vist ikke mange menneskeliv!

2: Ja - jeg kan købe gas hos andre end DONG (og det gør jeg faktisk også fordi DONG er for dyr) - men distributionsudgiften er stadig til DONG som er et statsligs foretagende. Havde de lavere lønninger var det meget tænkeligt at den "afgift" var lavere.

3: Endelig sammenligner du æbler og pærer. Var jeg dødelig syg og havde brug for vindkraft eller gas - tja så var det nok ligegyldigt hvem som havde fundet på at pumpe det op eller organisere en vindmøllepark.
Men var der kun en ingeniør i HELE DK som evnede at få strøm ud af stikkontakten ville jeg msåke være tilbøjelig til at betale ham lidt mere.
Men det er jo bare ikke virkeligheden!

Og nej - jeg er ikke misundelig på dem som har skaffet sig de høje lønninger. Men jeg er frustreret over at nogle kan finde på at tilbyde eller acceptere lønninger i den klasse!

 • 0
 • 0

@Torben Bauer

Så der er et langt spring op til over 6 mio kr og fratræder en stilling får du sjældent over 2 mio kr. - altså som læge der redder menneskeliv. En ingeniør i DONG redder vist ikke mange menneskeliv

Nå ikke. Skraldemænd redder flere liv en læger! De ingeniører der søger for at du får rent vand og har et velfungerende kloak-system redder flere liv en læger! Der er rigtigt mange rigtigt dygtige mennesker der sørger for at samfundet fungerer. Læger er nogle af dem. Skraldemænd er andre. Hvis du mener at distributionsafgiften er nogle få hundrede kroner for høj, skal du huske at infrastruktur koster. Og Dong bliver benchmarket på den afgift, så det er de mest effektive i branchen der bestemmer hvad prisen skal være.
Sjovt nok er DONG et af de eneste statsejde selskaber der giver overskud! SAS er ved at gå konkurs.DSB, ja de skulle nok have brugt nogle flere penge på en der kunne gennemskue kontrakten med Ansaldo. Bane Danmark er en støvet sur organistaion der ikke kan vedligeholde skinnerne, men de er sikkert billige. Er det samme kvalitet du ønsker på din gas leverance?
Måske skulle du lære at svømme!

 • 0
 • 0

@Torben Bauer
Før du forresten pudser din glorie, så kan jeg se at du selv opererer lidt på sidelinien. (google er fantastisk) Er det moralsk OK at bruge sin tid på konsulentarbejde for privat-hospitaler og at være "deltids" ansat på en privat hospital (Møn) for dem der kan betale kassen og samtidig kun arbejde deltids hos det offentlige (Slagelse) når der er patienter på ventetid hos det offentlige. Du tager da også fra, hvor det giver mest, gør du ikke?

 • 0
 • 0

Google er en god ting - men det er som så meget andet sjældent den hele sandhed man får.
Jeg arbejder ganske rigtig på møn. Som konsulent på et privathospital. De fleste patienter jeg ser er faktisk fra det offentlige. Nemlig dem som man ikke evner at klare indenfor behandlingsgarantien på 30 dage.
Og så ser jeg patienter i speciallægepraksis.
Men der er tale om helt andre lønninger end dem som her er på tale!

Så jeg ser ikke noget odiøst i at der er en konkurrent til det offentlige. At der er patienter som venter i det offentlige system skyldes primært den måde man har valgt at organisere sundhedsvæsenet på i dette land.

 • 0
 • 0

@Torben Bauer

eg arbejder ganske rigtig på møn. Som konsulent på et privathospital. De fleste patienter jeg ser er faktisk fra det offentlige. Nemlig dem som man ikke evner at klare indenfor behandlingsgarantien på 30 dage.

Nu hopper kæden helt af for dig. Du kan tage x antal patienter pr md uanset hvor du arbejder? Uanset om det er i det offentlige eller i det private.
Hvis du arbejdede den samme tid totalt i det offentelige kunne de "private" patienter vel blive behandlet der?
Nu arbejder du arbejder mindre i det offentlige, for at du kan arbejde i det private og tjene kassen på de patienter du henviser til dig selv fra det offentlige om jeg så må sige. Hvis jeg var dig, ville jeg ikke skrive ret mange flere linier om folk der får for meget i løn og ikke er moralske. Du er på dybt vand nu og kan slet ikke bunde.
Hvis du og alle dine kollegaer lagde alt jeres energi hos det offentlige ville staten / kommunerne / regionerne spare mange penge, da i ikke skulle have overbetaling hos de private for det samme arbejde. Jeg er ret sikker på at den trafik koster landet så mange penge, at løningerne i DONG ville svare til de rene afrundingsfejl.

 • 0
 • 0

Torben Bauer:

Pågældende fik en løn som oversteg den administrerende direktørs løn. Hans løn er ang. mere end 6 mio. kr årligt. Og dertil en aftrædelsesordning som kan udløse 20 mio kr har også været på tale.
Det erde fakta som jeg forholder mig til - Har du en mere præcis viden?

Jeg har ikke adgang til mere viden end du har. Det er jo netop manglen på informationer, der gør din ophidselse til noget forhastet.

F.eks. skrev Politiken at det ikke var en fratrædelsesgodtgørelse, men en såkaldt stay-on bonus. Og nu berigtiger Politiken sig selv, og citerer det undersøgende advokatfirma for, at det vitterligt er en aftrædelsesordning. Så lige pt. er der en masse udmeldinger og informationer, som vi ikke ved om vi kan stole på - og alligevel er mange brushoveder ude og råbe op om hvor forargede de er - over noget som det er meget svært at få fastlagt sandhedsværdien af. Jeg har ikke den store respekt for at der pustes de store forargelser op, efter vi kun har hørt den halve historie, eller mindre.

Men alt det er så bare ikke forbundet til det jeg fortæller dig.

Du hidser dig op over en høj løn, fratrædelsesordning, eller whatever, uden at vide hvad DONG har fået for pengene. Og det er det der er noget Jante.

Hvis (bemærk jeg siger "hvis") manden er pengene værd, er det vel ikke galt?
Er 10.000 kr for dyrt? Det er der jo ingen der kan svare på, før man ved hvad varen er.

Men når det kommer til løn, har folk måske en vis tendens til at tænke at alle andres arbejdsværdi er ca den samme som éns egen - folk har sikkert svært ved at forestille sig at andre mennesker kan skabe mere værdi end én selv. Og hvis man selv mener man ikke er en høj løn værd, har man måske svært ved at acceptere at andre skulle være det. Eller hvad?

Ligner det ikke bare småtskårent Jante?

Og mht at få mere i løn end direktøren - det er set før. Steve Jobs oppebar en årsløn på $1 i sin sidste periode hos Apple. Mon ikke der kan findes en Apple-medarbejder eller to der fik mere?

Så gider du ikke lige vente med forargelsen, til vi er helt sikre på hvad der er op og ned her? Til vi kender alle fakta, og ikke kun de Jantegenererende avisbaskeroverskrifter?

 • 0
 • 0

Tag til en begyndelse at få dig et abbonnement på en avis PHK der interesserer sig for erhvervsstof ,,,,Berlingeren, Jyllandsposten, Børsen eller Information

For der står heller ikke i loven, at man ikke må køre fodgængere ned, men at man skal vise hensyn til dem og give plads til dem i færdslen og give dem tid til at passere. Der er forskel på fysiske og DJØF love.

Hvor du åbenbar ikke er istand til forstå (eller ikke vil forstå) at selv om en ting ikke direkte er beskrevet ned til den mindste detalje lige i den lov du lige kunne finde, er det ikke ensbetydendemed at du har ret, eller kan få ret!
Jeg ved positivt at det med ret ligger inden for dit erfaringsområde til stor forbløffelse for dig selv og pengepung.

Her fra Information, som set fra mit ståsted må være den avis der kan tilfredsstille din nysgerrighed:o)

<<<<Schurs show mod Eldrup rammer DONG
Bestyrelsesformanden smadrer det hold, der har bragt DONG i førerposition på havmølleområdet. Det går ud over selskabets position og konkurrenceevne og vil ende med at koste Fritz Schur posten, spår fagmand>>>>>>

Istedet for at fise rundt i din selvforståelses ballon, hvor Slagelse skal
opfattes som verdens nye Alexandria, er du nødt til at også universielt at gå i rette med med dem, som er mindre præcise end jeg, men også vrøvler ved at deltage som rygklappere i dine generaliserende korstog mod bodega udpegede uddannelses grupper so I har diskuteret i din omgangskreds.

Man kunne med samme ret pastå at selvstændige open source-softwareudviklere er nogle kostbare tidsrøvere, der med deres viden kan lege kejserens skræddere og sidde og fise husleje af.

Det går jeg som en selvfølge udfra, at det benytter du dig ikke af, men ville givet være ked af den generaliserende adjektiv etiket ....eller ????

 • 0
 • 0

Google er en god ting - men det er som så meget andet sjældent den hele sandhed man får.
Jeg arbejder ganske rigtig på møn. Som konsulent på et privathospital. De fleste patienter jeg ser er faktisk fra det offentlige. Nemlig dem som man ikke evner at klare indenfor behandlingsgarantien på 30 dage.
Og så ser jeg patienter i speciallægepraksis.
Men der er tale om helt andre lønninger end dem som her er på tale!

Så jeg ser ikke noget odiøst i at der er en konkurrent til det offentlige. At der er patienter som venter i det offentlige system skyldes primært den måde man har valgt at organisere sundhedsvæsenet på i dette land.

@Torben:
Jeg er af den opfattelse at debattørers private virke ikke har nogen relevans for diskussionerne her på siderne, men vil dog godt påpege et par ting for den bredere kreds:

Jeg er ret overbevist om at du er vel vidende om at behandlingsgarantien er et tagselvbord for private aktører.

Ofte (men dog ikke altid[*]) starter taksten i det private med lønnen til (læge-)personalet. Det skruer lønnen en del op - for selv om det er et 9-4-job, går kirurgier ikke for under x mio. kr. Oveni kommer, at når der så sammenlignes med det offentlige sygehusvæsen, indgår der et helt andet mix af ydelser; fx akutberedskab, forskning (som er et af de områder, der rent faktisk holder på lægerne i det offentlige) osv.

Derudover dækker det offentlige både reoperationer og ambulancen når det går galt i det private - hvilket er ret tys tys - hvad jeg er sikker på du er udemærket vidende om.

Jeg mener det er hvad økonomer plejer at kalde "cream skimming".

I relation til debatten er det kun muligt, når det såkaldte marked er indlysende skævt. Hvorfor må man spørge Lars Lykke.

Men generelt havde det været en del billigere for skatteborgerne at have undgået det cirkus med private hospitaler (for de fattesvage: De tager de lettese patienter til en takst langt over det offentlige).

[*] Regionerne har vist i det små påbegyndt egentlige udbudsforretninger?

 • 0
 • 0

Så er vi her igen. Solkongen tordner mod DJØFferiet.

Desværre har han ikke opdaget at VE er blevet snigDJØFfet. VE er hverken billigt, tilstrækkeligt eller realiserbart i en skala hvor det får betydning for klimakampen.

Hvis VE ikke er en teknisk løsning, hvad er det så? Jo det er finansielt produkt! Slet og ret går VE ud på at opnå en ret til få overbetalt aktiviteter gennem PSO eller undragelse af afgifter vha. nettomålerordning mm.

Et godt eksempel herpå er Anholt-koncessionen, mølleparken er end ikke færdigbygget før halvdelen af retten til at flå elbrugerne med PSO er handlet videre fra DONG til PensionDanmark.

Det er ikke for sjov at 3 ud af 4 af Eldrups overbetalte "guldfirer" er fra Renewables hvis primære opgave er at skaffe bedst mulige koncessioner.
http://epn.dk/brancher/energi/article27236...

Og de små VE-startups? Dem jeg har arbejdet med har alle haft en DJØF:Ingeniør ratio på over 1. Nøglemedarbejderne er dem der søger tilskud, overlevelsen afhænger af deres evne til at skaffe offentlige midler. Ingeniørerne må da gerne lave noget smart der kan vises frem i powerpoints, men i sidste ende er det lige meget om det virker.

Hvis VE skal afDJØFfes i DONG, så skal støtten og skåltalerne væk. Realisme tak.

 • 0
 • 0

Først er jeg enig i at hvad den enkelte debattør har af beskæftigelse er sagen uvedkommende. Men pågældende må være løbet tør for argumenter.

Men til dine kommentarer:
Hvor har du dine oplysninger fra?
1: Patienter som behandles under begrebet "det udvidede frie sygehusvalg" er jo netop patienter, som det offentlige ikke har evnet at tage sig af indenfor 1 måned. Der er en mellem regionerne og private sygehuse en aftalt takst for sådant arbejde.
Før vi fik behandlingsgarantien kunne patienter stå på venteliste i årevis. Er det den situation du gerne vil have igen?

2; Udfører et privathospital undersøgelser eller operationer efter et udbud fra det offentlige, er prisen for dette arbejde ofte på mellem 50-80 % af den takst, som normalt benævnes DRG taksten. Det er ligeledes normal kutyme at patienter med komplikationer kan modtages på et akut sygehus.

I forhold til det som denne debat her på siden går på - nemlig urimelig høje lønninger - ja så er der vist ikke mange læger som kan være med - selv på et privathospitat. Måske har du bemærket at adskillige privathospitaler faktisk er lukket det seneste år.

Om vi skal have privathospitaler eller ej er vel en politisk diskussion. Såfremt det offentlige sundhedsvæsen magtede opgaverne selv var der ikke basis for det private initiativ. Så kan man begynde at spekulære på hvorfor man ikke magter opgaven. Måske fordi politikerne har for stor indflydelse, måske fordi lederne (sygehusdirektører, ledende overlæger og cheflæger) aflønnes under 1½ mio kr. årligt, måske fordi man ikke vil centralisere driften så man får mest for pengene eller ???

Men den diskussion bør føres et andet sted end her hvor emnet er DJØFkuppet i DONG.

 • 0
 • 0

Du hidser dig op over en høj løn, fratrædelsesordning, eller whatever, uden at vide hvad DONG har fået for pengene. Og det er det der er noget Jante.

Men når det kommer til løn, har folk måske en vis tendens til at tænke at alle andres arbejdsværdi er ca den samme som éns egen - folk har sikkert svært ved at forestille sig at andre mennesker kan skabe mere værdi end én selv. Og hvis man selv mener man ikke er en høj løn værd, har man måske svært ved at acceptere at andre skulle være det. Eller hvad?

Ligner det ikke bare småtskårent Jante?

Og mht at få mere i løn end direktøren - det er set før. Steve Jobs oppebar en årsløn på $1 i sin sidste periode hos Apple. Mon ikke der kan findes en Apple-medarbejder eller to der fik mere?

Så gider du ikke lige vente med forargelsen, til vi er helt sikre på hvad der er op og ned her? Til vi kender alle fakta, og ikke kun de Jantegenererende avisbaskeroverskrifter?

1: Jeg hidser mig ikke op over lønnen. Jeg finder uaceptabelt at man giver den slags lønninger, især når det er et halvoffentligt foretagende.

2; Uanset hvad aviser og andre skriver - så der et et faktum at lønnen og fratrædelsesgodtgørelse ligger over 5 mio kr. Det er efter min mening ingen værd i dette land, såfremt man er at betragte som lønmodtager. Og det er defacto tilfældet her. Og ingen - det er ikke den enkelte som formår at få denne løn jeg er forarget over, men det system som tilsyneladende tillader.

3: Hvor mange af Steve Jobs karat er der ansat i DONG. Næppe en eneste. Han formåede at få en ide, starte en virksom på og få en kæmpesucces. Det kan du ikke sammenligne med en eller anden tilfældig DJØF'er, ingeniør eller læge som blot er god til sit job og følgelig mener at pågældende så bare skal have kassen.

4; Sandheden eller hvad der er op og ned i denne sag - det får vi næppe aldrig eller først om flere år efter en undersøgelse. Men det skal vel ikke afholde en diskussion om det principielle i disse høje lønninger og aftrædelsesgodtgørelser. Eller er det forbudt?

 • 0
 • 0

Først er jeg enig i at hvad den enkelte debattør har af beskæftigelse er sagen uvedkommende. Men pågældende må være løbet tør for argumenter.

Men til dine kommentarer:
Hvor har du dine oplysninger fra?

Af hensyn til ovenstående: Lad os sige indgående branchekendskab ;-)

1: Patienter som behandles under begrebet "det udvidede frie sygehusvalg" er jo netop patienter, som det offentlige ikke har evnet at tage sig af indenfor 1 måned. Der er en mellem regionerne og private sygehuse en aftalt takst for sådant arbejde.
Før vi fik behandlingsgarantien kunne patienter stå på venteliste i årevis. Er det den situation du gerne vil have igen?

Nej. Ikke uenig med dig - men privathospitalerne vel ca. 2 mia i 2011? - altså en brøkdel af det øvrige somatiske område. Det kan derfor diskutteres om det er dem alene, der har nedbragt ventelisterne.
Det offentlige ville udemærket kunne opfylde behandlingsgarantien, og gøre det billigere - det er min pointe. Behandlingsgarantien er blot rigid set i et samfundsøkonomisk øjemed (efter min opfattelse) og bør vægtes ift. sygdom. Bl.a. fordi det offentlige netop kan udnytte kapaciteten langt bedre ved at "fylde hullerne" med elektiv aktivitet; rene akutafdelinger er ofte hul i hovedet.

2; Udfører et privathospital undersøgelser eller operationer efter et udbud fra det offentlige, er prisen for dette arbejde ofte på mellem 50-80 % af den takst, som normalt benævnes DRG taksten. Det er ligeledes normal kutyme at patienter med komplikationer kan modtages på et akut sygehus.

Netop derfor jeg skrev en [*] ind. DRG-taksten har dog ofte meget lidt med virkelighedens omkostninger at gøre.

I forhold til det som denne debat her på siden går på - nemlig urimelig høje lønninger - ja så er der vist ikke mange læger som kan være med - selv på et privathospitat. Måske har du bemærket at adskillige privathospitaler faktisk er lukket det seneste år.

Om vi skal have privathospitaler eller ej er vel en politisk diskussion. Såfremt det offentlige sundhedsvæsen magtede opgaverne selv var der ikke basis for det private initiativ. Så kan man begynde at spekulære på hvorfor man ikke magter opgaven. Måske fordi politikerne har for stor indflydelse, måske fordi lederne (sygehusdirektører, ledende overlæger og cheflæger) aflønnes under 1½ mio kr. årligt, måske fordi man ikke vil centralisere driften så man får mest for pengene eller ???

Men den diskussion bør føres et andet sted end her hvor emnet er DJØFkuppet i DONG.

Læger på offentlige sygehuse er ikke urimeligt aflønnede. Enig. I det private ... var det i min opfattelse urimeligt.

Men enig: Det er vist at "drifte tråden"...

 • 0
 • 0

@Bauer

3: Hvor mange af Steve Jobs karat er der ansat i DONG. Næppe en eneste. Han formåede at få en ide, starte en virksom på og få en kæmpesucces. Det kan du ikke sammenligne med en eller anden tilfældig DJØF'er, ingeniør eller læge som blot er god til sit job og følgelig mener at pågældende så bare skal have kassen.

Du har tydeligvis ingen anelse om hvad du taler om. Lad os sige du er geolog og du kan bedre end de fleste udpege det rigtige stede at lave en prøve-boring. Måske kan det spare firmaet for en mange hundrede millioner. Er du så ikke nogle millioner værd om året?
Og det er vist dig der er løbet tør for argumenter. Du stiller dig selv om på en pedistal, men handler helt på samme måde: Du profit optimerer dine evner. Det er der for mig ikke noget galt med, blot skal man ikke sige at man gøre det modsatte!

 • 0
 • 0

Nej - jeg ved intet om olieboringer. Men heg ved at meget få mennesker er mere end 5 mio kr værd i lunudgift om året inden for offentlige eller halvoffentlige virksomheder. Det faktum at DONG er 75% ejet af staten gør det i mine øjne til en offentlig virksomhed.
AT de har monopol på gasdistribution i dette land og i visse områder for el gør det uacceptabel at give den slags lønninger. i den sidste ende er det skatteyderne som skal betale.
Var det er 100% privatejet selskab, kan man gøre som man vil. Så har vi andre mulighed for at lade være med at købe pågældende firma's produkter.

Min pointe har intet med den enkelte medarbejder at gøre. Det er princippet om at ingen er sådanne lønninger værd.
Ja der findes sikkert en geolog som kan "spare" foretagendet for unødige boringer og dermed være en høj løn værd.
Men så oplsyt mig venligst om hvor mange geologer som det er nødvendigt at have hos DONG.

Omkring min egen situation - siden nogle synes den er så interessant - så har jeg arbjede 6-8 timer om ugen. Det uanset om det har været på et offentligt eller et privat sygehus. Og timelønnen er den samme - nemlig taksten for speciallægekonsulenter indgået med Lægeforeningen og danske regioner.
Så jeg spinder ikke guld på job.
Og inden du føler behov for at "angribe" mig yderligere - så er jeg efter en kritisk sygdom pensioneret og har alene en beskæftigelse indenfor de rammer jeg evner.
Så stik piben ind og læs hvad denne debat reelt handler om.

 • 0
 • 0

Torben Bauer spørger om jeg vil uddybe hvorfor jeg bringer Janteloven på banen i forbindelse med DONG/Eldrup sagen.

§1 i Janteloven siger: Du skal ikke tro du er noget og Torben skriver:

2; Uanset hvad aviser og andre skriver - så der et et faktum at lønnen og fratrædelsesgodtgørelse ligger over 5 mio kr. Det er efter min mening ingen værd i dette land, såfremt man er at betragte som lønmodtager.

Need I say more?

PS: Jeg kender et eksempel på folk i oliebranchen som har været måske milliarder værd for APMM og Dansk Undergrunds konsortium. Men han var også rimeligt kompenseret (som man jo kalder det i den liga :-)

 • 0
 • 0

Jeg må konstatere at mange er ganske dårlige til at læse, Idet mindste på disse sider.

Jeg har ALENE udtalt mig om at lønninger i offentlige / halvoffentlige foretagender på over 5 mio kr er uacceptable!.
Det har intet med Janteloven at gøre!
Og de personer som her har været på tale, har tilsyneladende alle været ansat på lønmodtagerlignende vilkår. Altså med en kontrakt om en fast hyre og en fratrædelsesordning.

Men interessant at så mange finder det iorden at give disse megalønninger men samtidig bliver forarget over at læger kan tjene penge i det private!

Nu kommer jeg næppe mere til at stå i den situation at se på en patient med blødende mavesår og skulle tage stilling til om en kikkertundersøgelse eller en operation skulle være førstevalg.
Man følger man opfattelsen blandt debattørerne på denne side, ville det være OK at jeg i den situation havde forlangt kassen for at klare det med en kikkert fremfor for en større operation. Færre gener for patienten, færre indlæggelsesdage, færre udgifter for sygehuset.
Jeg tror ikke at jeg er noget specielt - men samfundet (=skatteyderne) synes kun at jeg skulle have samme betaling uanset hvilken behandling jeg valgte!
Analogien kan nemt overføres til mange andre brancher indenfor det offentlige - brandfolk, politi, hjemmepleje etc.

Så jeg mangler stadig argumenter for at sådanne lønninger i et halv- eller hel-offentlig selskaber er iorden!

 • 0
 • 0

Torben Bauer spørger om jeg vil uddybe hvorfor jeg bringer Janteloven på banen i forbindelse med DONG/Eldrup sagen.

§1 i Janteloven siger: Du skal ikke tro du er noget og Torben skriver:
[quote]2; Uanset hvad aviser og andre skriver - så der et et faktum at lønnen og fratrædelsesgodtgørelse ligger over 5 mio kr. Det er efter min mening ingen værd i dette land, såfremt man er at betragte som lønmodtager.

Need I say more?

PS: Jeg kender et eksempel på folk i oliebranchen som har været måske milliarder værd for APMM og Dansk Undergrunds konsortium. Men han var også rimeligt kompenseret (som man jo kalder det i den liga :-)[/quote]

@Michael: Er det en korrekt måde at opgøre arbejdstagers værdi for virksomheden du anvender?

 • 0
 • 0

@Torben Bauer

Ja der findes sikkert en geolog som kan "spare" foretagendet for unødige boringer og dermed være en høj løn værd.
Men så oplsyt mig venligst om hvor mange geologer som det er nødvendigt at have hos DONG.

Dong er meget andet end distribution af Naturgas og El.
S&D (Service and Distribution) er vel kun ca. 20% af firmaet og slet ikke der hvor de største investeringer foregår. E&P ( Exploration and Production) ejer og driver gas og olie felter i nordsøen. Renewables laver bla. Vindmølle Parker, de fleste faktisk i England og også i Tyskland. Begge steder investeres der meget store beløb for at sikre indtjening og favorable priser på Naturgas. Endelig er der Energy Markets der handler med energi. Plus alle stabsfunktionerne til at understøtte forretningen. Det er en helt anden type firma med en meget aggressiv investerings profil end de fleste har nogen anelse om.

 • 0
 • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten