close

Vores nyhedsbreve

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og at Mediehuset Ingeniøren og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.
phloggen

Diverse udgifter vedr. borgerne

Det er ved at være den tid igen og jeg leder igen efter den yngste kandidat der ikke har sagt noget indlysende tåbeligt.

Slagelse Kommune har udgivet en valgavis der hedder "Kommunalvalg 2017 - Hvad rager det mig ?"

Som det så ofte er tilfældet for urokkelige mastodonter blev det den indre frygt der slog igennem i det udvendige budskab: Frygten for at borgerne tror at byrådet i Slagelse er lige så (u)vigtigt som sognerådet.

For mange år siden sad jeg i børnehavens bestyrelse og vores budget og regnskab var ikke større end det var til at overse.

En eneste konto, hvis budget opstod ved at trække alle de andre kontis budget fra de penge kommunen tilstod os, skulle dække alle de udgifter der havde at gøre med at det var børn der blev passet: Legetøj, vedligehold af lejepladsen, busbilletter, mel til at bage brød af og vaskeklude til at tørre ungerne af i.

Alle de ting der havde forældrenes fokus og opmærksomhed, var af en eller anden kommunal regnearks-pusher blevet stuvet sammen i den sidste linie af budgettet under titlen "Diverse udgifter vedrørende børnene"

Kommunen har ikke en konto med titlen "Diverse udgifter vedr. borgerne", men det kunne man stort set lige så godt have og den ville formodentlig vise sig at være på ca. 1% af kommunens budget, noget der ligner 50 mio kroner - 625 kr per indbygger per år eller 2600 kr per borger for en valgperiode.

I den seneste valgperiode brugte byrådet, gennem en række ejendomstransaktioner noget der minder om 7.5 mio kroner på at flytte 1½ uddannelsesinstitution til kommende bygninger lige op af Slagelse Jernbanestation.

Det betyder at et par tusinde unge mennesker får deres daglige gang i Slagelse, hvilket sikkert er godt for byen på den lange bane, og at fodgængertunellen under stationen bliver en trafikprop, hvilket ikke er så smart.

En udgift på 25 mio kroner til en ny bro over Slagelse Station har derfor allerede spist halvdelen af "diverse udgifter vedr. borgerne" i den kommende valgperiode.

De kommende byrødder i Slagelse, har derfor i runde træk kun 6 mio kroner om året at indfri valgløfter for og det havde været langt mere interessant at læse de lokale partilederes visioner, hvis de var blevet bedt om at holder sig under dette beløb.

phk

Poul-Henning Kamp
er selvstændig open source-softwareudvikler. Han skriver blandt andet om politik, hysteri, spin, monopoler, frihedskampe gør-det-selv-teknologi og humor.

Hvorfor lige 1% af budgettet som det disponible beløb? Jeg er sådan set enig i, at langt hovedparten af budgettet er "støbt i beton" - og i hvert fald uden for byrøddernes umiddelbare rækkevidde, da det enten vedrører lovbundne udgifter eller er følgen af tidligere dispositioner. Nogen ville nok kunne argumentere for at diverse-posten skulle være 1,5% eller måske endda 2% af budgettet.

  • 0
  • 0

"625 kr per indbygger per år eller 2600 kr per borger for en valgperiode ". ;-)
- eller er valgperioden mere end 4 år hos jer?

  • 4
  • 2