ETF engineer the future

Disse kvinder bør du kende

Selvom det netop har været kvindernes internationale kampdag, vil jeg hverken tale om at der er en seriøs underrepræsentation af kvinder i Fortune 500’s topledelse og bestyrelser, at danske kvindelige ingeniører konsekvent får mindre i løn end mandlige kollegaer i tilsvarende jobs, at kvinder af en eller anden grund søger væk fra de højere forskningsstillinger eller at der er større risiko for at blive arbejdsløs som kvindelig ingeniør (for dem der bladrede lidt hurtigt igennem årets lønstatistik, har jeg tilladt at bringe en graf i bunden af artiklen).

I stedet vil jeg tale om, hvordan det ikke længere er forbeholdt filmstjerner og popsangere at have fans. I dag kan man have mindst lige så meget pondus – hvis ikke mere – hvis man er serieiværksætter, investor eller hvis man formår at bygge en top-notch softwarevirksomhed op, som hvis man synger på tv fredag aften eller ser pæn ud i badetøj.

Det er jo nok et par år siden, at de fleste af læserne her havde idolplakater hængende på værelset, men her kommer en oversigt over de sejeste kvinder i Silicon Valley, der frit kan bruges som forbilleder. Og man kan altså sagtens holde øje med dem både med og uden Y-kromoson.

Selfies og de allerstørste stjerner

Megan Smith En af de helt store spillere. Har været i toppen af Google og stået i spidsen for Googles X’s eksperimenter med selvkørende biler og har en række bestyrelsesposter på MIT. Hun er nu udnævnt som Chief Technology Officer i Det Hvide Hus – en opgave der efter sigende indebærer at udfase brugen af disketter

Ingrid Vandervelt I sidste weekend var jeg til en af mange Women in Tech-konferencer i anledning af omtalte kvindekampdag. Jeg var af sted med tre kollegaer og efter at have stået i kø i et kvarters tid, fik vi lov til noget så udansk, som at tage en selfie med den amerikanske superstar. Vandervelt er serieiværksætter og blev i 2011 headhuntet til Dell som Entrepreneur in Residence, intern iværksætter. Her fik hun skabt nogle ret imponerende resultater, og er desuden, fun fact, medstifter af netværksgruppen Billionaire Girls club.

Illustration: Privatfoto

Sheryl Sandberg Vi kommer næppe heller uden om Sandberg, der også er milliardær og er Chief Operating Officer hos Facebook. Hun er listet som en af verdens 10 mest magtfulde kvinder – lige under Michelle Obama men dog over Oprah. Jeg nævner hende her, fordi 1) hun bor syv km fra hvor jeg arbejder, og 2) hun har skrevet bogen Lean In, som efter sigende er kanonisk, hvis man som kvinde vil være noget ved musikken (eller altså, business).

Unge der vil redde verden

Elizabeth Holmes Holmes havde blot læst kemi i et enkelt år på Stanford, før hun fik en afsindigt god idé, droppede ud af universitetet som 19-årig (og fik overtalt sin professor til at følge med) og i dag har 500 ansatte, 84 patenter og et firma god for mere end 60 milliarder kroner. Virksomheden Theranos laver medicinske måleinstrumenter, der kan analysere væskeprøver så små som en mikroliter og dernæst giver svar med det samme. Derudover tænker de ret utraditionelt i det ellers meget lukkede amerikanske sundhedssystem, og tilbyder test for alverdens sygdomme til priser fra blot 20 kr i en af de største landsdækkende supermarkeder. Og resultaterne kan selvfølgelig deles online med doktorer og sygeplejersker.

Sarah Leary Leary har efter en karriere med forskellige start-ups og virksomheder (bl.a. e-bay og Epinion) co-foundet start-uppen Nextdoor, som jeg netop – for jeres skyld selvfølgelig – har tilmeldt mig. Det kan vel bedst beskrives som en blanding af Facebook, De gule sider og Den blå avis, og man opretter sig via sin adresse. Herefter får man adgang til et socialt netværk, hvor man kan skrive til ens (indtil nu ukendte) naboer, eftersøge en bortløbet kat eller forsøge at sælge ølbrygningsudstyr til sine naboer. Jeg synes, at det er en ret god idé, og man kan på den måde slippe uden om altid uopdaterede hjemmesider fra ejerlav og andelsforeninger. Det er indtil videre kun i USA, men mon ikke det bliver opkøbt af Google eller Facebook inden det når Danmark?

Debbie Sterling Sterling skal bringes ind her, fordi hun også arbejder med at få flere piger til at blive ingeniører. Som de fleste iværksættere kom hendes idé fra et problem hun havde tænkt over, nemlig at meget legetøj enten er rettet mod piger eller drenge. Når man f.eks. ser LEGO i danske hjem, så er det der er rettet specifikt mod piger typisk dukker og dukkehuse på klods-form (LEGO har dog taget nogle fine skridt de sidste par år). Men Sterling har altså fået produceret noget opfinder-inspireret legetøj for piger, og det er ret sejt. Tjek videoen herunder og se særligt, hvordan det allersidste billede er en glimrende afslutning.

Ps. Jeg håber, at alle havde en fantastisk Pi-dag i weekenden!

Pps. Tusind tak til mine søde medsammensvorne Line og Lene for input til kvindelisten.

Som lovet – fra IDA’s lønstatistik 2014. Tjek også hvordan IDA hvert år uddeler Agnes og Betzy-prisen til en sej dansk kvinde.

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

Jeg ved godt at dette er at hoppe direkte ind i minefeltet med oversize sko, MEN.

Der er vel 2 måde at se listen på:

Man kan se på manglen af kvinder i Fortunes liste og siger at det skyldes manglende ligestilling.

Man kunne også være MEGET fræk og spørge om der er en grund til at bestyrelserne med flest kvinder i, IKKE befinder sig i top 500?

Hvis der var en sammenhæng imellem dygtighed og ligestilling ville vi så ikke se et langt mere nuanceret billede?

Eller er sandheden ikke nærmere at en bestyrelses dygtighed ikke handler om Køn, kulter eller religion men istedet handler omkring de individuelle personers dygtighed til at fungere i et samarbejde og komplimentere hinanden?

Jeg er fx fuldstændigt ligeglad med hvilket køn mine bestyrelsesmedlemmer har, men jeg er ikke ligeglad med om de kan fungere som en gruppe. Og jeg har bestemt ikke tænkt mig at anbefale ændringer af en velfungerende bestyrelsesgruppe bare fordi jeg en dag kan tælle til flere kvinder end mænd eller omvendt.

Lønforskelle for det samme stykke arbejde er dog en helt anden sag!

  • 5
  • 1

Jeg læser artiklen således, at man er et bedre menneske, hvis man er topleder. Det omvendte gælder således også, nemlig at hvis man ikke er topleder eller har en lederstilling overhovedet, så er man ikke meget værd som menneske.

Et at de mest imponerende mennesker i mit hoved er en kæmpestor og knokkelstærk arbejdsmand, der endte med at dø af sult i tysk koncentrationslejr, fordi han delte sin beskedne madration med sine medfanger.

/ Erik P

  • 3
  • 0

Jeg forstår ikke meningen med artiklen. Hvorfor nævnes der kun kvinder? Bortset fra den sidste*), er det, at de er kvinder, fuldstændig ligegyldigt i forhold til deres position. Det er ligesom om artiklen modsiger sig selv: Først er det synd for kvinderne at de ikke får det samme i løn som mænd etc. (uden at det i øvrigt fremgår om det er for samme arbejde og arbejdstid), derefter får vi nogle eksempler på det modsatte, at kvinder kommer op på topposter. Så hvad er problemet?

*) Al ære værd at slå et slag for flere kvindelige ingeniører. De er i den grad savnet.

  • 3
  • 1
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten