Din notesblok flytter ud på nettet

Digitale notepads eller notesblokke kan næppe siges at være den allermest funky måde at bruge sin pc på. Men de har været der ligeså længe, som jeg har brugt varierende udgaver af Windows.

Og jeg har tit længtes efter en notepad med stavekontrol som en lavteknologisk erstatning for min multifunktionelle og 95 procent overflødige Word tekstbehandler.

Jeg har også forsøgt mig med den elektrificerede udgave af små gule Post-it-sedler, men det har aldrig rigtig være smart.

Men så for en god uge siden pegede en hjælpsom kollega på en lille fin ting i strømmen af betaprodukter, som Google Labs skyder ud med halsbrækkende hast.

Google Notebook er et lille fikst stykke no-nonsense software, der lægger sig som en diskret plugin til din browser og gør det nemt at kopiere snippets af tekster, billeder og links fra besøgte websider.

På den måde bliver den et rart supplement til bogmærker, rss-feeds, blogs og andre måder at netpublicere på. Du kan nemlig vælge at gøre dine Google noter tilgængelige for andre og har dermed en lavteknologisk og nem måde at dele dine informationer med andre på.

Når Google samtidig i stigende omfang sørger for at integrere sine dusinvis af nyttige småprogrammer og tjenester, bliver Google Notebook til en endnu en lille perle i rækken af nyheder fra Google.

Og nok et bidrag til udviklingen af indernettet og World Wide Web som det kollaborative rum, det oprindeligt blev udtænkt til. Dette er spændende tider.

/kurt

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten