close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og at Mediehuset Ingeniøren og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.
phloggen

Det måtte jo komme...

Her er dagens nyhed som ikke kan overraske nogen:

Citat:

For at sikre den mest effektive produktion har Vestas besluttet at indlede forhandlinger med de relevante parter vedrørende lukning af en række fabrikker - primært i Danmark, hvor omkostningerne er højest,[...]

Ialt skal der fyres 3000 medarbejdere, de har ca. 8000 at vælge imellem her i landet. Selv hvis det kun er 200 der får sparket, vil det være et kraftigt slag imod et eller andet sted i udkantsdanmark.

Men er der reelt set nogen der er forbavsede over det ?

Ikke her på addressen.

De sidste 10 år har Danmark gjort alt hvad det kunne for at gøre det uattraktivt for Vestas at blive i landet og om noget må man sige at Vestas har givet politikerne alle de chancer for at komme til besindelse som de havde råd til.

Mon Statsministeren overhovedet forstod at COP15 handlede mere om danske arbejdspladser end om ideologi ?

phk

Poul-Henning Kamp
er selvstændig open source-softwareudvikler. Han skriver blandt andet om politik, hysteri, spin, monopoler, frihedskampe gør-det-selv-teknologi og humor.

...
De sidste 10 år har Danmark gjort alt hvad det kunne for at gøre det uattraktivt for [insæt_navn_på_energitung_eksport_virksomhed] at blive i landet og om noget må man sige at [copy name] har givet politikerne alle de chancer for at komme til besindelse som de havde råd til."

Jeg kan kun frygte at den næste socialdemokratisk regering i rækken vil gøre det lige så effektivt. Det ender med at vi skal leve af at hakke roer hos hinanden.

-Eivind

  • 0
  • 0

Lad os kigge på hvad der behager aktionærerne: Nedskæringer, opkøb fra amerikanske fonde, pensionskassers involvering i havmølleparker.

Hvad virkede ikke: klimakommisionens rapport der skulle være startskuddet til borgerlig accept af vindkraft.

Produktionsomkostningen ER høj i Danmark. Vestas er en international virksomhed med en international ejerkreds, og nu har de ambitioner om at blive endnu mere internationale. Vi må finde noget andet at nationalromantisere over.

  • 0
  • 0

Endnu en hoben arbejdspladser til udlandet. Vestas vil have fordelene uden at tage ulemperne. Vestas og det øvrige erhvervsliv kan begynde selv at financiere uddannelserne herhjemme, for der er ingen samfundsmæssig "forretning" i at investere i uddannelse. Man kunne jo starte med at privatisere DTU, og lade den financiere af erhvervslivet.
Sådan forgår det i USA, som erhvervslivet åbenbart er helt forgabt i.

  • 0
  • 0