close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og at Mediehuset Ingeniøren og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.
Toxblog bloghoved

Derfor har vi brug for moderne modgifte mod slangebid

Årligt dør omkring 125.000 mennesker af slangebid, og næsten 400.000 får foretaget en amputation. Men hvorfor dør folk, når der har fandtes modgift i mere end 120 år? Endnu engang har mine stræbsomme studerende, Cecilie Knudsen og Mia Øhlenschlæger, udgivet en populærvidenskabelig artikel hos Videnskab.dk, som netop svarer på dette spørgsmål, samt flere uddybende spørgsmål omkring hvordan eksisterende modgift laves, og hvad vi arbejder på i Tropical Pharmacology Lab på Danmarks Tekniske Universitet.

Du finder artiklen her.

Det kan i øvrigt anbefales at læse Mias og Cecilies tidligere artikel om, hvad slangegift består af, og hvordan slangetoksiner virker, inden man læser deres artikel om moderne modgift.

Illustration: Privatfoto
Andreas Laustsen
er kemiingeniør, PhD og biotekentreprenør (Biosyntia, VenomAb, Chromologics, Antag Therapeutics og Bactolife). For tiden arbejder Andreas som Lektor på Danmarks Tekniske Universitet med bioteknologi-baserede modgifte mod slangebid. I 2014 blev han kåret som Danmarks Sejeste Ingeniør, i 2016 som en af Europas top 10 biotekentreprenører under 30 år og i 2017 som en af Europas "30 under 30" af Forbes og en af Europas top 35 innovatører under 35 af MIT Technology Review.