close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og at Mediehuset Ingeniøren og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.
seiersen science

Den smukkeste matematik

Matematiske formler - videnskabens poesi. En række tegn, der kan beskrive alt fra hoppende bolde til stjerner, der eksploderer i fjerne galakser. Kræfter i komplekse bygningsværker, globale vejrsystemer, energirige partikler eller bare det lille barn, der cykler hen ad villavejen.

Alt beskrives med matematik.

Når komplicerede fænomener omsættes til ganske få, enkle tegn, begynder man ofte at tale om, at matematikken er smuk. For mange en mærkelig betegnelse om et fag, man måske fandt svært og ubrugeligt i folkeskolen, men for videnskabsfolk gerne noget, der trykkes på t-shirts og plakater.

CBS News har for nylig spurgt en række fysikere, astronomer og matematikere om deres yndlingsformler, og svarene dækker både Pythagoras' læresætning og Standardmodellens beskrivelse af alle universitets mindste byggesten.

Se de smukkeste formler her

Klaus Seiersen

  • er oftest representeret i oversigten, verdens smukkeste formler.
    Een af disse er forkert, 1 = 0,9999999999999999999...... Enhver kvantitets ligning skal opfylde at to sider (højre og venstre) er lige store, hvilket er tilsidesat her. Ligger inde med beviset herfor, og får vel tid engang at sætte beviset op i en spiselig udgave. Denne ligning kunne erstattes med Maxwells ligninger.
  • 0
  • 2