Deltag i de online ByteMe-bogmærker!

Den tid, hvor bogmærker også kendt som bookmarks også kendt som favourites også kendt som favoritter var noget, der lå i browserne lokalt på computeren uden nogen god mulighed for at tage dem med, er slut. Gudskelov.

Del.icio.us er internettjenesten der taget dine bogmærker med på nettet, så du altid har adgang til dem, lige meget om du sidder derhjemme, på arbejdet, på biblioteket, på netcaféen hos en ven eller et helt andet sted og surfer.

Det er jo intet mindre end rigtig smart, og hvorfor ikke gøre del.icio.us til en del af ByteMe-bloggen?

Derfor har jeg oprettet en brugerprofil hos del.icio.us med navnet "bytemeblog", hvor jeg vil poste bogmærker, som på den ene eller anden måde relaterer til ByteMe-bloggen og som jeg synes, I læsere skal have del i.

I kan finde bogmærkerne på del.icio.us/bytemeblog

Det smarte er, at I oven i købet kan abonnere på bogmærkerne ved hjælp af RSS (Hvad er RSS?) i enten din browser eller feedprogram. Der skal du bruge følgende URL:

http://del.icio.us/rss/bytemeblog

Kom selv med flere

Nu er nettet jo gået hen og blevet socialt, og der er jo ikke meget sjov over det, hvis jeg bare tilføjer bogmærker og I bare følger med.

Derfor vil jeg gerne opfordre jer til at sende mig e-mails med jeres bedste links indenfor det, som jeg skriver om på denne blog, altså »nye teknologier og tjenester på nettet såsom sociale og kollaborative tjenester samt forbrugersoftware« for at citere blogbeskrivelsen.

E-mailene skal I sende til laj@ing.dk og det vil virkelig være dejligt, hvis I vil starte emnet i e-mailen med "Bogmærke:" eller "Bookmark:", så de ikke drukner i mængden, og derefter titlen på linket.

Skriv også gerne en ultrakort beskrivelse af, hvad linket peger på, så inkluderer jeg nemlig også det. Det behøver du ikke gøre i emnet Eksternt billede

I skal selvfølgelig være velkomne til at sende flere e-mails og send gerne en e-mail hver gang i støder på noget spændende, så skal jeg nok tilføje linket.

Og så må vi jo se, hvordan det går. Hvis jeg drukner i bogmærke-mails åbner jeg op, så I kan logge på og tilføje links direkte. Men indtil videre prøver vi via mail.

Jeg håber, I har lyst til at deltage!

Opdateret:

Efter Johns indlæg har jeg valgt at revidere metoden. Hvis du i forvejen bruger del.icio.us, kan du bare tagge dine ByteMe-relevante bogmærker med "bytemeblog" som en af tagsne.

Derfor bliver adressen for alle ByteMe-bogmærkerne:

del.icio.us/tag/bytemeblog

Altså den side, hvor alle bogmærker, der bærer "bytemeblog" som tag bliver listet.

Det betyder også, at den nye adresse til RSS-feedet bliver:

http://del.icio.us/rss/tag/bytemeblog

Hvis du synes, det nemmeste er at sende mig en mail, er du selvfølgelig stadig velkommen til at gøre det.

Jeg håber stadig, I har lyst til at deltage, så vi kan få lavet en rigtig god linksamling!

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

Velkommen til web 2.0, Lars ;-) Jeg har brugt Del.icio.us et stykke tid og er snart oppe på tusind bogmærker. Jeg syndikerer faktisk bogmærker fra min personomi GotzeTagged via Del.icio.us' webservice, men et eller andet gik galt i starten af august, så de er ikke helt synkrone lige nu. 

  • 0
  • 0

Hej John Tanken var, til at starte med, at alle bogmærkerne skulle ligge et fælles sted, nemlig på del.icio.us/bytemeblog og at det skulle være lige så nemt at få nye links med som et klø sig i....nakken. Men det kan godt være, du har ret.  Jeg synes, folk selv skal have lyst til at vælge: Hvis man har sin egen del.icio.us kan man tagge sine ByteMe-relaterede bogmærker med "bytemeblog", ellers kan man bare sende det i en mail til mig. Uanset hvad, vil de blive synlige på del.icio.us/tag/bytemeblog Da jeg også vil bruge "bytemeblog"-taggen. Når det så er sagt, har jeg også selv brugt del.icio.us længe, så helt ny i feltet er jeg ikke :-) 

  • 0
  • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten