Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.
phloggen

DELL opgiver (endelig) Intel monopolet

Det er en nyhed vi har ventet på lige siden AMD smed deres 64bit arkitektur på banen og dermed fejede Intels Itanic monopolmonster af vejen:

Hvornår begynder DELL at sælge andet end Intel CPU'er ?

Svaret er: Det gør de nu.

Ingen ved hvad der ligger bag DELLs indtil nu totale afvisning af AMD, der har været mange gisninger, mest om solide rabatter fra Intel.

Ifølge DELL "efterspørger kunderne det ikke".

Den undskyldning har DELL holdt krampagtigt fast i hele tiden, til trods for talrige kunder der offentligt har erklæret at de har råbt og skreget ad DELL for at få Opteron systemer.

Det eneste lys der hidtil har skinnet på den tophemmelige aftale er at Intel på et tidspunkt betalte en erstatning for DELL i en patentsag, mens HP og IBM selv måtte betale.

Der er ingen tvivl om at DELLs advokater er blevet nervøse over den anti-monopol sag AMD har startet imod IBM, I USA er "sammensværgelse med henblik på ..." lige så strafbart som selve forbrydelsen, men det er næppe derfor de kryber til korset nu.

Det er meget mere sandsynligt at det er kolde kontanter der simpelthen tvinger DELL til at være Intel utro.

Intel kan, for at sige det firkantet, ikke levere et konkurrencedygtigt produkt i fire-sokkel markedet. De andre store, HP, IBM og SUN, æder simpelthen DELLs markedsandel i dette meget lukrative high-end marked med deres Opteron baserede produkter.

Jeg ved ikke hvad jeg helst ville have overværet: slukøret retræte hos DELL, tænders gnidsel hos Intel eller champagnepropper hos AMD, men en mærkedag blev det alle tre steder.

Det varmer hjertet at se endnu et monopol falde Eksternt billede

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten