close

Vores nyhedsbreve

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og at Mediehuset Ingeniøren og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.
phloggen

Dejligt hus søger kompetent ejer

Med rejsegildet vel overstået skal vores nuværende hus sættes til salg.

Huset har en lidt speciel historie.

Det blev bygget i 1913 og så vidt jeg fået at vide, boede først bygherren selv og senere hans datter i huset helt frem til 1995.

Der blev huset solgt til en fyr der "renoverede" det.

Jeg har aldrig mødt ham og derfor ved jeg ikke om det var inkompetence eller med spekulativt fortsæt han gjorde det som han gjorde, men godt blev det ikke.

I kælderen skruede han f.eks ubehandlede lægter på væggen, trak tynd plastfolie udover, af den type man bruger under papirdugen til børnefødselsdage, derefter 50mm mineraluld og til sidst profilbrædder.

Det ene rum i kælderen blev indrettet til gildesal i klassisk stil, gennemført i detaljen helt ned til dart-skiven, Tuborgplakaten, "Major" køleskabet og den 80% fulde flaske Kaluha købt "tax-free" i et Spies fly.

I 1999 solgte han huset med 100% fortjeneste men den nye ejer opdagede kort tid efter at kælderen var begyndt at blive grøn og lodden.

Illustration: Privatfoto

Kælderen da vi overtog huset.

Den ny ejer lagde sag an og efter en masse advokattimer og syn&skøn blev de enige om at ingen af dem ville have huset efterfølgende. (Jeg har aldrig fundet ud af hvordan retssagen endte.)

Efter konsultatation med et antal håndværkere købte vi huset i 2001 og fjernede straks alt GDS-klampet fra kælderen, parallelt med at vi tilbageerobrede garagen fra den genbo der ikke helt kunne forstå hvad "Solgt" skiltet havde med hans gratis parkeringsplads at gøre.

Derefter blev der lavet nyt tag med solvarme og et loftsværelse, en ny elinstallation, et nyt gulv i badeværelset og et omfangsdræn.

Efterfølgende har vi også udskiftet radiatorene, udskiftet naturgassen med fjernvarme, lagt nyt tag på garagen og bygget et drivhus.

De næste projekter var i støbeskeen: Et nyt køkken og en facaderenovering, men så kom drømmegrunden til salg på den anden side af vejen.

Der absolut ingen tvivl om at ud af husets indtil nu fire-fem ejere, ville mindst 50% have dumpet til "Eje gammelt hus" prøven i 4H og nu hvor jeg skal til at sælge det, overvejer jeg hvordan jeg kan forbedre den statistik.

Den idelle køber vil formodentlig være en tømresvend med mand/kone og barn + nummer to på vej, men ligefrem at kalde huset et 'håndværkertilbud' ville være at skyde langt under målet.

"Dejligt hus søger kompetent ejer" er næppe noget en ejendomsmægler tænder på, men jeg overvejer lidt om det ikke er sådan det bør sælges...

phk

Poul-Henning Kamp
er selvstændig open source-softwareudvikler. Han skriver blandt andet om politik, hysteri, spin, monopoler, frihedskampe gør-det-selv-teknologi og humor.

Ikke at det ikke er interessant at læse om det gamle hus, men debatreglerne er temmelig klare omkring reklamer - hvilket dette jo er, eftersom huset er sat til salg.

Debatregel nummer 7:

•Indlæg må ikke være reklamebudskaber.

  • 19
  • 18

Hvilken slags reklame, der bliver intet specifikt nævnt om salget, eller hvornår det er til salg.

Det er bare en historie om et hus.

  • 16
  • 7

Hvilken slags reklame, der bliver intet specifikt nævnt om salget, eller om det er sat til salg.

Kan du ikke se det? Billedet er proppet med "product placement" - skyggetov, profilbrædder, hyldeknægt - bare for at nævne nogle stykker. Endvidere er der flettet indtil flere varemærker ind i teksten (Tuborg, Spies, Kahlua), der helt klart er forfattet med hjælp fra en ejendomsmægler for at presse prisen op og gøre opmærksom på husets mange fortræffeligheder (drivhus OG garage).

(ironi/sarkasme kan forekomme)

  • 25
  • 2