phloggen

Deadline & Partytime

Så nærmer mit lille HTTP accellerator projekt sig afslutningen og jeg drager til Norge for at deltage i et release-party. Det bliver faktisk første gang jeg prøver det.

Varnish er open source, BSD licens, og vesion 1.0 blev sponsoreret af den norske avis Verdens Gang.

Vi har lige set en dual Opteron servere 700 Mbit/sec og op til 10000 requests/sec uden at svede så alle mundvige vender opad for tiden.

Jeg vender tilbage til Varnish senere.

De 7 bud

Når man giver sig i kast med et ny projekt, så er der mange tanker man skal gøre sig, men en slags tanker ser stort set aldrig ud til at blive gjort: hvad man ikke skal begive sig ud i.

For mange år siden skrev David Gettys en bog om X11 protokollen og i forordet skrev han de syv bud for X11 udvikling:

Do not add new functionality unless an implementor cannot complete a real application without it. It is as important to decide what a system is not as to decide what it is. Do not serve all the world's needs; rather, make the system extensible so that additional needs can be met in an upwardly compatible fashion. The only thing worse than generalizing from one example is generalizing from no examples at all. If a problem is not completely understood, it is probably best to provide no solution at all. If you can get 90 percent of the desired effect for 10 percent of the work, use the simpler solution. Isolate complexity as much as possible. Provide mechanism, rather than policy. In particular, place user interface policy in the client's hands.
Hav dem in mente næste gang du sidder med et blankt stykke papir, specielt nummer 3 er vi danskere slemme til at overtræde.

phk

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

Spændende projekt, som jeg glæder mig til at se nærmere på. To spørgsmål: 1) Er projektet sat i produktion på VG, eller er det "bare" projektet, der er publiceret på SourceForge? 2) Mange sites,  der kører f.eks. Websphere eller Oracle IAS har en web cache indbygget som en del af applikationsserver-softwaren. Det er også muligt at konfigure en sådan cache med en lang række regler. Vil et sådant site opnå nogen fordel af Varnish som ( endnu en ) frontend? 

  • 0
  • 0

Vi kører live-test på VG og har gjort det i lang tid efterhånden. Vores officielle site bliver vist nok varnish.linpro.no eller også www.varnish-cache.org, jeg er ikke helt sikker.  Ad 2: Varnish er med garanti billigere og næsten med garanti hurtigere. Poul-Henning 

  • 0
  • 0

Problemet er nok ikke så meget prisen, idet Web Cachen i produkter som IAS, Websphere eller Netweaver blot er en komponent ud af mange i applikationensserveren. Kunden har betalt i dyre domme for en af disse servere, fordi de ønsker at bruge produktet som mere end en Web server ved at bruge de mange øvrige komponenter i produktet. Jeres tilgang til caching virker imidlertid spændende og original, så derfor var det muligheden for integration med de eksisterende kommercielle produkter jeg overvejede. De bruger jo i øvrigt  Apache som Web server lige som VG. Godt release party, og lad os gerne høre mere om Varnish her i debatten.   

  • 0
  • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten