De første dage til Stavanger

11.08: kl. 2300 (GMT): Hvor er det dejligt endelig at været kommet i gang! På alle mulige måder er dette togt anderledes end hvad vi ellers kender. Skibet er fremmed for os - og det er vel at mærke et skib på sin jomfrutur som forskningsskib.

Det skal hér bemærkes, at jeg aldrig har hørt om et forskningsskib, hvor det ikke har vist sig på jomfrutogtet, at der var væsentlige fejl eller mangler, som skulle udbedres, og det må bare ikke være tilfældet den her gang!

Bekymringen for at vi skulle have glemt/overset et eller andet meget væsentligt, har længe spøgt, men i de sidste par dage har det næsten ikke været til at holde ud! Man kan kun være tilfreds med den opmærksom, der har været om Galathea, men den gør også hele projektet lidt overvældende.

De fluer, der måtte befinde sig på væggene (det hedder de vel ikke på et skib?, men jeg kan ikke finde den ordbog vi fik uddelt ved ankomsten!) på Vædderen må have moret sig gevaldigt ved at kigge på, mens vi - den "midlertidige besætning" - har forsøgt at sætte os ind i vores nye verden. At de utallige mikrofoner og kameraer ombord har betydet at både vores sidste forberedelser samt indføring i vores nye verden har fundet sted for åben skærm, har ikke gjort det lettere at bevare overblikket, og det er umådelig svært at bevare troen på, at vi har husket alt! Nu tror jeg den bedste forberedelse til de første prøvetagninger, som ventes at finde sted om ca. to timer, er, at jeg krydser fingre, og prøver at få lidt søvn...

12.08 kl. 2100 (GMT): 'Lider af lettere søvnmangel (har kun fået 2 timers søvn i de sidste 42 timer), men har en rigtig god fornemmelse nu, omkring hvordan det her kommer til at gå. Risø-folkenes luft- og vandmålinger ser ud til at gå helt efter bogen (nu har vi dokumentation for luftforurening som følge af kanonsalutten ved afsejling!).

Efter to stationer er vores vandindsamlingsprocedurer ved at være rigtig godt indkørt, og selv om vi er flere projekter, som skal bruge vand, viser alle respekt for hinanden - der er bare en rigtig, rigtig god stemning i "forskerbyen", som containerne er blevet døbt. Pladsen er trang - meget trang, og der er flere projekter end containere. Derfor har intet projekt deres "egen" container. Hver container har en funktion, og alle projekter med et behov for én bestemt funktion deles om den container. Hjemmefra lød det som en opskrift på kaos, men 7-9-13 synes det at gå fint med de grupper, der er ombord lige nu. På hvert ben kommer der dog forskellige projekter til, så man skal finde en ny "ligevægt" for hvert ben. Jeg kan frygte, at vi som er kommet først, og kører med hele vejen igennem, vil føle en slags "ejerforhold" overfor den arbejdsplads, som vi har fundet her på det første ben - jeg skal huske, at snakke med de andre om at være på vagt overfor det problem.

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten