Das Debut: Følg VM fra din computer

Som opstart til denne nye it-relaterede blog, ja endnu en, tænkte jeg, at det måske var en god idé at starte ud i den lidt blødere ende. Noget, som de fleste kan forholde sig til, og som, forhåbentlig, ikke skræmmer læserne væk. Fodbold. Og så er det jo heldigt, at der lige netop nu er fuld knald på VM-slutrunden i Tyskland.

Skønt enkelte af VM-kampene ligger i de uhellige eftermiddagstimer, hvor de flestes af os er på arbejde eller optaget af andre vigtige gøremål, er det alligevel muligt at følge med i stillingen i kampen med et halvt øje. Via computeren.

Her følger en række måder, hvormed du stadig kan holde dig opdateret på kampenes stilling, hvad enten det er arbejdet, børnene, et ødelagt fjernsyn eller noget helt andet, der forhindrer dig i at følge med.

Først: Den officielle

Den første, åbenlyse, løsning er den officielle VM 2006-hjemmeside, hvor du kan følge med i alle kampe, der bliver spillet.

Her er god mulighed for at følge statistikker for boldbesiddelse, skud på mål og alle de andre ting, der nu er værd at holde øje med, samtidig med, at du bliver holdt opdateret om slagets gang ved korte tekstbeskeder.

Som en ekstra lille feature, kan du samtidig også se stillbilleder fra kampen i livevinduet, når du nu ikke selv kan sidde og følge med på skærmen eller fra tribunerne.

Bemærk, at denne officielle opdateringsfunktion er baseret på Flash, så derfor er du nødt til at have Adobes Flash Player installeret på din maskine, for at få den til at virke.

Danske alternativer Af danske tilbud kan nævnes DR Sport og Politiken.

Begge bruger den samme teknologi fra Infostrada Sports. Også her er der god mulighed for at følge med fuldstændig på samme måde som på den officielle side.

Til at starte med virkede DR's udgave imponerende og meget informationsrig. Men, for der er et men, da jeg og min gode kollega Henrik Skov ville teste den under kampen mellem Spanien og Ukraine, måtte vi konstatere at den langt fra var tilstrækkelig. Alt for længe efter Spanien havde nettet til 2-0 var stillingen hos DR og Politiken stadig 1-0. Og i listen over tekstbeskeder, var den nyeste fra Ukraines igangsættelse af kampen efter målet til 1-0.

Ikke tilfredsstillende, når man gerne vil opdateres hurtigt, så den blev droppet igen. Om igen, Infostrada! En anden, lidt mere skrabet udgave, finder man hos Bold.dk. Her kan du følge med i stillingen, røde og gule kort, udskiftninger og...ikke så meget mere. Men hvis du blot vil holdes opdateret på det, er det et fint alternativ.

Et lignende tilbud har LiveScore.com, som består af rundt regnet de samme elementer som Bold.dk. Det sidste internetside baserede tilbud i denne omgang er intet mindre end en liveblog om fodbold, nemlig Who Ate All The Bratwurst?

Her er der, foruden morsomme indlæg og pudsigheder omkring VM liveblogging fra hver eneste eftermiddagskamp, hvor en gæv englænder sætter sig foran tasterne og skriver, så snart der sker noget i kampen. Som læser er det så bare at opdatere siden jævnligt og så kan man følge med i, hvad der sker. I kraft af, at man selv skal opdatere siden er det selvfølgelig begrænset, hvor hurtigt man får kampopdateringerne igennem, men ikke desto mindre er det skrevet i et mere direkte og underholdende sprog end noget af det, man finder de andre steder.

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

Et supernørdet alternativ til de mangle flotte og mindre flotte sider om VM 2006 må helt klart være livestreaming af kampene, via telnet. Ja, du læste rigtigt... På siden http://ascii-wm.net/ er der links og vejledning...   Det er ganske god underholdning... 

  • 0
  • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten