Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Danmark hænger stadig i Firefox-statistikken

Firefox har nu en andel på mere end 45 procent i Finland, viser nye tal fra franske XiTi.

Men lige så godt som det går i Finland, lige så skidt går det i Danmark, hvor andelen hedder 17,9 procent. I browser-konservatisme bliver vi kun overgået af Holland, der ligger på 14,7 procent.

Jeg har tidligere spurgt, om Danmark hader Firefox – og det spørgsmål kan man egentlig stadig stille.

Personligt tror jeg, at det muligvis skyldes, at Danmark har siddet fast i en "denne side er optimeret til Internet Explorer"-kultur, hvor man har givet fanden i standarder og bare satset på, at en hjemmeside så pæn ud i den browser, man selv havde installeret. Derved skaber man en kedelig selvforstærkende effekt.

Glædeligt er det dog, at Firefox (ifølge XiTi) har sat ny rekord på verdensplan med 28 procent. Tillykke herfra!

Fundet blandt Kim Elmoses favoritter.

sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først

...jeg tror det er rigtigt at der simpelthen er for mange sider der ikke virker i Firefox. Og jeg ved godt det ikke er FF fejl - men skyldes dårlig overholdelse af standarderne fra web udviklerne.
Jeg tror vi i DK har haft større udbredelse af webservices tidligere end mange andre, og at IE simpelthen gav nogen smarte muligheder som f.eks. FF først er kommet efter senere.

Men man må håbe det snart vender (tilbage) til standard. Hjælp selv til ved hver gang at give hjemmesideejeren besked når FF ikke kan bruges, helst via salgs / marketing kontakt.... webmaster er ofte ligeglad!

 • 0
 • 0

Jeg tror vi i DK har haft større udbredelse af webservices tidligere end mange andre, og at IE simpelthen gav nogen smarte muligheder som f.eks. FF først er kommet efter senere.

Den primære grund skal tilskrives IEs meget afslappede forhold til dårligt skrevne HTML sider.

I lang tid var det nemlig sådan at det der kom ud af at folk "designede" hjemmesider i Frontpage betød at siderne på ingen måde validerede, f.eks. manglende end tags etc.
Derfor var IE nødt til at være meget liberal.

Så det er nu ikke fordi IE kunne tilbyde smartere muligheder, nok nærmere tværtom.

Desværre slås man så stadig med alle disse IE6 fejl, hvor at ting der kom i draft til standarden i 97, og ratificeret i 99 stadig skal give en problemer.

/Christian

 • 0
 • 0

Min erfaring er, at efter IE6 er det faktisk ikke så svært at få siderne til at virke både i FF og IE. IE6 accepterer stadig alle de gamle sider med fejlene, men den forstår trods alt nogle af standarderne også.
Jeg plejer at laver mine sider, så de virker i FF, så begynder jeg at kigge på hvilke work-arounds, der skal til for at få dem til at virke med IE.
Desværre er der stadig mange i Danmark, der udelukkende kigger på hvilke browsere deres kunder bruger, så de ser jo at det er ca 100% IE, hvis deres side ikke virker i FF, så hvorfor skulle de ændre det.

 • 0
 • 0

Nu er det interessante i Xitis tal primært de relative forhold mellem forskellige lande, men jeg vil igen (som jeg gør, hver gang Lars og andre bringer Xitis tal) henvise til de tal, der formentlig bedst udtrykker udbredelsen af Firefox i Danmark: FDIM's Browserbarometer:
http://fdim.dk/?pageid=89

Ifølge dette ligger udbredelsen af Firefox i Danmark under 10 procent. Tallet er baseret på alle større danske websites, så derfor tager jeg det som det bedste udtryk for hr. og fru Danmark, selvom det selvfølgelig også har sine skævheder.

Brugerne af både version2.dk og ing.dk har en markant større brug af Firefox, og de tal indgår også i FDIM's tal.

Mit franske er ret dårligt, så det er ikke umiddelbart lykkedes mig at gennemskue, hvordan Xiti måler tallet for Danmark.

 • 0
 • 0

Jeg tror at den dårlige danske FF-adoption skyldes IT-analfabetisme.

Hvis bare ordet 'browser' nævnes i det almene samfund, stemples man som nørd ('nørd' i den dårlige forstand [1]).

Desuden er Opera langt bedre/hurtigere end Firefox..

btw, vidste I at Firefox logoet forstiller en rød panda, og ikke en ild-rød ræv?:

http://64.233.183.104/search?q=cache:eehSi...

[1] Hvornår tillægges 'nørd' en positiv værdi? - Synes jeg da godt nok er på tide!

 • 0
 • 0

Dennis Krøger skrev:

Det danske web er langt mere end FDIM's medlemmer.

Jeg forstår ikke din pointe, Dennis. Din påstand kan jeg jo ikke modsige, men hvad er dit argument? At FDIM's tal derfor ikke er dækkende?

Selvfølgelig er det kun en lille del af alle danske sites, der er med på FDIM's liste, men formentlig 99,9 % af alle danskere med netadgang, som i løbet af en uge besøger et af de sites, der er med i FDIM. Det er denne dækning, som er vigtig.

Netop derfor vil FDIM's browserbarometer give den bedste måling i forhold til udbredelsen af Firefox i Danmark. Ikke blandt ingeniører, it-professionelle eller andre delsegmenter, men blandt alle danskere.

Jeg benytter selv Firefox med glæde og ser gerne, at browseren udbredes yderligere, men lad os da diskutere udbredelsen på baggrund af de mest korrekte tal, vi kan finde.

 • 0
 • 0

...Da jeg såvidt muligt undgår at benytte min PC (Firefox), bruger jeg mest Safari (til mac naturligvis). Firefox findes også til mac, men den er tungere at trække. Mozilla har dog også lavet Camino, en mac-ificeret firefox, men igen stadig tungere at trække end Safari.

 • 0
 • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten