Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Teknologiens Mediehus kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.
phloggen

Dagens forkerte argument

Skatteministeren bruger et helt forkert argument for at pille ved registreringsafgiften for leasing biler.

Det rigtige argument er, at simplere og mere ens regler sparer tid og eliminere ulovligheder til gavn for os alle sammen, for bilkøberen, for bilhandleren og for statskassen.

Der er talrige bilkøbere der er blevet lokket til leasingbiler, selvom det for dem slet ikke var nogen god forretning.

Med ens registreringsafgift bliver det helt klart for hvem leasing er det rigtige og for hvem det ikke er, for herefter kan leasing udgiften sammenlignes med et billån i banken.

Taget i betragtning at hvert ark love eller regler Skat skal administrere, koster omkring en offentlig ansat og guderne vide hvor mange timer til private revisorer og skattekonsulenter der skal forsøge at snige sig uden om reglen, så er enhver forsimpling af skatte og afgiftsreglerne en god forretning for Danmark.

Bliv endelig ved med det.

Hvis han har et sekund kunne Skatteministeren f.eks overveje at droppe "Kodak-tariffen", en 5.3% toldsats der er på "3702 53 00 Fotografisk film i ruller Af bredde over 16 mm, men ikke over 35 mm og af længde ikke over 30 m, til lysbilleder" den indbringer næppe provenu nok til at kunne betale sig mere.

phk

Poul-Henning Kamp er selvstændig open source-softwareudvikler. Han skriver blandt andet om politik, hysteri, spin, monopoler, frihedskampe gør-det-selv-teknologi og humor.
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først

Jeg har desvære længe fostret den morbide mistanke, at hele cirkuset er til for at holde revisoren og den offentligt ansatte beskæftiget.

Dette kan naturligvis ikke passe, da vi lige nu står i akut mangel på arbejdstagere, og derfor må til arbejde flere timer pr uge, som jo også dream-modellen viser.

 • 0
 • 0

Selvom nye love oftest bliver lavet for at lukke huller, så har praksis vist at jo flere love der laves jo flere huller bliver der imellem dem.

Lov kan vel med en vis approximation sammenlignes med kode så mon ikke lovtekst indeholder lige så mange fejl per 1000 linjer.

 • 0
 • 0

Det kommer nok kun til at gælde nye leasingbiler
Ellers skal statsminister Helle Thorning-Schmidt jo også selv betale fuld skat af leasingbilen.

Det er vel også mest rimeligt. Men da leasing perioder for det meste er på 3 år, så går det jo ret hurtigt med at alle kommer ind under den nye ordning.

Men som pendler med offentlig trafik, så kan jeg da kun glæde mig over faldende priser.

 • 0
 • 0

Ironi on:
Det vigtigste er at arbejde seriøst og hårdt og lave begrænsninger for alle de fejl som andre laver og dem man selv laver. Det er vigtigt at lukke hullerne i systemerne ved at implementere ekstra systemer som sikre at det ikke sker igen. Derudover så er det vigtigt at uddanne nogle udvalgte til at forstå de nye regler, så der er nogen der forstår det. Hver eneste fejl skal korrigeres så det ikke sker igen….
Ironi Off:

På døren, på vej ind i kontoret, hænger en seddel med 3 regler:
1) Det nemmeste i Verden er at komplicere tingene – det der er svært er at holde tingene simple og gøre tingene simple.
2) Det næst-nemmeste i Verden er at sætte begrænsninger op for sig selv eller andre.
3) Du skal ikke lade dig forstyrre af at tingene ikke hænger sammen – du skal fortsætte det gode samarbejde. (Vælg dine kampe med omhu).

Sætning 3 siger jeg flere gange om dagen!

 • 0
 • 0

Det rigtige argument er, at simplere og mere ens regler sparer tid og eliminere ulovligheder til gavn for os alle sammen, for bilkøberen, for bilhandleren og for statskassen.

Han kan jo ikke komme med en udtalelse der indirekte kobler sin chef sammen med ulovligheder, selvom dette måske er mere rigtigt.

skæg,spin,og blå briller..

K

 • 0
 • 0

Der er også en ting man skal huske på – som lugter meget af kejserens nye klæder.
I en arbejdssituation er det ofte fordelagtigt at lave et stort stykke kompliceret stykke arbejde – at skrive et tyk rapport – at lave mange analyser – at holde lange indlæg. Man bliver sjældent belønnet for at skære tingene helt ind til benet og forsimple problemstillingerne til det nærmest pinlige enkle.
Man får jo gode lønstigninger ved at opfører sig seriøst og arbejde hårdt og tungt.
Jeg har ofte skrevet rapporter der var så simple at der faktisk kom diskussioner om selve principperne der lå bag vurderingerne – og ikke så meget til det der stod på linjerne. Ofte er det nemmere at komme igennem med en rapport hvor man kun diskuterer formuleringerne og stavefejlene…

 • 0
 • 0