Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.
phloggen

∫ d. Gl. redacteur

Arne Steinmark kan og bør fra nu af tituleres "d. Gl. Redacteur".

Da jeg startede som fagmedarbejder, var Per Westergård redaktør (d. Gl³. Redacteur) og da han kort efter stak af til Stiften blev Rolf konstitueret (d.Gl². Reacteur), indtil Arne tiltrådte.

Arne har derfor, på godt og ondt været "min" Gl. Redakteur på Ingeniøren og jeg siger derfor tak for kampen og ønsker held og lykke med fremtiden.

Vi var 100% rygende enige om at Ingeniøren og ing.dk indtog en helt unik placering i det danske mediebillede - det sidste medierefugium for naturlovene, matematiken og SI-enhederne.

Det eneste 1½ punkt vi aldrig rigtig blev rigtig enige om, var CO2/klima og debatten på ing.dk.

For så vidt CO2/klima var mit første indtryk at d. nytiltrådte Gl Redacteur ikke var ret langt fra "Drill baby, drill!".

Men jeg noterede mig også en leder fornylig fulgte det velkendte "Det er også for dårligt at _____ ikke gør mere ved _____" med ordene "Regeringen" og "CO2" indsat.

Samvittighedsrejsen synes afsluttet med afskedssalutten: "Ingeniørerne skal afbøde skaderne fra forrige generationer"

Den tager jeg sgu' hatten af for: Det er modigt sagt - også selvom det først kommer på vej ud af døren, i sikker afstand fra ing.dk's kommentariat.

For så vidt debatten på ing.dk blev vi aldrig enige.

Jeg argumenterer, dengang som nu, for at debatten har alt for stor værdi, for Mediehuset og samfundet som sådan, til at man skal lade den dominere af kværulerende gamle mænd der ustandseligt (I ordets egentlige forstand) genudsender forlængst afgjorte nederlag med stadig mere virkelighedsfjern argumentation.

Den ide fik jeg aldrig solgt, formodentlig fordi det både lugtede lidt for meget af censur og lønudgifter for d. Gl. Redacteur.

I de senere år har stadigt flere nyhedsmedier dog indset, at hvis man vil fremstå seriøst kan man ikke have en debat hvor der er fri skydning i Det Muntre Køkken.

Det er nu bestyrelsens opgave at finde d. Ny Redacteur, men med d. Gl. Redacteurs afskedssalut in mente, håber jeg de istedet udpeger d. Unge Redacteur.

Meget gerne en person født efter James Hansens skelsættende artikel fra 1988.

Fremtiden hører de unge til så det er kun ret og rimeligt at de får hånden på roret.

phk

Poul-Henning Kamp er selvstændig open source-softwareudvikler. Han skriver blandt andet om politik, hysteri, spin, monopoler, frihedskampe gør-det-selv-teknologi og humor.
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først

Det er ikke det det handler om. Det handler om at den tåbelige debat om hvorvidt der er et problem stopper og at fokus i stedet bliver på hvordan problemet kan løses.

Ja, for vi kan jo ikke have at nogen siger OS med de rigtige meninger og holdninger imod - så hellere bare lukke dem ude så vi kan sidde i vores egen lille boble og bekræfte hinanden.
[/irony off]

Suk - man savner helt Voltaires holdning her: "Jeg vil bekæmpe dine meninger, men jeg vil dø for din ret til at have dem".

I forvejen er ing.dk ved at være stedet for dem med De Rigtige Meninger (c) og gud nåde og trøste hvis man kommer på tværs og derfor kommenterer jeg yderst sjældent på noget som helst herinde - sæt nu min mening ikke passede med De Rigtige Holdninger (c).

Nå - nu har jeg vist stukket hovedet tilstrækkeligt langt ud - kravler tilbage i min hule igen.

 • 19
 • 9

Suk - man savner helt Voltaires holdning her: "Jeg vil bekæmpe dine meninger, men jeg vil dø for din ret til at have dem".

Faktatjek er altid på sin plads i debatten. Som for eksempel, at det ikke var Voltaire, der selv sagde det (som dine citationstegn indikerer), omend det ganske rigtigt er relateret til Voltaire og dermed kan siges at afspejle hans holdning.

https://en.wikiquote.org/wiki/Voltaire#Mis...

Et mere passende Voltaire-citat til debatten kunne være: "Qui plume a, guerre a." (At holde en pen er at være i krig). ;)

 • 8
 • 4

Suk - man savner helt Voltaires holdning her: "Jeg vil bekæmpe dine meninger, men jeg vil dø for din ret til at have dem".

Er den ikke blevet skamreddet nok nu?

Der er forskel på at have (lov til at have) en mening, og på at udbrede faktuelle fejl. Debatten bliver ikke bedre at at gentage forkerte påstande uden saglig dokumentation, selvom man selvfølgelig har ret til at mene og gøre det.

At trække ytringsfrihedskortet hver gang man bliver sat på plads som kværulant er bare dårlig stil og mangel på selvindsigt.

 • 24
 • 2

Storartet. Og hvis du har et stort behov for at opleve de gamle klimabenægterslagere vil jeg foreslå at du går tilbage en 20-30 år og genlæser debatten som den var. Gentagelsens glæde du ved. Så slipper herværende debat for at blive siddende i samme rille.

Er absolut ikke klimabenægter - men som en der bor langt ude på landet hvor offentlig transport ikke findes/fungerer og der er langt til alting, har jeg måske en anelse mere nuanceret syn på tingene end dem der bor, hvor busserne/togene kører lige om hjørnet 24/7 og der er en dagligvarebutik lige om hjørnet.

Tilsvarende har jeg - bogstavlig talt - landbruget lige uden for min dør, da min grund er omgivet af marker på alle 4 sider. men da mine børn går/gik i skole med landmandsbørn, er jeg måske en anelse mere nuanceret i min meninger om landbruget, da jeg trods alt nok er en anelse tættere på det end dem der bare mener noget om det ;-)

PS: Du må skam godt have dine meninger. Men det må vi andre vel også. Eller hvad?

Selvfølgelig da - men indimellem er stemningen herinde bare temmelig hård ved dem der ikke mener at økologi er det eneste rigtige og vi alle bare skal cykle til alt og bruge offentlige transportmidler - men når man bor derude hvor det ikke er muligt og hvor der altså bor mennesker af kød og blod der er afhængig af at kunne leve derude, så får man altså et lidt andet syn på sagerne.

Men jeg blander mig udenom og vil undlade at kommentere yderligere på debatterne herinde af ovenstående grunde.

 • 18
 • 2

Suk - man savner helt Voltaires holdning her: "Jeg vil bekæmpe dine meninger, men jeg vil dø for din ret til at have dem".

Hvilket er noget af det klogeste der nogensinde er sagt om yttringsfrihed, uanset hvem det var der sagde det. ("Stol aldrig på kildeangivelser på Internettet -- Thomas Jefferson")

Men der er milevid forskel på censur og volumenkontrol.

Mit forslag har de sidste 10 år været at det skulle være muligt for debat-hyrderne at sætte en volumenkontrol på deltagere som ikke selv besider en sådan.

 • 17
 • 4

Efter min mening har du lige leveret en stribe stråmænd mhp at stille dem du er uenige med i et dårligt lys og tilsvarende dig selv i en "anelse" bedre lys. Jeg behøver vel ikke uddybe - specielt da du allerede har erklæret at du ikke vil blande dig yderligere i debatten.

Kald det hvad du vil - men jeg kan bare se alle de teoretikere/bymennesker der basher løs på os ude på landet og derfor holder jeg mig bare væk og lader dem der er modige nok til det stikke hovedet frem - fortryder såmænd allerede nu at jeg deltog - tror det er en af mine første indlæg herinde og blev nok også en af de sidste.

 • 11
 • 7

Vi kan blot håbe, ekkokammeret her ikke bliver endnu mindre, og at loftshøjden forsvares. Ellers kunne man frygte, Kong Sensus tildeles absolut diktatorisk magt, og hvor bringer det os hen ?

 • 12
 • 0

Skal vi snakke om hvorvidt der er et problem eller skal vi snakke om hvordan vi løser problemet? Det er sagen i en nøddeskal og det har ikke en pind at gøre med censur. Det kan ikke nytte at vi bliver ved at træde vande indtil der er 100 % enighed om at komme videre.

 • 7
 • 8

Kald det hvad du vil - men jeg kan bare se alle de teoretikere/bymennesker der basher løs på os ude på landet og derfor holder jeg mig bare væk og lader dem der er modige nok til det stikke hovedet frem - fortryder såmænd allerede nu at jeg deltog - tror det er en af mine første indlæg herinde og blev nok også en af de sidste.

Jeg tror helt grundlæggende ikke, at landmænd og landboere (bor selv lige op ad en pløjemark) er hverken dumme eller onde. Men jeg tillader mig at være uenig i den måde vi producerer vores fødevarer på.

Man behøver ikke være landmand for at have en mening om, hvordan vores allesammens fødevarer skal produceres. Eller hvordan vores allesammens miljø skal beskyttes. Isoleret set er jeg overbevist om at landmænd har mere forstand på, hvor meget gødning der er behov for for ikke at udpine humus-laget. Der er bare andre hensyn at tage også.

Over for interesser som dem jeg lige har beskrevet står individuelle landmænd (og deres interesseorganisationer) og kæmper for deres levebrød. Min mening kan potentielt få mange landmænd til at gå personligt konkurs, skulle den blive udmøntet til konkret politik. Det er klart, at det giver en mere skinger tone i debatten med flere følelser. Og igen, jeg ønsker ikke at nogen skal gå fra hus og hjem. Men jeg synes omvendt heller ikke at enkeltpersoners erhverv står over hensynet til samfundet, sundheden, biodiversiteten, m.m. Så må man finde en anden løsning på landmændenes problemer end at fortsætte med at forurene.

Hvad angår dine kommentarer om at man burde cykle eller tage offentlig trafik, er vi helt på linie.

Nå, nu vil jeg tage min cykel og køre de 15 km hjem ;-)

 • 9
 • 6

At "Den Gl. Redacteur" nu er afgået, og han jo ikke selv har været så meget fremme i skoene. Derfor synes jeg måske også, at det er lidt fejt, at sige noget om, at nu skal de yngre komme til- og sige deres mening.

Især når grunden er, at de yngre mennesker i job er dem, der kan risikere ikke at få et job, når de har sagt deres mening tilstrækkelig meget. (!)

Der er nok en grund til, at de kun er de sure gamle mænd (og kvinder- ego ikke undtaget!), der kører debatterne ud til kanten- og mere til.

Men jeg vil da ønske hr. Seier et godt og meningsfuldt otium. (Y) (Y) (Y) Og tak for din tid her! :-)

Mvh
Tine

 • 5
 • 0

Med den "hukommelse" som internettet besidder, hvor man til evig tid, kan få sine tidligere meninger udstillet, er det ret forståeligt at det kun er os gamle, det ikke har noget at frygte for systemerne der udtaler sig.

Som en kone sagde til sin søn som skulle hænges. Vær du glad for at du er dømt ved Varde ret og ikke for Ribe ret.

Vi andre er glade for når vi frikendes fra Slagelses Ret :)

 • 3
 • 3

Kald det hvad du vil - men jeg kan bare se alle de teoretikere/bymennesker der basher løs på os ude på landet


Jeg har boet på landet(midtlolland) omgivet af marker indtil jeg fyldte 19, med en bus max én gang i timen i hver retning, og gik selvfølgelig i klasse med landbrugsbørn, og var på mange ekskursioner til lokale landbrug. Jeg ved godt hvordan det er, at være fuldstændig afhængig af en bil. Det ændrer dog ikke på, at det altoverskyggende hensyn må være til miljøet, og det er på tide at udfase ICE-biler til fordel for renere alternativer, samt at landbruget må holde op med at misbruge dyr og jord.

Nu bliver højeffektiv offentlig transport næppe muligt så langt ude på landet som du er jeg bor/har boet, men det forhindrer vel ikke at el-bilerne tager over?

Mine forældre bor stadig på landet; derfor har de købt en Tesla. Ikke fordi de har sindssygt mange penge, men fordi det var den eneste bil på markedet sidste år, der kunne være bil nummer et for dem, uden at gå på kompromis mht den daglige kørsel, og som tager nok hensyn til miljøet.

Vi har ganske vidst ikke allesammen råd til en Tesla i dag, men om en 5-6 år ser det ganske realistisk ud at have lukket for salget af nye ICE-biler i Danmark. Der er masser af prisbillige el-biler på vej fra alverdens producenter.

 • 5
 • 2
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten