digiliv blog

Computere fyldt med crapware

Udover en cpu, ram, bundkort, lager og Windows, så er der noget andet, der tilsyneladende ufravigeligt følger med nyindkøbte computere - uanset prisklasse. Såkaldt Crapware. Altså hobevis af halv-installerede programmer i demo-format, fra ellers forholdsvist etablerede navne i den kommercielle softwarebranche.

Taktikken er tilsyneladende at lave så mange pop-ups med til tider direkte alarmerende beskeder, at brugeren til sidst overgiver sig og tilmelder sig et eller andet selvfornyende abonnement til en office-pakke, et anti-virusprogram eller andet, som det i udgangspunktet ikke er nødvendigt at bruge en krone på for at kunne få glæde af sin nyindkøbte maskine.

En af de værste, jeg er stødt på af slagsen, er et halv-installeret parental control-program m. antivirus på en ultrabook, der ellers havde en pris, så man skulle tro, forretningen kunne løbe rundt uden at tvangsfodre uskyldige brugere med popup-reklamer på desktoppen.

I tilfældet med parental control-programmet dukkede der jævnligt en popup frem, der kunne fortælle, at ens børn var i fare (altså fordi det var en ikke-aktiveret demo). Her vil jeg sige, vi bevæger os over i den såkaldte ransomware-kategori. Altså: betal eller mærk konsekvenserne...

Udover en sværm af præinstallerede og ligegyldige demoer, der sløver boot-tid, den generelle ydelse og konstant generer brugeren, der trods alt har betalt for computeren en gang, er der pc-producenternes egne påståede hjælpeprogrammer til Windows.

Her er der tale om endnu en sværm af ligegyldigheder - til tider placeret ovenpå Windows-grænsefladen - med umiddelbart besnærende navne a la ‘system check’, (indsæt virksomhedsnavn)-support, konfiguration af trådløs net (altså udover den, såvidt jeg husker, udmærkede konfiguration, der allerede er indbygget i Windows) og så fremdeles.

Igen er der tale om et unødvendigt overhead med et hav af informationer, der på overfladen foregiver at ville brugeren det bedste, men som med de førnævnte demoer, har til formål få sneget et opmærksomhedskrævende brand ind på brugerens desktop.

Det er desværre ikke altid helt let at fjerne den pre-installerede crapware. Med parental control-programmet foresvæver det mig, at der skulle downloades et separat afinstalleringsprogram fra producentens hjemmeside. Og er man generelt ikke forsigtig med afinstalleringen, ender man med at fjerne driveren til eksempelvis det trådløse netværkskort og ikke bare det irriterende ekstra-program, der vil administrere det.

Selv løser jeg udfordringen ved at installere Ubuntu, hvor en tæt sammenkobling med Amazon umiddelbart er det største og eneste problem i denne kategori.

Men den løsning er nok ikke en mulighed for alle. Og Ubuntu eller ej, så virker det på enhver tænkelig måde urimeligt at bebyrde i udgangspunktet uskyldige pc-købere, med oceaner af misvisende desktop-reklamer, fordi de er kommet for skade at punge ud til ny computer.

Derudover kan det undre mig, at pc-producenterne og for den sags skyld Microsoft, gladeligt lægger brand til den direkte utilstedelige behandling, brugere bliver udsat for, første gang de tænder deres maskine.

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

Under Windows kan man som udgangspunkt fjerne dette crap, omend det kan være vanskeligt. På smartphones og tablets er det næsten umuligt at fjerne producenternes tåbeligt og ligegyldige programmer. Ud over at spilde dyrbar plads og ødelægge brugeroplevelsen, bruger nogle af programmerne også strøm. Eneste måde at slippe for dem er at roote apparatet. Jeg fatter virkelig ikke, hvorfor producenterne af enhederne ikke som minimum gør det muligt at fjerne det lort...

  • 28
  • 0

Mindes de gamle Amiga dage uden DLL helvede og lignende. Dér slettede man én fil, og så var programmet væk, og programinstallation var lige så enkel - der var bare at kopiere.

Hvad har Microsoft egentlig givet os på alle de år? Amigaen havde fuld multitasking og en grafisk brugergrænseflade, den gang de stadig kørte DOS. Hvilket fremskridt er Windows 7 og 8 egentlig? Jeg foretrækker ærlig talt et operativsystem, hvor filerne på harddisken hedder det samme, som jeg tror, de gør, og skærmen ikke er plastret til med aktive tiles.

Almindelige forbrugere kan intet gøre; men det er ufatteligt, af f.eks. offentlige myndigheder, som køber for milliarder, ikke begynder at stille de mindste krav om f.eks. virus og hakkerfrie computere. Det er jo bare et spørgsmål om et sikkerhedsoperativsystem og lidt intelligent hardware, så der ikke konstant er en ladeport åben til harddisken.

  • 27
  • 2

... for teknisk kompetente brugere. De(n) nyeste Ubuntu er et sjældent uheldigt rod-sammen med kommercielle interesser i Linux verdenen, og det rod overlever næppe. Ellers er der andre Linux varianter eller BSD'er uden dette uvæsen.

Men det ER urimeligt at i en tid hvor den danske stat og banker tvinger enhver borger udi computerens "velsignelser" at de fleste skal lide under crapware. Os læsere her på ing.dk kan trække på skulderne og gøre som vi vil, men den luksus har hr. og fru Danmark ikke. De må leve med hvad El-Giganten og Fona presser ned over hovedet på dem. Og de folk fatter nada.

Min gamle mor fik først (modvilligt) computer som pensionist. Det smarteste jeg endelig fik taget mig sammen til var, at smide XP ud og lægge Ubuntu ind. Telefonsupport fra sønnike faldt fra en gang om ugen til en gang hver anden måned. I starten var jeg bekymret for at hun ville synes Ubuntu var mærkelig. Det gør hun også, men XP var mindst lige så mærkelig og "gik i stykker" hele tiden.

Egentlig synes jeg der er grund til at gentænke hele "personlig computer" konceptet fra grunden af. Undskyld, men hvad er det lige den gennemsnitlige hjemmebruger skal med en i5/i7 med 16 GB RAM og en TB disk? Jeg købte mig en Raspberry Pi for et år siden. Den er ikke helt vellykket til mit brug, men det er alligevel imponerende hvad man kan med den. I dag ville jeg købe en http://www.olimex.com/Products/OLinuXino/A... til 30 € (plus diverse). Det sætter tingene lidt i perspektiv.

  • 7
  • 1

På smartphones og tablets er det næsten umuligt at fjerne producenternes tåbeligt og ligegyldige programmer.

En ting irriterer mig grænseløst på min ellers udemærkede Nokia Lumia. Nemlig det der crap Bing. Jeg har aldrig brugt Bing og har heller aldrig tænkt mig at bruge det. Hvorfor fanden skal jeg så ligefrem ha' en fysisk knap til det? Og hvorfor kan jeg ikke få lov at redefinere denne knap til noget andet, f.eks. til at starte Google. Men mest irriterende. Hvorfor fanden skal Bing hele tiden download et eller andet åndsvagt billede og vise mig. Det kan da godt være at et billede af Indonesiske rismarker er National Geographic flot, men hvis jeg har lyst til at se sådan et billede så skal jeg nok selv finde et. Software skal bare holde sig i baggrunden, holde kæft, og ikke gøre noget som helst uden at være spurgt først.

  • 22
  • 0

På smartphones og tablets er det næsten umuligt at fjerne producenternes tåbeligt og ligegyldige programmer. Ud over at spilde dyrbar plads og ødelægge brugeroplevelsen, bruger nogle af programmerne også strøm. Eneste måde at slippe for dem er at roote apparatet.

Det er faktisk ret tragisk.

På min aldrende og efterhånden ret så sløve HTC Desire tog jeg konsekvensen og installerede en OxygenMod i stedet den i Sense, Børskurser, Twitter, Facebook og andet skrammel inficerede HTC Android.

Resultatet blev en telefon der performer ligeså godt som en ny telefon med langt kraftigere hardware, og batterilevetiden steg fra 1 døgn til 3-4 døgn!

Samtidig fik jeg et dejligt rent brugerinterface.

  • 12
  • 0

Relevante decrapifiers:

.24. november 2011, Sådan fjerner du crapware-dyngerne fra din nye pc: http://www.computerworld.dk/art/203551/ Citat: "... Heldigvis findes der en række værktøjer, der kan hjælpe dig med at gøre din maskine ren. ... http://pcdecrapifier.com/download ... http://www.revouninstaller.com/revo_uninst... ... Andre værktøjer: ... Formatér din pc: ..."

Category:Decrapifiers for Windows: https://en.wikipedia.org/wiki/Category:Dec...

Category:Utilities for Windows: https://en.wikipedia.org/wiki/Category:Uti...

-

.26. juli 2013, Mange går stadig i Oracles crapware-fælde. Ny undersøgelse viser, at mange pc-brugere stadig får den omstridte Ask-værktøjslinje med i købet, når de installerer eller opdaterer Java. http://www.computerworld.dk/art/227631/man...

  • 5
  • 0

Hvorfor bruger du ikke stadig din Amiga?? Eller afinstallere den frygtelige Windows XX? Der er da ingen der vrider din arm rundt på ryggen!

Ang. Bloat ware... Det man bør gøre ved indkøb af en ny eller brugt windows maskine er i rækkefølge:

Download og installer freeware Avast antivirus. Download og installer freeware CCleaner Ryd HELT op med CCleaner, afinstaller alt der ikke er absolut nødvendigt (dvs. det meste der ikke er udgivet af microsoft og formodentlig ALT der er installeret af hardware fabrikanten) Ryd op i registreringdatabasen med CCleaner.

HVIS man så ellers kan modstå fristelsen til at installere alle mulige og umulige L**** programmer så garantere jeg at man har en pålidelig stabil og hurtig maskine i de næste mange år.. Uden nedbrud og andre driftsforstyrrelser (real-life erfaringer med en del systemer hos en del familiemedlemmer/venner)

R

  • 4
  • 12

Hvorfor bruger du ikke stadig din Amiga?? Eller afinstallere den frygtelige Windows XX? Der er da ingen der vrider din arm rundt på ryggen!

Jo, det skal jeg love dig for, der er, for al den software, som jeg er afhængig af til daglig incl. FPGA design, PCB layout etc., findes kun til Windows, så enten bruger man det og lever med alle ulemperne, eller man er out-of-business.

Commodore begik selvmord, da de kun kunne se Amiga'en som verdens vildeste spillecomputer, på trods af at den blev brugt til at styre affyringssekvensen for rumfærgerne. Derved blev alle Amige brugere nedgraderet til spillefreaks, og man blev kun regnet for seriøs, hvis man i stedet valgte det tekstbaserede DOS og Intels ekstremt rodede og pagede 8086/88 arkitektur!

Ak ja. Det er absolut ikke altid den bedste standard, der vinder!

  • 19
  • 1

Jo, det skal jeg love dig for, der er, for al den software, som jeg er afhængig af til daglig incl. FPGA design, PCB layout etc., findes kun til Windows, så enten bruger man det og lever med alle ulemperne, eller man er out-of-business.

Du maa finde dig et lidt mere moderne udviklingskit der koerer paa Linux eller BSD. Windows har samme hengemte lugt som VAX/VMS havde for 20 aar siden. Der er lidt has-been over Windows. For 20 aar siden var der stadig meget der kraevede en VAX eller System 36/AS400 men skriften var paa vaegen og man havde fornemmelsen af at det gik den vej hoensene skrabede.

Sflg saa laenge det koerer er der ingen grund til at skifte men jeg ville vaere paa udkik efter noget mere fremtidssikret.

  • 2
  • 5

.... men hvad er det lige den gennemsnitlige hjemmebruger skal med en i5/i7 med 16 GB RAM og en TB disk?

SPIL - Rome II kræver masser af RAM, CPU samt et Svin af et grafikkort.

I øvrigt har jeg næsten lige købt en laptop til drengen i5, 8 GB ram, 700 GB disk -> (Fujitsu Lifebook AH 512) til 3400 Svenske Pesetas i Mediamarkt på udsalget mellem jul og nytår. Den kører Skyrim uden ballade. Så, hvorfor ikke? Det er billigt nok!

  • 1
  • 1

Du maa finde dig et lidt mere moderne udviklingskit der koerer paa Linux eller BSD.

Fortæl det til mine softwareleverandører!

Iøvrigt har Unix/Linux etc. jo den mest brugerfjendske grænseflade, verden endnu har skabt med alle de -xx - yy kommandoer, som kun nørderne kan huske. Så er der godt nok idag klistret noget grafik på; men hvor har vi dog fået meget dårligt fra den verden - incl. programmering med hieroglyffer (C style) og et 7-bit orienteret internet.

  • 5
  • 6

I lyset af Edward Snowdens afsløringer er det helt givet at et eller flere af de stykker crapware der shippes er fra et front-firma for CIA eller NSA.

  • 13
  • 0

Vi kommer i bekneb for at kunne samle det så det virker, og værdien af det samlearbejde er nok noget i retning af det et færdigt sæt koster. :-)

Hvis du med "samle" mener fysisk samle, er der ikke mere end at sætte den færdige 35 € dims løst ned i en tilpasset plastkasse (til 5 €), sætte et færdigt SD-kort (10 €) i holderen (som at sætte et SIM-kort i en mobiltelefon) og sætte det ønskede i USB stikkene. Det er mindst lige så let som en normal computer.

Men hvis man selv er ny udi Linux er mor nok ikke lige den bedste launch customer :-) Og hvis man som CK er afhængig af Windows-only software giver sagen sig selv. Det gælder nu sjældent for hjemmebrugere.

  • 2
  • 0

Det forekommer at den bedste løsning over hele linjen er at fjerne hele softwarelaget og så installere det foretrukne operativsystem fra bunden, uanset at det muligvis nominelt er det samme som det der fandtes i forvejen.

Bare man gør det før man bruger tid på at installere programmer og ændre opsætningen så er det normalt en relativt overskuelig opgave.

  • 2
  • 0

Så kan man prøve at køre det med Wine.. den har efterhånden fået implementeret en rigtig stor del af windows API'et - så mange ting kører ganske glimrende på Linux.

Så du kan prøve dine få windows only programmer af på LInux :)

  • 2
  • 0

Også .Net?

Koerer dine EDA vaerktoejer .net??

Jeg mener selv jeg kommer laengst paa literen med ngspice, open source verilog simulatorer, open source logiksyntese etc. Selv naar man er ansat i et firma med pengene til at koebe licenser sparer man sig selv saa meget tid ved ikke at skulle bekymre sig om adgang til licensservere, inkoeb etc.

Der er ogsaa fordelen at de ting man laerer at bruge vil man ogsaa kunne bruge derhjemme eller i det naeste job. Det kan man ikke noedvendigvis med ting man laerer at goere med closed source sw.

  • 1
  • 0

Jeg synes I glemmer en helt særlig træls ting ved windows 8 og særligt windows 8.1 Det er blevet rigtigt svært at installere uden at skulle oplyse en email-adresse. Ved install af 8.1 mødes man af et skærm billede, hvor man ikke kan komme videre. Det skal selvfølgelig være en microsoft email, så alt deres sky og andet crap kan virke. Nok brandbeskattes virksomhederne vedr. licens, men medarbejderne kan få MS software smidt i nakken for en slik.

Hvis jeg havde tid, kørte alle familen's smartphones på opensource via vpn op mod en hjemme/domæne synology server, med mailserver, cloud, billedarkiv mm. Ved dog ikke om synology'en kan køre et open kort som smartphones kunne bruge istedet for google-maps. I så fald ville man jo være helt "fri"

  • 1
  • 0

Så brug Mono

Brug dog en skruetrækker til skruer og en hammer til søm. CK har brug for et Windowsmiljø og så skal han da bare bruge Windows og folk som CK kan da sagtens håndtere Windows. Det er tåbeligt at spilde tid på Wine og Mono. Sagde en mand, der kun har brugt Linux i ti år.

Sagen er at de fleste hjemmecomputere kun bruges lidt og til web services som mail, facebook, netbank, snak med kommunen osv. Og her er Linux bare bedre. Men Windows til CK og spillefreaks.

  • 2
  • 0

Mono kan afvikle mange af de vigtigste features i .NET. Sidst jeg tjekkede, var de ikke helt faerdige med at implementere Csharp 5.0, men det er de blevet sidenhen: http://www.mono-project.com/Compatibility

Jeg ville dog aldrig vaelge Ubuntu som platform. Canonical har solgt ud af deres brugerbase, og det er deres graenseflade bare ikke god nok til. Jeg bruger istedet Fedora. Der er Bleeding edge software, et fantastisk community og en stor kommerciel backer (Red Hat). Derudover er SE-Linux enabled som default, hvilket giver en utrolig sikker oplevelse.

Gnome graensefladen er altsaa ogsaa noget mere laekker end Mac OS X's smaa foraeldede overflade. Min kaereste bruger det, og hun er noget mere glad for det, end det praeinstallerede Windows 8 med crapware. Hun spoerger aldrig om hjaelp til et eller andet mere. Det funker bare.

Ja, hvis man ikke kan huske en ENKELT kommando, saa bliver det svaert at bruge en hvilkensomhelst distribution. Den sparer en for en masse boevl med at finde det rigtige software som ikke er fyldt med et eller andet crap i installeren paa nettet. Det er hurtigere, lettere, og mere sikkert.

apt-get install programnavn for debian baserede systemer. yum install for Red-Hat baserede systemer.

Come on, det er altsaa ikke saerlig svaert.

Derudover ligger der masser af guides til alt paa nettet.

  • 6
  • 0

Ja, den ASK-"toolbar", burde til en start være ulovlig, særligt da den som standard er krydset af som et ja. Det er ulovligt på hjemmesider at have de krydser sat til som standard, hvorfor ikke i det tilfælde.

  • 5
  • 0

Til LUMIA kan man som erstatning til det forinstallerede ( og ubrugelige ) program BING hente og installere GOOGLER fra Marketplace ( ikke et Google apps) som fungerer som rigtig godt og man kan give sin egen "Metro" knap. Ellers er LUMIA telefonerne rigtige gode telefoner, Winphone systemet er utrolig nemt at bruge , efter smaa 2 aars brug med en LUMIA 800 vil min naeste telefon ogsaa blive NOKIA med Winphone styresystem. Og der er efterhaanden mange brugbare og serioese apps til raadighed.

  • 0
  • 0

Hej Leif,

Nu har jeg fulgt Windows Phone ganske nøje, og helt nøgternt set er der en række problemer stadigvæk.

Jeg er overrasket over at du, som Lumia 800 ejer, er tilfreds med at der efter meget kort tid efter launch blev planlagt til ikke at modtage de samme opdateringer, som nye Windows Phones ville få - ærligt talt er Lumia 800 ikke en særlig billig telefon.

Seriøse apps: Det korte svar er, nej. Kvaliteten af apps er stadig alt for lav, og mange af de populære apps eksisterer stadig ikke (og kommer ikke foreløbigt, brugerbasen er der ikke endnu).

Det eneste sted Windows Phone kan konkurrere er mod de billige Android telefoner. De har stadig et dårligt ry fra dengang HTC voldtagede deres varenavn ved at levere underpowered enheder med Sense. Det er også det marked, som er i vækst.

Du kan heller ikke deaktivere Bing. Ja du kan installere Googler - men det er en workaround og integrerer ikke godt med designfilosofien bag Windows Phone. Fra launch har Bing været integreret som en stor del af systemet (Den har en dedikeret hardwareknap(!), hvis funktion ikke kan ændres).

Så vil jeg mene at man som køber af high-end telefon vil være bedre stillet med en iPhone eller en af de store Android leverandører.

  • 0
  • 0

Jeg har i flere måneder kørt med nedenstående tagline på mine emails. Teksten er forfattet af mig. Jeg frafalder alle rettigheder til den. Den må bruges frit.

Eftersom der er kommet realistiske alternativer til Windows er jeg begyndt at udfase den hjælp jeg fra tid til anden yder i min omgangskreds. Det betyder at hvis du i fremtiden ønsker mine råd og vejledning bør du overveje at anskaffe noget andet end Windows produkter, f.eks. tablets, iPads eller macbook. Jeg har truffet min beslutning fordi en PC kan være særdeles support-tung, efterhånden er et gammelt produkt med mange designsvagheder og har mere og mere karakter af en kontormaskine der kræver en fuld-tids IT afdeling for at understøtte. Jeg håber alle har forståelse for min beslutning.

  • 2
  • 0

Kvaliteten af apps er stadig alt for lav, og mange af de populære apps eksisterer stadig ikke (og kommer ikke foreløbigt, brugerbasen er der ikke endnu).

Helt ærligt, hvor mange apps, - især af de populære, - gør egentligt noget seriøst og brugbart? Der er ikke mange apps,. på min telefon simpelthen fordi jeg ikke kan se hvad jeg skulle med dem. En lommelygte, et vaterpas og et stopur er rart at have, men udover det? Det eneste program (ja program, jeg synes ikke det fortjener at blive teenage pop-nedgraderet til en app) jeg savner til min lumia 920 er v-planner (et dekompressionsprogram til teknisk dykning).

  • 0
  • 0

Jens

Jeg boer i Venezuela og kan ikke blot koebe den telefon jeg har lyst til, derfor blev det en Lumia 800 og som efter opdatering fra Ver 7.5 til Ver 7.8 fungerer ganske tilfredsstillende. Man kan paa det "Sorte marked" koebe hvad man har lyst og penge til og der koster en Lumia 1020 10 gange saa meget som en 800, det samme gaelder for Iphone og Samsung Galaxi og det finder jeg ikke pengene vaer.

BING kan nemt erstattes med siden Google.com´s soegemaskine. Det goeres i Internet Expolorer ved at soge efter Google.com og derefter saette denne side som et nyt faneblad via tryk der paa de 3 prikker i hoejre side og tryk paa Opsaetning og nederst at vaelge En ny Fane. Med <-- returneres det til Googles hjemmeside og nu trykkers der paa de 3 prikker i hoejre side igen og derefter Faner og der kommer en side frem med Faneblade, hvor f.eks. Bing og andre faneblade kan slaettes og Google valeges som den eneste.

Med hensyn til apps har jeg dem, jeg finder nyttige, d.v.s, f.eks. en RPN regnemaskine, et online oversaettelseapps, som kan betjenes via tastetur, mikrofon og kamara. Et waterpas/vinkelmaaler er der ogsaa, et billedforbedringssapps, en A/C kalkulator, en lydtryksmaaler med mange flere apps. Ingen af disse apps er af daarlig kvalitet, idet de jo er nyttige for mig. Daarlig kvalitet kan jo kun vaere, at de ikke fungerer efter hensigten eller maaske ligefrem skaber problemer for telefonen i al almindelighed, men nogle saadanne er jeg kke stoedt paa endnu. Selvom der er mange gode apps til raadighed paa Marketplace efterhaanden, har jeg selv lavet adskellige nyttige smaaprogrammer i Excel, som jo er en del af Windows Phone systemet, til erstatning for nogle apps, et Excelark fylder faerrer MB paa flashdrive end et apps.

Jeg mener at Windows Phone systemet er betydelig mere overskueligt og lettere tilgaengelig end f.eks. Android og derfor er det i mine oejne et bedre system, men om det er mere robust mod "koerefejl" ved jeg ikke. Men mit system mangler endnu at " crashe". Derfor tror jeg at dette system vil vinde mere og mere frem, men nu er der jo helt eller delvis nye systemer paa vej fra Firefox og fra tidligere Nokiafolk samt andre. Det bliver spaende, at se hvem der vinder, maaske vinder de alle en smule, " Der er altid plads til en til", som et en kendt refraen lyder.

  • 0
  • 0

Helt ærligt, hvor mange apps, - især af de populære, - gør egentligt noget seriøst og brugbart?

Swiftkey ville jeg helst ikke undvære. Men det er som sådan heller ikke relevant hvad jeg egentlig bruger af apps.

Det, som er afgørende for en platform er om målgruppen finder den interessant. Det er helt klart at Microsoft har lanceret Windows Phone til konsummarkedet - og konsummarkedet er vilde med de populære apps. De er fuldstændig ligeglad med om en app er brugbar eller ej, bare de kan spille Wordfeud med vennerne, eller have en god oplevelse på de sociale netværk (et sted hvor Windows Phone stadig halter bagefter)

Der er generel konsensus om at den primære grund til at Blackberry (BB OS), Hewlett Packard (Web OS) og Nokia (Maemo) ikke slog igennem med deres OS, er pga. af de store mobile udviklere ikke ville spilde penge på en platform uden brugere. Og brugerne køber dem ikke, fordi de apps vennerne har, ikke er der.

  • Vil du have 100 % funktion, så køb en Symbian Phone. De sælger bare ikke så godt i tiden, og hvorfor mon?
  • 1
  • 0

Daarlig kvalitet kan jo kun vaere, at de ikke fungerer efter hensigten eller maaske ligefrem skaber problemer for telefonen i al almindelighed

Dårlig kvalitet på apps defineres ikke alene ud fra funktion. Jeg er softwareudvikler, og en app¨s kvalitet defineres generelt ud fra 4 målepunkter:

Funktion - Løser den opgaven korrekt? Usability - Er appen nem / hurtig og bruge for målgruppen? Konkurrenten - Har konkurrenten noget der er bedre? Tid mellem patches - Hvor hurtigt rettes fejl?

Hvis man tager Facebook som eksempel, så er det en app som eksisterer på stort set alle platforme uanset popularitet af platformen, og det er altid Windows Phone der får features sidst, og hvor der går længst tid mellem fejlrettelser. De gider brugerne ikke, når de kan købe en anden high end telefon til samme pris.

  • 0
  • 0

Daarlig kvalitet kan jo kun vaere, at de ikke fungerer efter hensigten eller maaske ligefrem skaber problemer for telefonen i al almindelighed

Dårlig kvalitet på apps defineres ikke alene ud fra funktion. Jeg er softwareudvikler, og en app¨s kvalitet defineres generelt ud fra 4 målepunkter:

Funktion - Løser den opgaven korrekt? Usability - Er appen nem / hurtig og bruge for målgruppen? Konkurrenten - Har konkurrenten noget der er bedre? Tid mellem patches - Hvor hurtigt rettes fejl?

Hvis man tager Facebook som eksempel, så er det en app som eksisterer på stort set alle platforme uanset popularitet af platformen, og det er altid Windows Phone der får features sidst, og hvor der går længst tid mellem fejlrettelser. De gider brugerne ikke, når de kan købe en anden high end telefon til samme pris.

  • 0
  • 0

Daarlig kvalitet kan jo kun vaere, at de ikke fungerer efter hensigten eller maaske ligefrem skaber problemer for telefonen i al almindelighed

Dårlig kvalitet på apps defineres ikke alene ud fra funktion. Jeg er softwareudvikler, og en app¨s kvalitet defineres generelt ud fra 4 målepunkter:

Funktion - Løser den opgaven korrekt? Usability - Er appen nem / hurtig og bruge for målgruppen? Konkurrenten - Har konkurrenten noget der er bedre? Tid mellem patches - Hvor hurtigt rettes fejl?

Hvis man tager Facebook som eksempel, så er det en app som eksisterer på stort set alle platforme uanset popularitet af platformen, og det er altid Windows Phone der får features sidst, og hvor der går længst tid mellem fejlrettelser. De gider brugerne ikke, når de kan købe en anden high end telefon til samme pris.

  • 0
  • 0

Lumia 800 er en moderne nyklassiker som en negativ hype desværre fik markedet til at overse. Jeg har nu igennem to år haft to stk. En til privat og en som arbejdstelefon, og kun en gang har jeg oplevet at en frøs så en reebot var nødvendig (sidste uge i Tyskland) ellers køre sådan en stabilt som en klippe, uanset hvad man smider efter den (helt bogstaveligt) En sammenligning med min brors samtidige Iphone 4s viser desuden at Kamera, Antenne, WiFi og navigation er betydeligt bedre på Lumiaen. Eneste reelle anke er manglen på "remote storage" uden at skulle bruge Zune. Det ville være rart at kunne..

Att: Christoffer Kjeldgaard. Jeg mener faktisk at det fra den gode office/exchange integration er tydeligt at PW er tænkt som en viderførelse af windows traditioner på firma/forretnings segmentet.

R

  • 0
  • 0

Det er en af grundene til at jeg i sin tid skiftede til Mac og OS X. Den er jo nærmest jomfruelig sammenlignet med en nyindkøbt windows-maskine.

Det ville være fair hvis Windows kom med præinstallerede rigtige udgave af diverse programmer, men det helvede af demoudgaver og prøveversioner, der trænger sig på, gider jeg simpelthen ikke. Og det værste er næsten når producenterne rebrander med alt muligt fis og egne underlødige programmer, der allerede findes meget bedre som standard i styresystemet.

  • 6
  • 0

Helt ærligt, hvor mange apps, - især af de populære, - gør egentligt noget seriøst og brugbart?

Dem jeg selv bruger mest, sorteret med den vigtigste först:

YNAB - Budget software interface, Spotify - Musik (Tömrerklaus og Troels Trier findes på Spotify, wtf ... !?), Runtastic - Träningslog (som sikkert stikker mig til sundhedspolitiet), Skanetrafiken - Bus & Tog- tider i Skåne, Skywiew - Benävner stjernebilleder, Brother iPrint&Scan - Printer / Scanner ting til min printer, DropBox - "NSA-backup utility" Mirai Spanish - Spansk lektioner. Hvis man virkeligt keder sig i lufthavnen.

Jeg er egentligt lidt urolig over den liste.

Jeg kan se at "De" formodentligt har mine forbrugsvaner, nogenlunde hvad der står på min bankbog, mit rejsemönster, mine löberuter, hvornår jeg går på fitnesscenter, samt kopier af vigtige ting som pas, lönsedler, skattepapirer o.s.v. som nogen engang imellem vil se.

Bliver "vi glade for det i längden"? Nej, det tror jeg ikke at vi gör!

Men, Men, jeg overvejer at skaffe en billig Android, smide Cyanogenmod på den for at slippe for crapwaren og begynde at anvende noget krypto - om ikke andet så for den simple gläde ved at "De" skal gemme mine krypterede youtube videoer af katte i et datacenter i Texas i meget lang tid.

Der findes i det mindste et par GPL'ed "krypto"-apps til Android: https://whispersystems.org/

  • 1
  • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten