close

Vores nyhedsbreve

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og at Mediehuset Ingeniøren og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.
phloggen

Bygherreleverance

Forleden aften sad jeg og sludrede med min gamle mor om hvordan de havde klaret sig med intermistiske løsninger dengang de som fattige nygifte købte Den Gamle Brugs i Vedskølle.

En servante blev til midlertidig køkkenvask, den var god nok til en barnedåb, en kommodeskuffe blev brugt som babyseng, indtil man kunne få tid og penge til at gøre ting færdige.

Anden akt af historien er at jeg er født i "den værste snestorm i mands minde"[1] og overlægen på Korsør sygehus kiggede strengt på min far og sagde at der kunne ikke blive tale om at få hverken kone eller barn med hjem, før han havde installeret en eller anden form for varmekilde.

I følge min gudfar, min fars fætter, dukkede min far op hos dem sent samme aften og spurge hvor man kunne købe "en varmekilde".

Han fik et måltid mad og blev lagt i gæstesengen.

Næste dag installerede de en nyindkøbt petroleumsovn i stuen.

Vores totalentrepenør, HJ Huse, bygger kun huset mens alt det udenom er 'bygherreleverance'.

Da forsikringsansvaret om nogle dage overgår til mig, synes jeg det var på tide at få flikket nogle trappetrin sammen.

Illustration: Privatfoto

Cirkulær økonomi - vi har hørt om det :-)

phk

[1] Det er den eneste slags snestorm der findes i gode historier. Taget i betragtning at min fars bil var en Morris Mascot har der næppe været tale om meterhøje driver.

Poul-Henning Kamp
er selvstændig open source-softwareudvikler. Han skriver blandt andet om politik, hysteri, spin, monopoler, frihedskampe gør-det-selv-teknologi og humor.

Hvordan pokker er du sluppet afsted med at have så store niveauforskelle?

Det viste sig at grunden var plan, men ikke vandret hvilket faktisk var utroligt svært at få øje på, indtil man målte efter.

Det er meget tydeligt nu, hvis man står inde i huset og kigger ud af de vestvendte vinduer, står man udenfor lægger man ikke mærke til hældningen.

Vi har et projekt med en anlægsgartner i den nære fremtid, men indtil dag skal folk helst ikke brække benene på vej ind og ud af huset.

  • 1
  • 0

"den værste snestorm i mands minde"

Min mor fortalte, at da hun var barn, måtte de en vinter kravle ud af vinduet på første sal, for at kunne grave dørene fri for sne udefra - men hun er født 36 år tidligere end dig. Da hun blev født blev doktoren (fødselslægen) hentet med kane.

Mands minde rykker sig hele tiden, hvorfor det også kniber med at huske hvordan klimaet var før i tiden.
Hun fortalte også om de varme somre i 40´ne, som os fra 50´ne og 60´ne bare kunne drømme om. Sidenhen blev det varmere igen, som mange debatter her har båret præg af.

Sjovt nok har dit hus og dine døre nøjagtig samme farve som mine bedsteforældres hus - badeværelse blev først adderet, da jeg var barn, vandinstallationen var en ophængt 10 liters dunk med en bruser i bunden - en helt uhørt luksus. Vellykket fliseblanding i dit - hvorfor jeg kom til at tænke på badeværelse.

  • 1
  • 0