Brugte mobiler hjælper ulande

Hvor mange børn og børnebørn har du givet en ny mobiltelefon? Også selvom de stadigvæk havde en gammel, der bare ikke var så smart eller havde et kamara med nok pixel? Nu kan disse gamle mobiler gøre gavn ude i verden. Det skønnes at der ligger ca. 10 millioner mobiltelefoner gemt og glemt i skuffer og skabe i danske hjem.

Dansk Røde Kors har indledt en storstilet indsamling af brugte mobiltelefoner. Ved at aflevere sin brugte mobiltelefon til Røde Kors støtter man hjælpearbejdet verden over.

  • En brugt mobil virker værdiløs, men for Røde Kors er den guld værd. For hver telefon, vi modtager, kan vi sende helt op til 40 kr. af sted til vores hjælpearbejde i verden, siger Lars Linderholm, projektleder i Dansk Røde Kors.

Telefonerne bliver sat i stand og solgt videre. For hver enkelt mobiltelefon modtager Dansk Røde Kors 25-40 kroner. Det betyder i runde tal, at 10 brugte mobiltelefoner kan brødføde en familie eller give rent vand til 25 mennesker i en måned.

Telefonerne må gerne være gamle, men skal være funktionsdygtige - ellers er det elektronisk affald, som bør på genbrugspladsen. Man kan læse mere om projektet og finde den nærmeste genbrugsbutik på www.drk.dk Mobiltelefonerne kan afleveres i alle Røde Korses genbrugsbutikker i knap 200 byer landet over. Hvis du organiseret indsamlingen af mobilerne på din arbejdsplads, kan de indsamlede mobiltelefoner kommes i en kasse og sendes til: Dansk Røde Kors' Genbrugscenter Fuglevangsvej 63-65 8700 Horsens.

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten