bloghoved dit virtuelle håndtryk

Brug LinkedIns jobagenter og del opslag i dit netværk

Et par gange om ugen tikker der nogle ganske specielle mails ind hos mig fra LinkedIn: De indeholder som regel 1-4 jobopslag, som jeg ikke selv har tid til at finde, eller som jeg har overset de gange, jeg i løbet af ugen har været på LinkedIn. Jobopslagene falder inden for to stillingstyper, som jeg selv har bestemt - det ene er jobs inden for community mangement og social media, den anden inden for projektledelse. Jeg kunne nemlig godt tænke mig at arbejde med community mangement og med projektledelse. Beskederne får jeg, fordi jeg ganske gratis abonnerer på, at LinkedIn automatisk støvsuger deres eget site for jobopslag med disse vendinger i, og sender dem til mig en gang om ugen. Mere præcist har jeg oprettet fire jobagenter, som afsøger bestemte vendinger, og giver besked, når de dukker op i en jobannonce. Jobs, som har med community management at gøre, beder jeg om at få en gang om dagen. Jobs, der har med projektledelse at gøre, får jeg besked om en gang om ugen. Ved at bruge disse jobagenter, som er kvitfritoggratis at sætte op, kan jeg lade LinkedIn finde opslag for mig: Det ser sådan her ud:

Sådan sætter du en jobagent op: Gå til Job. Søg et job/jobtype med det eller de ord, du forventer, at arbejdsgiveren har brugt i opslaget , fx maskiningeniør eller Mechanical Engineer, eller noget helt trejde. Husk, at hvis du søger på dansk, får du kun de opslag, som er slået op på dansk, og virksomheden er som regel også i Danmark. Hvis du også laver en søgeagent på engelsk efter det samme job, nu bare med den engelske jobtitel, vil du få de stillinger, som er slået op på engelsk, og som både kan være jo i udlandet og stadig også godt kan være job i Danmark. Det skyldes, at mange virksomheder vælger engelsk som koncernsprog og derfor slår job op på engelsk, skønt jobbet skal udføres i Danmark. Hvis du alene vil have job i Danmark, kan du indsnævre søgningen til, at du under den avancerede søgning i venstre navigationsspalte angiver, at beliggenheden skal være i Danmark.

Gør det til vane at dele jobopslag: Hvis jeg ikke er interesseret i jobbet, gør jeg mig som regel den ulejlighed at dele opslaget i mit netværk. I og med at jeg kender mange inden for community mangement kunne det være, der var anden, som havde lyst til jobbet, men som ikke selv havde set det. Og sådan en besked er der connections, der bliver glade for.

I det hele taget er det god kutyme at dele jobopslag på LinkedIn. Det, du ikke selv har brug for, kan andre måske have. Så gør dig selv til vane at hjælpe dit netværk ved at sende jobopslag videre som en del af den daglige rutine på LinkedIn - eller for den sags skyld på facebook og twitter. De fleste får jo job gennem netværkets netværk. Sådan virker det bare !

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten