Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.
phloggen

Brand i den globale landsby

Livet i den globale landsby er noget anderledes end nede i den, nu nedrivningstruede, landsby jeg oprindelig kommer fra.

Det siger sig selv, at når "firmaet" man arbejder i har flere hundrede "medarbejdere" spredt ud over hele verden, sker der altid noget et eller andet sted.

Og når jeg siger "spredt ud over hele verden", mener jeg ikke bare at der ligger et hovedkontor et sted og et salgskontor i nogle storbyer hist og her, men at der er "medarbejdere" der diskuterer hvor det er koldest denne morgen: McMurdo eller Ulan Bator, eller hvor værnepligten er værst, Taiwan, Israel eller Sydafrika ?

Men de fleste mennesker i vores miljø lever jo temmelig civilizerede liv, selvom titlerne de gør det under spænder fra "professor" til "teenager", så bortset fra et par brylluper og fødsler om året går bølgerne normalt ikke så højt.

Når man har arbejdet med de samme folk i 10-15 år, begynder man at kende dem og regne dem som venner, selvom man aldrig har og muligvis aldrig får lejlighed til at give dem et håndtryk.

Lige nu brænder skovene omkring Los Angeles og det berømte Mt. Wilson observatorie bliver muligvis et offer indenfor de næste timer. (Følg med online på observatoriets webcam)

Men en sådan naturkatastrofe tager unægtelig en anden dimension, når en man kender, logger af med beskeden "We're being evacuated."

Take care buddy...

phk

Poul-Henning Kamp er selvstændig open source-softwareudvikler. Han skriver blandt andet om politik, hysteri, spin, monopoler, frihedskampe gør-det-selv-teknologi og humor.
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

Kameraet er svært at få fat i, men lever endnu. Ligesom resten af obeservaoriet umiddelbart gør. Der er heller ikke nogen flammer at se.

Og så har de forøvrigt lidt godt gammelt sort humor på siden:

Current weather conditions: smokey

:)

  • 0
  • 0

Jeg håber at det er en backfire, eller at det bare er ved selve kameraet (som umiddelbart ikke står så tæt på Observatoriet), men det hele ser ud til at være godt indhyldet i røg nu... :s

  • 0
  • 0

Kom til at tænke på at de store brande der hærgede Australien, var det sidste år, at de delvis fik det tragiske udfald fordi the Greens var ved rorpinden, Noget med at forbyde folk at lave brandbælter el lign,

Er der nogen der kender den historie, og kunne man, med rettidig omhu, forhindre de enorme skader overalt hvor disse brande hærger?

  • 0
  • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten