phloggen

Børsmæglere medskyldige i spam

Hvis man som jeg vedligeholder mailservere med spamfiltre, så har man lejlighed til at studere hvad spam faktisk indeholder.

Udover de sædvanlige tilbud til under bæltestedet er der kommet en ny væsentlig kategori af spam til: aktie spam.

Aktiespam er en modernisering af "pump&dump schemes": Kort fortalt køber man nogle aktier billigt, bruger alle midler til at skabe interesse omkring dem og når idioterne så render ud for at købe disse "fantasiske aktier" skynder man sig at sælge.

Metoden er så gammel som Wall Street, men ikke desto mindre ulovlig.

Der har i mange år kørt nogle relativt små spams omkring de såkaldte "Over The Counter" ("OTC") aktier, men i den senere tid er mainstream aktier begyndt at florere i stadigt mere aggresive spamkampagner.

OTC aktier er ikke børsnoteret, de handles hvor folk nu kan finde ud af det og de USAnske finansmyndigheder ("SEC") har ikke store chancer for hverken at opdage noget eller få noget at vide.

Der er rygter om at nogle af disse OTC spams er bestilt af firmaets ejere der pă den måde kan slippe af med nogle aktier til en bedre pris, men ingen er endnu dømt i en sådan sag.

Men fordi OTC aktierne er små er det begrænset hvor mange penge man kan lave på den måde, ikke mindst fordi folk der selv handler aktier via internettet ikke kan handle dem uden at bruge en del arbejde på i det hele taget at finde hvor de handles og derfor ser det nu ud til at spammerne har 'produktudviklet' så de nye aktie-spams bruger aktier der kan skaffe dem flere penge.

Hvis man kigger hen over hvilke firmaer der bliver hypet i disse spams, så er det typisk firmaer fra forholdsvist ucivilicerede lande, Kina, Congo, Argentina osv, der bliver handlet på en af de store USAnske børser (NYSE, NASDAQ etc) og mindst en anden børs udenfor USA.

At det ikke er USAnske firmaer der er ofre er naturligvis for at gøre det så vanskeligt for SEC at undersøge hvad det er der foregår.

Men selvom SEC er sat ud af spillet, ihvertfald indtil de får udenkrigsministeret på banen, så har den USAnske finansindustri opdaget fænomenet.

Og helt i trit med det niveau af etik & moral som vi danskere forventer fra finanssektoren, så tyder undersøgelser på at flere børsvexelerer i USA nu er begyndt at spille med når de ser en aktie-spam.

Etik ? De har hørt om det.

phk

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten