seiersen science

Bloomfield Science Museum i Jerusalem

I en park i den vestlige del af Jerusalem finder man museer og regeringsbygninger tæt samlet. Med udsigt til Knesset, der knejser på en bakketop, ligger Bloomfield Science Museum. Det er netop det museum, der har været vores værter i denne uge.

Museet minder meget om både Eksperimentarium og Danfoss Universe hjemme i Danmark. Stedet er fyldt med interaktive hands-on udstillinger, som børnene meget flittigt kaster sig over. Generelt har jeg til vores shows oplevet de israelske børn værende lidt mere åbne og mindre generte end danske børn. Og det gør det helt sikkert sjovere at optræde for dem.

Overalt i museet finder man masser af unge guides, der i deres karakteristiske gule t-shirts leger med børnene og instruerer dem i at bruge udstillingen. Der er larm, glæde og masser af aktivitet overalt i museet, som netop i denne uge er fyldt på grund af den jødiske højtid Sukkot.

Vi seks danskere har tre udstillinger: Celia og Torben præsenterer som tidligere nævnt Dansk Naturvidenskabsformidlings "fysikkuffert", Timo og Woody fra Datalogisk Institut præsenterer en forskningsprojekt, der anvender LEGO-robotter, og jeg selv og Jesper laver Fysikshow på den store scene i auditoriet.

Vi har alle fået tildelt tolke, som er fundet blandt museets guider. De er meget engagerede i faget, og det er tydeligt, at de har stor erfaring med fremvisning af forsøg. Selv hvis vi ikke havde haft tolkene, havde vi nok klaret os alligevel, for israelerne er generelt over gennemsnittet, når det kommer til at tale engelsk.

Mit næste show begynder om fem minutter, så jeg vil slutte med at fortælle, at vi under et af dagens shows havde en dansk besøgende. En israelsk-gift ingeniør har fulgt med her på bloggen, og familien var derfor taget på besøg på museet for at se vores shows. Vi håber lidt, at vi kan finde noget transport i aften til Tel Aviv, som ligger 60 km væk, for så kan vi få os en øl ved stranden sammen med vores nye ven Kim.

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten