Blogging i 32.000 fods højde

Viva el Wireless! Så sidder jeg her og blogger på sæde 38A med armene klemt godt ind til kroppen for ikke at irritere den småkorpulente og øjendråbedryppende tysker, som er min sidemand på denne SAS Airbus bound for Seattle.

Min lille dejlige IBM X.40 (som får mine venner til forundret at spørge om min chef er sur på mig, siden jeg har fået så bette en bærbar), spinner veloplagt og den trådløse forbindelse leveret af connexion og dyrt betalt (30 dollar for flyvetidens ni timer og fyrre minutter) fungerer godt. X.40 må simplethen være bygget til en flybakke og giver ægte grejglæde her midt i plasticcylindren på min himmelfærd.

Og med et nyindkøbt batteri til x.40'ren som sikrer en driftstid på mellem seks og syv timer, kan jeg leve med den urimeligt store mangel på elstik her på flyets billigste underklasse.

Båndbredden er testet og må siges at være absolut acceptabel til internet surf, og såmænd også til det webbaserede publiceringssystem, som jeg benytter sammen med vpn til at skrive disse linier.

Til gængæld tøffer upstream-data afsted med en hastighed, som nok er for lav til Google Talk eller Skype. Men det vil jeg afprøve på hjemturen. Denne regnvejstriste lørdag eftermiddag tilbage i Danmark var der ikke nogen af mine messenger- eller Voip-talepartnere, der var og er online.

Bonnie Raitts nye fremragende udgivelse Souls Alike lyder vokalblødt og med slideguitarkant i mine små og i Japan indkøbte støjannullerende hovedtelefoner leveret via Winamp fra pc'en i en kvalitet, som giver SAS low-fi pa-system i flyet baghjul.

Den første gin tonic er skyllet ned og foliebakkemaden er på vej til at ramme min billige bagende af flyet, hvor jeg sammen med pressekolleger bliver fragtet over Atlanten på en pressetur arrangeret af CA.

Trådløs internetadgang heroppe i det kulsorte himmelrum gør de trange flysæder og infernoet af plasticindpakket flymad til en fordøjelig oplevelse.

Og internethastigheden? Ja den er som sagt helt fornuftig.

Og hvad skal jeg så efter den forhåbentlig vellykkede landing i Seatlle? Videre til Las Vegas, hvor årets CA World løber af stabelen.

For ti år siden var jeg også på vej i flyet til CA World Dengang var arrangementet i New Orleans. Og selvom Internettet og WWW var rimelig hot dengang, kan jeg huske, at de udstationerede supportamerikanere i konferencens pressecenter kiggede uforstående på mig, da jeg spurgte høfligt til en ftp-forbindelse.

Når det er sagt, og mit ryglæn netop er sænket en tak til gene for samme Per Østergaard fra CA, som også var med i flyet dengang, så kan jeg iøvrigt huske noget, som var helt vildt teknisk og internetagtigt på den Überapp-agtige måde i 1995.

Dengang kunne jeg lystigt publicere nyheden om et samarbejde mellem CA og Microsoft, umiddelbart efter at Bill Gates og big chief Charles Wong fra CA havde holdt et pressemøde på CA World. Og det skete via WWW.

Værktøjet var Ingeniørens dengang funklende nye og for andre danske webmedier (og de var få!) totalt ukendte såkaldte "webbaserede debatsystem". Udviklet i overlegen stil og kodet i Perl af en programmør i superklassen - Peter Speck, gad vide hvor du er nu, Peter?

Det var dengang en forsmag på nutidens direkte blogbaserede webpublicering. Og jeg husker stadig presseturen til fantastiske, swampy og dampende New Orleans, hvor en lidt ældre kvindelig kollega fra en større dansk computerpublikation hvæsede irriteret, da jeg havde afleveret nyheden til Ing.dk i en ruf via debatsystemet:

"Se ham den lille morakker!".

Og så kan jeg ikke lade være at nævne et andet antikveret men relevant eksperiment i disse "Podcast"-tider, hvor det vildeste nye er noget så dybest set decideret u-sexet som muligheden for at downloade (lyd)filer via Indernettet:

Et par år (1998) efter min morakkeroplevelse interviewede jeg en af de amrikanske hovedkræfter bag datidens mest blærede søgemaskine, AltaVista. Han var inviteret av Decus, computerfirmaet Digitals daværende brugergruppe i Danmark. Interview teksten overlevede, men lydfilen, der rummer interviewet er tabt mellem to designversioner af Ing.dk.

Mens en strid vind blæste og en hyggepianist kæntrede flyglet i Billund båndede jeg nemlig min snak med amerikaneren. Vel hjemme i Skelbækgade på Ingeniørens redaktion blev interviewet digitaliseret i datidens fedeste lydbehandlingsprogram Cool Edit og vupti: Så havde jeg en mp3-fil i halvdårlig kvalitet. Vindstøjen og den samspilsramte pianists klimperier malede en absurd baggrund til interviewet, som skam blev gjort tilgængelig for download via Ing.dk. Se de var Podcasting anno 1998!!

Nå, tilbage til nutidens skånselsløse indeklima i denne luftfragter af skandinavisk tilsnit:

Nu har vi lært det, har vi. Trådløse netopkoblinger har afløst tidligere tiders akustiske modem med transmissionshastgheder på dengang svimlende 1200 Baud. Trådløs indernetadgang er jo regulært blevet en commodity og næsten mainstream. Og jeg kan på godt og ondt arbejde med at indhente det forsømte artikelarbejde til Ingeniøren her på de bagerste rækker i flyet.

Stay Tuned for mere bloggeri fra Las Vegas. Den mest vanvittige, afskyelige og dybt fascinerende by i USA.

 • Og skulle andre have oplevelser i den onde eller gode retning med computerudstyr på farten, så overvej da lige, at aflevere dem lige her. /kurt
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først

Hej Kurt

Jeg deler din begejstring for internet, teknologi og ikke mindst Bonnie Raitt, Little Feat mfl. Så er det da ærgeligt at Bonnie ikke laver lidt mp3 på hendes hjemmeside så man kan få et lille lyt til hendes nye CD - uanset hvor man er i verden :-)

mvh

 • 0
 • 0

Hej Lars. Jeg er enig med dig i at lidt mp3'er ville være fint fra Bonnie. Til gengæld er du måske klar over, at du finder masser af lovlige og fine optagelser af Little Feat til fri download på Archive.org. Blandt andet små perler fra 70'erne af professionelle optagelser som er digitaliseret fra de oprindelige tommebrede spolebånd i rent ud sagt forbløffende kvalitet. Det bør opleves. Archive.org tilbyder iøvrigt download i tabsfri kvalitet.

/kurt

 • 0
 • 0

Kære Kurt, Den "lidt ældre kvindelige kollega fra en større dansk computerpublikation" hvæsede IKKE irriteret, da du havde afleveret nyheden fra CA World i New Orleans til Ing.dk i en ruf via debatsystemet.

Jeg hvæsede pissemisundelig. Nu er mænd jo på overfladen mere diplomatiske, så du hørte ingen højlydt hvæsen derfra, men alle ved, at enhver journalist frustreres dybt, når kolleger kommer først.

Og jeg er fortsat pissemisundelig. Du er bare så god udi det teknologiske.

Mange hilsner Dorte PS: Der også er pissemisundelig over, at du er ovre i de voksnes Disneyland.

 • 0
 • 0

Min ven Brian fra Canada "Skype chattede" med mig fra 10.800m over Grønland i december fra et SAS fly. Efterfølgende havde vi en trepart samtale med hans bror i Aarhus på en halv time via skypes konference system og det foregik fuldstændigt gnidningsløs så Skype er et tolerant stykke software der sagten kan håndtere lav båndbredde og delay via satelitterne.  Venlig hilsen  Kurt Poulsen

 • 0
 • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten