fablab bloghoved

Blog: Oversigt over Danske Åbne Værksteder, Fablabs, Hackerspaces osv. De åbne og dem undervejs.

Som nævnt i sidste blogpost rører Fablab bevægelsen på sig i Danmark.

Labitats har en glimrende oversigt over creative spaces og Fablabs som findes her: https://labitat.dk/wiki/Other_creative_spaces_and_FabLabs

Ikke alle er lige tilgængelige (gratis og åbne, frit fra gaden) men følgende steder kan du få fingrene i en del af maskinerne:

Copenhagen FabLab, Valby: http://www.kulturogfritid.kk.dk/kultur-valby/copenhagen-fablab FabLab Danmark, Næstved: http://fablabdanmark.dk FabLab Innovation, Odense: http://fablabinnovation.dk Open Space, Aarhus: http://osaa.dk Godsbanen (Husets multiværksted) i Århus: http://godsbanen.dk Hal9k, Aalborg: http://hal9k.dk Republikken, København: http://republikken.net STPLN, Malmö: http://stpln.se Labitat, København http://labitat.dk Folkelab, Roskilde http://folkelab.dk Platform4, Aalborg http://platform4.dk Spinderihallerne, Vejle http://spinderihallerne.dk/vaerkstedet

Derudover er der nogle seriøse boblere, som enten er under etablering eller ikke har meldt meget ud omkring adgangsvilkår Fablab på MEK, DTU, Lyngby http://mek.dtu.dk Innovationsfabrikken (IBC), Kolding http://ibc.dk/ibc/ibc-innovationsfabrikken-480 Ryslinge Fab Lab/Fabfyn v. Ryslinge Innovationshøjskole http://fabfyn.dk Roskilde Festival Fablab.

Det sidste på listen over boblere synes jer er særligt interessant. Jeg besøgte for nyligt Jesper Holck og Henrik Christiansen som, sammen med Esben Danielsen m.fl. arbejder på at få et Fablab etableret på Musicon i Roskilde som en del af Roskilde Festival. Se: http://orangeinnovation.dk/introducing-the-fab-lab

Alle, der har besøgt festivalen, ved at den er en fantastisk begivenhed: kreativ, hyperkompleks, energisk og en logistisk præstation af format. Hvis den kan tilbyde de mange frivillige adgang til et Fablab, med de fordele det giver for at realisere endnu mere high-tech festival-ideer mv. rummer det et gevaldigt potentiale. Dels for at øge kvaliteten (som i forvejen er høj) af installationerne, dels for at opsamle og genbruge designs og innovation i festival regi - og det omgivende samfund - men potentielt også for at skabe et nyt økosystem af små kommercielle aktiviteter tematiseret omkring ‘festival-tech’.

Området Musicon (www.musicon.dk) rummer desuden iværksættere, kunstnere og skatere men snart også en containerby et rockmuseum og en festivalhøjskole. Med adgang til et Fablab, hvor ideer hurtigt kan prototypes bliver det fantastisk spændende.

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

Først og fremmest så er værkstedet på MEK, ikke et fablab, de har kun additiv fremstilling. Der er en række ultimakere og nogle professionelle pulverprintere, men det er det. Adgangen er meget begrænset, man skal være studerende og emner der fremstilles på maskinerne skal have direkte relation til kurser på DTU. Den kursusansvarlige skal vide at der bliver fremstillet emner på maskinerne, så afregning kan foregå korrekt. Det er i alt fald så vidt jeg kan forstå.

En helt anden mulighed på DTU, som er langt mere interessant er innovatorium i bygn. 205. Igen snakker vi kun for studerende og ansatte eller andre med tilknytning til DTU - det kræver adgangskort for at komme ind. Til gengæld er der et utroligt veludstyret værksted med drejebænk, fræser, CNC, Laserskærer, svejseudstyr, elektronikstationer, og komponentsamling. Derudover over der også materialer i form af plader (træ/acryl/metal) og stænger og rør. Der er et stort lounge område og en foredragshal. nåja, og en ultimaker, så 3D print også kan fremstilles. Det vildeste er at hvis man har en god ide og vil have den fremstillet, så er materialerne gratis.

Se mere her: http://www.dtu.dk/nyheder/nyt_fra_dtu.aspx...

  • 1
  • 0

Innovatorium lyder som et fantastisk sted - og det var vel også på tide at det blev lettere for ingeniørstuderende at få adgang til værkstedet med henblik på at lave egne projekter!

  • 0
  • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten