Blog i en hel uge

Så kan jeg lære det, hvis andre ikke kan. Fem kursusdage på Den Journalistiske Efteruddannelse har jeg fornøjelsen af at levere underholdningen for enden af kursusbordet om "det hersens blogfænomen" for ni kollegaer fra danske medier, der spænder meget bredt.

Den slags underviseroplevelser er jo altid en motiverende grund til at få læst op og forsøge at holde sig ajour med måske det allermest hypede hjørne af indernettet i disse dage.

Nu hvor de såkaldte rss og atom-feeds langt om længe er på vej til at blive mainstream på netttet (Takket være Firefox plugins, Opera, Google og produkter som den fremragende Sharpreader), er der basis for grøde i blog-verdenen. Synligheden både for de spændende og myriaderne af navlepillende blogs er øget markant.

Hvad skal man så bruge Sharpreader til udover at, tsk, tsk, abbonnere på Ing.dk's feeds?

  • Jeg synes du skal checke Bruce Schneiers sikkerhedsblog eller bliv nostalgisk eller opdag ham her:

Jon Udells weblog-feed. Jon er en helt usædvanlig IT-personlighed, hvis klummer, artikler og andre ting, jeg trofast har læst siden sidste århundrede, hvor Byte stadig udkom.

Er du typen, der kan lide at smugkigge gennem nøglehuller, så gluk eventuelt på kursusbloggen.blogspot.com . Her kan du se en flig af, hvad mit ugeprogram går ud på. Du kan også finde endnu flere links at klikke på - blandt andet til Googles funklende nye specialiserede blogsøger.

Selve Blogger.com er i sig selv et fint startsted for bloggere. Det påstås, at enhver har brug for en succes-oplevelse. På Blogger har du med næsten garanti oprettet en blog på fem minutter (Men sørg for at navngive den på en original måde, så du ikke ramler en i allerede eksisterende blog-navne - så tager det nemlig helt op til 8 minutter at lave en blog).

Og tolker jeg signalerne fra det mindre undervisningslokale, hvor jeg i al ensomhed sidder og taster efter en dags praktisk undervisning og et fint oplæg fra min kollega Kim Elmose (tag og besøg han Mediehack-blog, hvis du er interesseret i en opdatering på blogudviklingen) rigtigt (og pust ind); ja, så er der grøde i interessen for at få indført de hersens blogs - lige fra vores hæderkronede public service-kæmpe med flytteveer til det lokale ugeblad.

Ing.dk's publiceringssystem tillader ikke, at jeg bare kan oprette og opdatere mine aktuelle favoritlinks eller den såkaldte blogroll, som er fast de facto-inventar på blogs.

Så her følger blot nogle gode blog-links:

Sådan blogger de på det norske dagbladet, som min medkursusleder Trine Smistrup har sporet op.

Kollega Elmoses "yndlingsoverspringshandlingssted"

Erik Høys blog om internetsøgninger - min personlige favorit.

Har du fundet en endnu mere genial feedreeder, kender du gode blogsystemer eller trænger blogkvalmen sig på, så overvej at kommentere.

/kurt

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

Hej Kurt Med fare for at lyde lidt dum: Giv os lige en definition på blog-fænomenet.

Mvh. J. Schou Aalborg

  • 0
  • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten