seiersen science

Blog: Bloggens fundament smuldrer

Google har bekendtgjort, at de pr. 1. juli lukker deres populære Google Reader, den RSS-tjeneste jeg bruger til at samle nyhedskilder fra den naturvidenskabelige verden, og som dermed også er hovedinspirationen til denne blogs indhold.

Der findes utallige RSS-readers ude på nettet - mange af dem gratis - så jeg finder nok et alternativ, men det er sådan set også problemet. For hvilken skal man vælge?

Jeg vil gerne benytte mig af en overskuelig reader, der både kan bruges på nettet og på en tilknyttet Android app. De to brugerflader skal være sammenhængende, så hvis jeg markerer en historie som "læst" via min webbrowser, skal min Android app samtidig fjerne historien fra listen over ulæste indlæg - altså ganske som Google Reader.

Derfor spørger jeg om hjælp fra bloggens læsere: Hvilken RSS-reader vil du anbefale, og hvorfor?

Emner : Software
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først

Jeg ville holde vejret lidt endnu, og se hvad der sker. Synkronisering er helt centralt for hele miljøet omkring rss-readere, og der har google reader været enerådende konge. Lige nu er der en masse teams der er ved at løse det problem - og hvad der lige giver mest mening, kan vi jo først sige om et par måneder. Så giv tid :-)

 • 1
 • 0

Hvis du har mulighed for selv at hoste den, så er TT-RSS en glimrende bud på en løsning. Der findes også en tilhørende Android app, som virker rimeligt, både på telefoner og tablets.

 • 1
 • 0

Udover inspiration til blogindlæg abonnerer jeg også på RSS-feeds fra diverse videnskabelige tidsskrifter for at følge med i nyligt publicerede resultater, ligesom jeg følger kommentarerne i mine egne blogindlæg vha. RSS i Google Reader. Og det er alt sammen en del nemmere med en god RSS-læser.

Så jeg har selv tænkt nogle af de samme ting ang. Google Reader-alternativer, og jeg er derfor spændt på at se, hvad der evt. bydes ind med.

Politiken var i øvrigt ikke sene til at udråbe arvtageren.

 • 0
 • 0

Politiken refererer til feedly - som er en firefox extension. Jeg bruger IE10 på desktoppen, så det går ikke. Lige pt. hælder jeg til pulse.me, som også har en android app.

 • 0
 • 0

Jeg har nu i et par uger brugt Feedly, både på computere og på min iPad, og det fungerer generelt godt - specielt web-versionen har alle de funktioner, jeg behøver, mens iOS-versionen forhåbentlig bliver forbedret med tiden.

Hvad har I fundet af løsning?

 • 0
 • 0

theoldreader er indtil videre den jeg mest kan acceptere som erstatning. Den er ikke perfekt, og den er i øjeblikket lidt langsom, netop på grund af alle dem som skifter over fra google reader, men det bliver forhåbenligt bedre.

Jeg bruger dog nok google reader til det sidste.

 • 0
 • 0

ing.dk gider i hvert fald ikke rette de åbenlyse fejl som er opstået på sitets RSS visninger siden "moderniseringen" i februar 2013.

Ligesom de heller ikke gider at levere et ordentligt debat-system.

 • 0
 • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten