Bliver Windows 7 det nye Mac?

Hos Computerworld ser jeg screendumps fra det kommende styresystem fra Microsoft, der skal afløse Vista – Windows 7.

Mit umiddelbare indtryk er, at Microsoft rent visuelt fortsætter den linje, om man lagde med Vista – i retning af Apples MacOS-styresystem.

Og det synes jeg er en skam. For jeg magter ikke GUI'en i MacOS - jeg er derimod ret glad for Windows' proceslinje, hvor jeg kan se og vælge alle åbne vinduer, men den ser ud til at være pillet væk i Windows 7. Hvorfor forstår jeg ikke.

Jeg kan som udgangspunkt godt forstå, at Microsoft kigger i retning af Apple, for de har fat i noget, men der må være grænser. Jeg tror personligt ikke, at Microsoft får noget ud af at gå efter Apples kundesegment, der skal i hvert fald mere end en ny brugergrænseflade til.

I stedet synes jeg, Microsoft burde fokusere på et styresystem, der er nemt at bruge, konfigurere og ikke pakker brugeren ind i 117 sikkerhedsadvarsler. Altså alt det, Vista ikke er.

Men lad os nu se, hvor Windows 7 ender. Vista endte i hvert fald ikke så godt, uanset om Microsoft vil være ved det eller ej.

sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først

Uden at tage stilling til om W7 er godt eller skidt er en række billeder trods alt ikke et udtryk for hvad det er for et OS, men snarere et udtry for tidens trend indenfor folk der "maler vinduer".

Ellers enig - fokucer på et ordentligt operativsystem og en ordentlig GUI - som burde være mindst to separate systemer.

Om man så falder i svime over en l....brun eller h.....blå baggrund er en helt anden snak :-)

Min prs holdning er så lidt flimmer som muligt - det forvirrer ig tager tid.

 • 0
 • 0

Tjah, hvad der er flimmer og hvad der er hjælpsomt er vel i beskuerens øje. Lars skriver at han ikke magter OSX' brugerflade fordi den ikke har en proceslinie hvor han kan se alle åbne vinduer. Fair nok.

Uden at have set det i praksis, kan jeg umiddelbart godt forestille mig at jeg kunne have glæde af det visuelle feedback det kan give at gøre alle vinduer gennemsigtige (hvis jeg da ellers havde været Windows-bruger og derfor ikke havde vænnet mig til flere desktops).

Mange vil sikkert være uenige heri, hvilket i sig selv er helt fint. Min pointe er, at et moderne operativsystem burde gøre det muligt for brugeren at konfigurere sig ud af den slags individuel-smag problemer, således at Lars kan få tingene på sin måde, Jens kan få det på sin måde og jeg kan få det på min. Man kan lide det eller lade være, brugergrænseflade er vigtig for, om folk gider bruge et operativsystem (eller for den sags skyld en given computer) som det dagligdags værktøj den/det nu engang er.

Mvh Jan

 • 0
 • 0

Jeg har benyttet PC'er og Windows siden det så dagens lys i tidernes morgen, men har nu haft en iMac i det seneste års tid. Jeg købte den mest grundet det lækre integrerede design og grundet muligheden for at benytte Windows eller OSX efter behag - endda samtidigt hvis man vil. Jeg benytter dog OSX 99% af tiden.

Proceslinie eller ikke, dagligdagen med OSX er altså ikke meget anderledes end med Windows. Visse funktioner i brugergrænsefladen er geniale i OSX, mens andre er himmelråbende mangelfulde. Jeg kan ikke klart pege på det ene system som det bedste ud fra en nøgtern ingeniørmæssig betragtning.

Hvis Microsoft i fremtiden bevæger sig i retning af OSX brugergrænsefladen ville det da glæde mig, for så snart den ene af de to giganter formår at forene det bedste fra de to verdener i ET styresystem, så vil jeg nemt kunne pege på det bedste. Men det er nok for meget at håbe på.

Mvh Dan

 • 0
 • 0

"Mit umiddelbare indtryk er, at Microsoft rent visuelt fortsætter den linje, om man lagde med Vista – i retning af Apples MacOS-styresystem."

Som daglig OSX-bruger har jeg nu stirret i lang tid på de billeder og jeg kan simpelt hen ikke se hvad du mener. Hvor er det du ser en retning mod OSX?

En anden vigtig pointe er, at en "pæn" brugergrænseflade påvirker den opfattede brugervenlighed i en positiv retning.

 • 0
 • 0

Har du set dock'en i OS X?

Her vil alle åbne applikationer med et vindue have et ikon, hvis du klikker på ikonet vil du automatisk blive ført til programmet. Hvis du vil se alle vinduer så brug expose funktionen, den har enda sin egen tast på keyboardet.

 • 0
 • 0

GUI er efter min mening ret meget en personlig sag. En ting jeg synes er pisse irriterende er når jeg sidder og skriver noget i et vindue, og så kommer der en pop-up/andet vindue som stjæler mit keyboard fokus.

I windows er det rigtig slemt, for der bliver resultatet tit at jeg får "trykket" OK til et eller andet og slet ikke når at læse pop-upen.

I OSX er det lidt bedre, der bliver "OK" sjældent aktiveret, så der skal jeg flytte musen. Så når jeg dog trods alt at læse beskeden.

Men stadig, min tanke gang og det som jeg var ved at skrive bliver afbrudt. Hvilket ikke kan være særligt fremmende for produktiviteten.

 • 0
 • 0

GUI er efter min mening ret meget en personlig sag. En ting jeg synes er pisse irriterende er når jeg sidder og skriver noget i et vindue, og så kommer der en pop-up/andet vindue som stjæler mit keyboard fokus.

I windows er det rigtig slemt, for der bliver resultatet tit at jeg får "trykket" OK til et eller andet og slet ikke når at læse pop-upen.

I OSX er det lidt bedre, der bliver "OK" sjældent aktiveret, så der skal jeg flytte musen. Så når jeg dog trods alt at læse beskeden.

Men stadig, min tanke gang og det som jeg var ved at skrive bliver afbrudt. Hvilket ikke kan være særligt fremmende for produktiviteten.

Enig i at pop-up vinduer og talebobler og hvad der ellers findes af distraherende forstyrrelser er irriterende. Nu er jeg selv MAC-bruger og lider derfor ikke under de irritationselementer.

Derfor spekulerer jeg over, hvad det er for nogle beskeder, du siger du skal læse i OS X og klikke "OK" til udover når du installerer programmer?

Proceslinie eller ikke, dagligdagen med OSX er altså ikke meget anderledes end med Windows. Visse funktioner i brugergrænsefladen er geniale i OSX, mens andre er himmelråbende mangelfulde. Jeg kan ikke klart pege på det ene system som det bedste ud fra en nøgtern ingeniørmæssig betragtning.

Bruger som sagt selv OS X og synes umiddelbart ikke jeg mangler noget. Hvad tænker du der mangler?

 • 0
 • 0

Enig i at pop-up vinduer og talebobler og hvad der ellers findes af distraherende forstyrrelser er irriterende. Nu er jeg selv MAC-bruger og lider derfor ikke under de irritationselementer.

Derfor spekulerer jeg over, hvad det er for nogle beskeder, du siger du skal læse i OS X og klikke "OK" til udover når du installerer programmer?

Blandt andet Missing sync for windows mobile, som en gang dagligt minder mig om at jeg har glemt at synkronisere min mobil.

Men det værste er sku apples eget wifi password program. Jeg logger på et wifi som bruger WPA Enterprise og Radius til at autorisere mig op imod et windows AD. Når jeg møder på arbejde og vækker min mac, så skal jeg taste mit skærmskåner password. Problemet er at imens jeg taster det password ind, så opdager min mac at jeg skal logge på et wifi netværk, og laver en pop-up besked der beder om brugernavn og password. Det værste er at den pop-up er skjult bag skærmskåneren, men alligevel stjælers mit keyboard fokus væk fra skærmskåneren som ellers burde ligge forrest og blokere alt andet.

Andre gange er fx. når jeg har startet op efter et crash, så beder apple om en fejlrapport. Meget vel, men imens jeg skriver den fejl rapport så starter jeg nogle services i menu bjælken, og igen så stjæles mit keyboard fokus.

Det burde være umuligt at stjæle keyboard fokus.

 • 0
 • 0

Microsoft er efterhånden blevet gode til at lave dårlige kopier af gode originaler. Vistas fællesskab med OSX er meget overfladisk. Vista er frygteligt tung og besværlig at trækkes med, det er OSX så absolut ikke. Og næste version af OS X, 10.6 Snow Leopard vil blive meget slankere og hurtigere. Vista er tung og klodset, nøjagtig som Zune er en en dårlig efterligning af iPod og Windows Media Player en dårlig efterligning af iTunes. Jeg er ikke imponeret. HVis ikke Windows 7 bliver væsentligt bedre end Vista, så er der jo nok en del Windowsbrugere som forsvinder over på Ubuntu og OSX.

 • 0
 • 0

Blandt andet Missing sync for windows mobile, som en gang dagligt minder mig om at jeg har glemt at synkronisere min mobil.

Men det værste er sku apples eget wifi password program. Jeg logger på et wifi som bruger WPA Enterprise og Radius til at autorisere mig op imod et windows AD. Når jeg møder på arbejde og vækker min mac, så skal jeg taste mit skærmskåner password. Problemet er at imens jeg taster det password ind, så opdager min mac at jeg skal logge på et wifi netværk, og laver en pop-up besked der beder om brugernavn og password. Det værste er at den pop-up er skjult bag skærmskåneren, men alligevel stjælers mit keyboard fokus væk fra skærmskåneren som ellers burde ligge forrest og blokere alt andet.

Andre gange er fx. når jeg har startet op efter et crash, så beder apple om en fejlrapport. Meget vel, men imens jeg skriver den fejl rapport så starter jeg nogle services i menu bjælken, og igen så stjæles mit keyboard fokus.

Det burde være umuligt at stjæle keyboard fokus.

Ja okay! Nu bruger jeg så hverken windows mobile, skærmskåner eller skriver fejlrapporter så har ikke stødt på nogle af de problemer der. :-) ...men kan godt forstå hvis det er irriterende, hvis det sker hver morgen, når du skal logge på netværket!

 • 0
 • 0

Ja okay! Nu bruger jeg så hverken windows mobile, skærmskåner eller skriver fejlrapporter så har ikke stødt på nogle af de problemer der. :-) ...men kan godt forstå hvis det er irriterende, hvis det sker hver morgen, når du skal logge på netværket!

Jeg har lige opdaget endnu en ting som stjæler keyboard fokus. Det er Time Machine alert, bare fordi jeg ikke have haft min externe disk tilsluttet i et stykke tid, så kommer der en pop-up. Fint nok, men den skal ikke stjæle mit keyboard fokus.

 • 0
 • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten