close

Vores nyhedsbreve

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og at Mediehuset Ingeniøren og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.
hackerspace blog

Blandede Bemærkninger

Davs igen - lang tid siden sidst. Sådan er det - ting går i bølger. Mit dag arbejde har holdt mig fra at være særligt aktiv i Hacker området, så nu nævner jeg nogle små ting der er sket eller skal ske.

3D printer

Jeg læste om den nye 3D-printer butik i København. Sjovt nok havde jeg lige inden smidt det meste af en månedsløn i retningen af spiderbot.eu, og venter nu på levering (DHL standard indenfor Europa ... hvad kan det være? 2, 3 dage?). Detaljer kommer selvfølgeligt når vi kommer dertil. Så der vil være lidt mere aktivtet på denne blog om det emne, uden at gentage den tidlige blog "Mig og min 3D-printer" af Matias Søndergaard

Udstillinger

Labitat og mig har deltaget i udstillinger bland andet på Københavns Hovedbibliotek, Århus Hovedbiliotek (som officiel Mini Makerfaire) og Roskilde festivalen. Vi har besøgt Hannover Minimaker faire, og nogle tager til Rom for at se den store europæiske Makerfaire der i denne uge. Ja, og så er der jo Kulturnatten i København der kommer i næste uge. Det er altid spænnende at snakke med "menigmand" om hacker, teknik, og at man må pille i udstyr man har købt.

Hvor bruger man denne?

Jeg rydder lidt op i kælderen. Jeg finder en kasse med strømledninger der er blevet til overs efterhånden, Jeg har en bunke med dette stik.

Illustration: Privatfoto

Jeg ved at det er det specielle "danske stik" i.fl. en eller anden standard, men jeg har ALDRIG set stikkontakten der modtager dette stik derude i danmark. Jeg fandt et billede, sjovt nok her i ing.dk og med tilhørende hidsig debat.

Hack for Universal dansk stik

Jeg og min laptop må lidt rundt i landet som en del af mit dag arbejde. Her er hvad man kan gøre med en vinkelsliber på et EDB-stik så den passer alle vegne. Jordbenet fjernet, lidt fladere i top ig bund så det passer i huset almindelige stik, lidt indhug så den går ind i euro-stik. (Appropå fjernede jord forbindelse - strønforsyningen er dobbelisoleret og jorden føres jo ikke videre til udstyret da der kun er 2 ben i lavvolt strømstikket til laptoppen)

Michael Möller
er hobby/fritidsinteresseret i alt med (elektronik-)teknik, når han ikke passer sit arbejde som it-konsulent med hovedvægt i databaser. Lysten tilfredsstilles mest i Labitats Hackerspace, hvorfra hovedvægten af bloggen kommer.

Godt spørgsmål. Så jeg målte. Der var >10MOhm mellem strøm ben og lavvolt og ~1Mohm mellem jordbenet og de to lavvspændings ben.

Nu vil jeg ikke splitte netop den enhed ad, men på de switchedmode powersupplies jeg har set er der ikke nogen forbindelse mellem høj og lav delen, undtagen gennem transformateren. Dvs jord er ikke ført igennem.

  • 1
  • 0