hackerspace blog

Blandede Bemærkninger

Davs igen - lang tid siden sidst. Sådan er det - ting går i bølger. Mit dag arbejde har holdt mig fra at være særligt aktiv i Hacker området, så nu nævner jeg nogle små ting der er sket eller skal ske.

3D printer

Jeg læste om den nye 3D-printer butik i København. Sjovt nok havde jeg lige inden smidt det meste af en månedsløn i retningen af spiderbot.eu, og venter nu på levering (DHL standard indenfor Europa ... hvad kan det være? 2, 3 dage?). Detaljer kommer selvfølgeligt når vi kommer dertil. Så der vil være lidt mere aktivtet på denne blog om det emne, uden at gentage den tidlige blog "Mig og min 3D-printer" af Matias Søndergaard

Udstillinger

Labitat og mig har deltaget i udstillinger bland andet på Københavns Hovedbibliotek, Århus Hovedbiliotek (som officiel Mini Makerfaire) og Roskilde festivalen. Vi har besøgt Hannover Minimaker faire, og nogle tager til Rom for at se den store europæiske Makerfaire der i denne uge. Ja, og så er der jo Kulturnatten i København der kommer i næste uge. Det er altid spænnende at snakke med "menigmand" om hacker, teknik, og at man må pille i udstyr man har købt.

Hvor bruger man denne?

Jeg rydder lidt op i kælderen. Jeg finder en kasse med strømledninger der er blevet til overs efterhånden, Jeg har en bunke med dette stik.

Illustration: Privatfoto

Jeg ved at det er det specielle "danske stik" i.fl. en eller anden standard, men jeg har ALDRIG set stikkontakten der modtager dette stik derude i danmark. Jeg fandt et billede, sjovt nok her i ing.dk og med tilhørende hidsig debat.

Hack for Universal dansk stik

Jeg og min laptop må lidt rundt i landet som en del af mit dag arbejde. Her er hvad man kan gøre med en vinkelsliber på et EDB-stik så den passer alle vegne. Jordbenet fjernet, lidt fladere i top ig bund så det passer i huset almindelige stik, lidt indhug så den går ind i euro-stik. (Appropå fjernede jord forbindelse - strønforsyningen er dobbelisoleret og jorden føres jo ikke videre til udstyret da der kun er 2 ben i lavvolt strømstikket til laptoppen)

Emner : El
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først

Den kendte jeg ikke. Kunne du fortælle lidt om baggrunden for valget af netop den?

 • 0
 • 0

Godt spørgsmål. Så jeg målte. Der var >10MOhm mellem strøm ben og lavvolt og ~1Mohm mellem jordbenet og de to lavvspændings ben.

Nu vil jeg ikke splitte netop den enhed ad, men på de switchedmode powersupplies jeg har set er der ikke nogen forbindelse mellem høj og lav delen, undtagen gennem transformateren. Dvs jord er ikke ført igennem.

 • 1
 • 0

Jeg ku' li' farven ? :-)

Det skulle være en delta, fordi jeg synes det er den rigtige geometri, en pæn symetri og fordi det er fra EU og fordi den virker solid nok og magnetophænget er smart osv.

Jeg kiggede også på Orion som involver told import fra USA (shipping cost) og den virkede for billig i nogle komponenter.

Ellers var det selvbyg (f.ek.s som her )

 • 0
 • 0

Tillykke med printeren - forhåbentlig skriver du lidt om dine erfaringer med den (?) Hvad sw bruger du ?

Mht PSU og jordben: Jeg plejer at save dem af med en nedstryger (det sparer energi ;-) Har lige målt på en PC-PSU og får samme resultater (cirka) som du fik. Der sidder med garanti mindst ét filter med Y-kondensatorer, mon ikke de 5-10 MOhm er lækstrømmen i disse ? Den ene MOhm mellem jordbenet og udgangen er måske en modstand på 1 MOhm ?? Dens formål kunne være at aflede statisk elektricitet ?

 • 0
 • 0

...men på de switchedmode powersupplies jeg har set er der ikke nogen forbindelse mellem høj og lav delen, undtagen gennem transformateren. Dvs jord er ikke ført igennem.

Bare til oplysning, det forekommer! Man er vist holdt op med det; men for 10-15 år siden var det normalt. Noget værre ged; hvis man forbinder sådan en til stikkontakt uden jotd har man 115 V på lavvoltsapparatets stel pga. Y-kondensatorerne.

 • 1
 • 0

Jeg har set begge dele - jord = stel på lavvoltssiden og uden.

Jordben - man behøver ikke save det af - hverken med vinkelsliber eller nedstryger. En tang (jeg bruger skævbider) og så kan man vride jordbenet af uden de store anstrengelser. Det har jeg gjort ret ofte i en snæver vending. Der er den minimale fordel at der bliver en lille hul ned til jordbenet, så hvis overstående er en bekymring giver det lige ekstra beskyttelse og er man helt paranoid kan man så også fylde noget plastik/tape i/over hullet og være beskyttet....

 • 2
 • 0

Jeg er ganske underlig og har Schukostik i hele huset. Der giver nogle gange håndværkerne kvaler, da de ikke kan sætte deres danske (han) jordstik i en Schuko stikkontakt. Af en eller anden grund findes der ikke rejseadaptere til danskere der tager til Sverige eller Tyskland, medbringer deres danske jordstik og dermed manger en Schuko /han) til dansk jord stik (hun). Det omvendte findes.

Hvis man laver et IKEA køkken, så kunne man vælge denne vare http://www.ikea.com/dk/da/catalog/products... og få Schukostikkontakter under skabene. IKEA sælger ikke en tilsvarende vare med dansk jordstik. At de netop sælger med Schukostik gør varen billigere, da den ikke skal specialfremstilles til kun Danmark og desuden så vil El-kedel, foodprocessor og lignenede man kunne finde på at tilslutte rent faktisk blive jordet.

 • 2
 • 1

Nu er kassen ankommet. Software er downloaded. Samle instrukserne er på 300 sider, men den er mere udførlig en en IKEA manual, så en side for hver skrue hvor den placeres. Det er KISSslicer og Reptier, både host og firmware, som er de fortrukne af producenten så de er pre-konfigured. Tiden vil vise. Der er også de andre "gængse" slicers med. Der kommer en blog entry eller to, jo, når der er noget at vise. Med lidt held er den operational til Kulturnatten i Labitat.

 • 0
 • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten