motorbloggen

Bilproducenterne har foreløbig valgt side - Hybridbiler vinder

Larmen fra Le Mans kan sagtens overdøve en hel armada af hybridbiler, men når først de japanske og amerikanske bilproducenter har besluttet sig for at satse på hybridteknologi, så er de nærmest umulige at stoppe. Og slagmarken er det amerikanske bilmarked. Her kan man købe 28 forskellige hybridmodeller. I Danmark kan man ikke købe én.

Bevares, nogen af de amerikanske kan, på trods af hybridskiltet på bagsmække, næppe kaldes særlig energibesparende. Det er store SUV'er eller traditionelle sedan'er med store V6-motorer. For køberne drejer det sig vist mere om den grønne tanke, end konkrete energibesparelser.

Det gælder for eksempel en for en Chevy Silverado med 5,3 liters V8-motor og 295 hk. Her har man lagt en elmotor og en stak batterier ind i bunden og kalder det en hybrid.  Chervolet lover 10 til 12 procent bedre benzinøkonomi, og det er vel også værd at tage med.

Nu er Toyota klar med den næste store satsning: Én million hybridbiler i år 2010 og dobbelt så mange modeller på programmet. Det vil sige mindst 10, har jeg talt mig frem til.

Der er ingen tvivl om at de andre producenter, altså Ford, GE og Daimlerchrysler, må følge trop. Hvis produktionsmængden stiger så voldsomt for Toyotas satsning kunne antyde, så bliver det spændende at se, hvornår de vil tage kampen op med dieselturbo på det europæiske marked.

Derfor kære læser: Hvornår tror du, at det sker?

/Bjørn

PS: Og må vi så se noget Le Mans...

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten