close

Vores nyhedsbreve

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og at Mediehuset Ingeniøren og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.
intelligent transport bloghoved

Beretninger fra den teknologiske frontlinje - læs med fra næste uge

Hvis du ikke ved hvad du skal foretage dig i næste uge vil jeg foreslå du tager til Strasbourg. Her afholdes den europæiske ITS kongres.

Det helt overskyggende emne på kongressen er ”Mobilitet as a service” (MaaS). Konceptet blev introduceret for 3 år siden på ITS kongressen i Helsinki, og det har revolutioneret den måde, vi tænker på transport.

Selvom det kun er i sin barndom, har det potentiale til helt at ændre transportlandskabet, som vi kender det. MaaS er en integrationen af forskellige transporttjenester, der er tilgængelig efter behov og med en enkelt betaling. Forestil dig en app, der giver dig adgang til enhver form for transport i dit område lige ved hånden. Dette giver dig mulighed for at rejse fra A til B via bus, tog, sporvogn eller anden form for mobilitetsløsning gennem et abonnement på service. Der er 20 sessioner om MaaS på kongressen.

Et andet stort emne i Strasbourg er selvkørende biler. Der er 10 sessioner der berører emnet og flere demonstrationsprojekter.

Se mere om kongressen i Strasbourg fra den 19.-22. Juni her.

Jeg har noteret at nogle sætter lighedstegn mellem Roadpricing og ITS. Denne kobling er der ikke mere. Der er således kun ét indlæg om emne i Strasbourg. Der er i stedet fokus på service området og teknologier der kan forbedre mobilitet.

Og det spændende er så at den næste store ITS kongres i Europa faktisk afholdes i København i september 2018. Det er ITS Verdenskongressen med om mod 15.000 deltagere – se mere her.

Vi er fra ITS Danmark i Strasbourg sammen med Københavns Kommune for at markedsføre denne kongres.

Jeg er snart ved at pakke kufferten til Strasbourg, og jeg vil i næste uge berette fra den teknologiske frontlinje.

Svend Tøfting
er trafikekspert hos IDA, er formand for interesseorganisationen ITS Danmark og er ansat i Region Nordjylland. Han er endvidere ansvarshavende redaktør af fagbladet Trafik&Veje og var medlem af SIRI-kommissionens transportgruppe.

Tak Stig Tøfting for dit oplæg som jeg fuldt ud kan støtte. Transport og landbrug udgør langt den største udledning af CO2 så her kan vi sætte ind langt bedre end vi gør i dag. Jeg tror også, at Alternativet kan tilslutte sig dine ideer for bæredygtighed på alle områder er vores målsætning. Det er lidt trist at jeg er den første der kommer med indlæg her, så det viser desværre, at det er et område der er præget af vanetænkning, det har du dermed brudt.
Jeg vil gøre alt for at fremme dine tanker.

  • 0
  • 0