Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.
rumfart på den anden måde cs banner bloghoved

Bemandet faldskærmstest på lørdag - og HJÆLP os!

Kære læsere

Vi har enormt brug for jeres hjælp med en vigtig ting. Læs mere om det længere nede...

Faldskærmstest på lørdag

Vi planlægger at have en bemandet faldskærmstest på lørdag formiddag hos Center Jump ved Odense Lufthavn.

Denne gang skal vi teste en (oplagt) modifikation vi har lavet til reefingsystemet.

I de tidligere tests vi har haft, har boksen med timeren og cutteren hængt løst på den line, som den skal klippe over.

Illustration: CS

Reefingcutternes placering ved tidligere test

Det har givet mulighed for sammenfiltring, hvilket vi selvfølgelig gerne vil minimere. Der er derfor nu blevet lavet en lomme til hver boks, som er tænkt til signifikant at reducere denne risiko, og det er dette vi primært vil teste.

Foto fra en tidligere faldskærmstest

Derudover har vi fået doneret en faldskærm, der i design ligger meget tæt op ad det vi tænker skal være det, som vi benytter på den bemandede rumkapsel. Til denne faldskærm følger der endvidere to mekaniske reefing-systemer med, som vi også gerne vil teste. Deres ulempe er dog, at de åbner efter allerede 4,5 sekund, så faldskærmen når ikke at stabilisere sin fart fuldstændigt inden den fortsætter åbningsforløbet. Det skal nok give en - lad os kalde det interessant - åbning for vores springer, men han har helt sikkert prøvet det der er værre.

Ring-slot faldskærm der testes på lørdag

Alle er velkomne til at kigge forbi og se med når vi klargør udstyret, letter og lander igen. Måske vi også kan bruge et par øjne til at lokalisere faldskærmen, når den falder ned for sig selv, efter at faldskærmsspringeren har sluppet den fri i 1.500 meters højde. Og så vil vi helt sikkert også skynde os og vise videoen fra springet med det samme i klubhuset. Vær der, eller vær kvadratisk!

Første gang vi skulle til klubben havde vi lidt besvær med at finde klubhuset, så her er lidt hjælp: Kort til klubhus.

Vejrudsigten skifter stadig lidt mht. skydække, men i skrivende stund ser det ud til at være godt nok til at vi kan gennemføre de to planlagte spring.

Den forudsagte vindretning og styrke har været nogenlunde konstant de sidste mange dage, så hvis det fortsætter, er her et bud på hvordan de to faldskærme vil bevæge sig i jordplan.

Faldskærmenes forventede bevægelse i jordplan

Den røde streg viser vores første spring, som bliver med C9-faldskærmen - den vi har sprunget med før. Den gule streg er så den forventede bane for ring-slot faldskærmen, som vi forventer vil falde noget hurtigere, og dermed give en kortere bane. Der er dog en del usikkerhed forbundet med denne beregning, da vi endnu ikke kender faldskærmens præcise egenskaber.

Støt op om sommerens raketopsendelse

Vi har enormt brug for jeres hjælp med en vigtig ting.

Vi har nemlig startet en indiegogo-kampagne , der skal finansiere de omkostninger der er forbundet med opsendelsen af Nexø II raketten. Dens primære fokus er, at man ved at støtte opsendelsen kan få sit portræt på raketten, og dermed indirekte selv komme med på en raketflyvning. Der er også andre muligheder, som man kan tilkøbe sig - helt op til at få sin egen payload med på vores flyvning eller blive hovedsponsor i livestreamen.

Alt dette kan I læse meget mere om hér:

http://igg.me/at/copsub

Vores faste donorer er på forhånd kvalificerede til at få deres portræt med på raketten, såfremt de den 15. juni har støttet os i tre måneder eller mere. Disse personer får en særskilt besked om hvordan de skal gøre.

Nexø I og Nexø II

Vil I ikke være søde at omtale, dele og også gerne benytte ovenstående kampagne, så vi kan få bredt budskabet ud om at Copenhagen Suborbitals fortsat sender raketter op ud for Nexø på Bornholm, i arbejdet på at få en amatørastronaut ud i rummet i en raket og rumkapsel der er bygget i medlemmernes fritid, betalt af crowdfunding og hjulpet på vej af virksomheders sponsorater og hjælpsomhed.

ad astra,

Mads

Mads Stenfatt er et af flere medlemmer af Copenhagen Suborbitals, der skriver på denne blog. Mads er ansvarlig for udviklingen af faldskærmssystemerne.
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først

Hej Mads

Har I ikke overset muligheden for at donere via Mobilepay? Det er jo langt det nemmeste for os danskere hvis vi bare vil støtte med et engangsbeløb uden behov for modydelser.

 • 3
 • 0

Njaej. Det er desværre lidt med vilje. Der ligger, som jeg forstår det, noget lovmæssigt bag at vi ikke gør det. Men det må nogle andre hellere gå i dybden med, så jeg ikke siger noget forkert.

 • 1
 • 0

Lige nu ser vejrudsigten ikke for god ud, men vi venter til i morgen med at tage endelig stilling til om vi tager til Center Jump på lørdag.

Stay tuned...

 • 2
 • 0

<djævlens advokat>
Det syntes jeg I skal komme med et lidt mere uddybende svar på. For den uvidende læser af denne side, vil konstatere at penge fra udlandet (Indiegogo) vil I meget gerne have, men penge fra Danmark (Mobilepay) er et problem..
</djævlens advokat>

 • 0
 • 0

Det er Mobilepay som har noget imod at deltage i indsamlinger.

De siger der er noget dansk politisk/juridisk bureaukrati omkring indsamlinger som kommer dem på tværs.

Generelt er der kommet en stigende mængde bureaukrati omkring de her ting de seneste år. Det begynder at blive plagsomt.

 • 5
 • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten