Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Barcelona, Barcelona

Så gik starten på Mobile World Congress 2010. På mirakuløs vis blev det kaos jeg beskrev i sidste blog-indlæg over natten forvandlet til en checket og fantasifuld udstillingshal, med farver, blinkende lamper, tæpper i skarpe farver og små slikskåle og plasticdimser der flittigt deles ud. Alle de blå mænd med arbejdstøj og beskyttelseshjelme er udskiftet med forretningsfolk i mørke jakkesæt og fikse spadsérdragter i massevis, og selvfølgelig lårkorte piger med ens uniformer, der deler merchandise ud. Alt er som det skal være...

Illustration: Privatfoto

Indgangen til FIRA Barcelona imorges

For at holde dig, kære læser, hen på pinebænken lidt endnu, så har jeg valgt ikke at besøge Hal 8 i dag, hvor alle de store navne bor. Jeg har koncentreret mig om de mere tekniske stande i Hal1 og 2, og jeg er jo faktisk også på arbejde. Litepoints stand ligger i Hal 2, så det definerer selvfølgelig min rækkevidde. Vi er omgivet af et inferno af små og mellemstore virksomheder fra hele verden, med den eneste fællesnævner at deres produkter på en eller anden måde er forbundet til mobiltelefoner. Eller snarere 'mobile elektroniske gadgets'. Det ser helt klart ud til at den klassiske 'ring og sms only' telefon er forsvundet fra markedet, og multifunktions mobilen er kommet for at blive. Hvis den også ligner en iPhone, så er den virkelig trendy. Selv de kinesiske billigmærker, der garanteret kun er udstyret med en standard GSM radio og næsten ingen processorkraft, skal ligne iPhones. Ofte lige til kanten hvad angår design-rettigheder. Det er fantastisk hvor meget P.R. Apple får på dette show, hvor de ikke engang selv deltager.

Her er testudstyr, accessories, applikationer, netværks løsninger, chipsets, you name it - its here! Det er her det sker, hvis man vil noget i den mobile og trådløse verden. Der er 47.000 tilmeldt, og det virker næsten som om de har taget hele deres familie med også. Alt handler om at mødes med de rigtige folk fra de rigtige firmaer, der kan få forretningen til at vokse. Var der nogen der sagde gedemarked? Nej, faktisk ikke. Det her er business, det er det vi er her for!

LTE? Hvad med LTE? Bliver det til noget? Kort svar: Ja! Jeg mødte den danske teleanalytiker John Strand i eftermiddags, og han mente at det er ulovligt at have en stand hvor der ikke står de 3 magiske bogstaver: LTE. Alle vil noget med LTE, alle har en løsning til LTE, hvis man ikke viste bedre ville man tror at LTE var en lokal præsidentkandidat, og at valget var i morgen. Når man ser lidt nærmere på de forskellige udstilleres LTE produkter, og spørger ind til teknologien bag opdager man, at LTE slet ikke er så langt som eksponeringen antyder. Der er rigtigt mange der har LTE med på powerpoints om fremtiden, og faktisk slet ikke er klar med produkter endnu. Men selvom det er stadig er få, så findes det: Der er chipsets der virker (1. Generation, men næsten stabile), test udstyr virker (nogen steder) og der er USB datakort med LTE access. Løfterne om mobil båndbredde overgår hinanden konstant. Borer man lidt i det, så er der også meget varmt luft her. Et løfte hos én producent om 100 MBit/s bliver hurtigt undskyldt med, at 'det er den teoretiske grænse, og den målte datahastighed nok nærmere ligger omkring de 40 MBit/s. OK, jeg er lidt skuffet, men det kan stadig udkonkurrere mit 3G datakort betydeligt.

NTT Docomo LTE datakort med 2x2 mimo

I morgen: Gadgets.

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

Karsten konstaterer i Barcelona, at den klassiske telefon, som man kan bruge til at føre telefonsamtaler på, er definitivt fjernet fra de forreste hylder. Så må man sandelig håbe, at man for alvor vil forsøge at holde niveau med forbilledet fra Apple, og at det ikke går som f.eks. misfosteret Nokia N70. Jeg antager, at forklaringen på, at denne telefon (altså den del af apparatet, som vel oprindelig var tænkt til at føre samtaler på) tangerer det nærmest ubrugelige skyldes, at den kun er tænkt som et sekundært gimmick til kameraet og MP3 afspilleren. Jeg kan kun sige, at næste gang, jeg skal have et kamera, skal det være et rigtigt kamera, det skal ikke have en ubrugelig telefon indbygget.

  • 0
  • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten