motorbloggen

Balsameret bil skal graves op

Nedtællingen er begyndt til årets bilbegivenhed i Tulsa, Oklahoma. Om 10 måneder - 15. juni 2007 - bliver en bil, der har været begravet nær byens domhus i præcis 50 år, siden 15. juni 1957, gravet op.

Det drejer sig om en hvid/guldfarvet 1957 Plymouth Belvedere, som var splinterny, da den blev sænket ned i et betonkammer, let balsameret i et ikke nærmere specificeret olieprodukt.

Bilen blev i 1957 sat på lager i forbindelse med staten Oklahomas 50-års fødselsdag og blev valgt ud som et eksempel på det ypperste indenfor sen-1950'ernes design og teknologi. "... an advanced product of American industrial ingenuity with the kind of lasting appeal that will still be in style 50 years from now...," lyder det fra komiteen bag genopgravningen.

Når bilen kommer op, afgøres et væddelmål. Den, der i 1957 gættede rigtigst på Tulsas indbyggertal i 2007, får en værdifuld bil - eller et affaldsproblem, hvad det end måtte vise sig at være.

Problemet er nemlig, at de kæmpestore amerikanske flydere fra slutningen af 1950'erne - det er dem med de store halefinner, ligesom Olsen-bandens Chevrolet - består af en hel masse stålplade med meget luft omkring og måske diskutabel overfladebehandling. Bilerne blev hurtigt til jord og det gælder formentlig selv om bilen er balsameret med vaseline.

I bilens handskerum er angiveligt en ubetalt parkeringsbøde, cigaretter. Bilen rummer også en stor dunk benzin, olie, flag og en række statistiske rapporter over elever, uddannelser mm. Og en kasse Schlitz øl.

Buck Rudd, der er chef for bygningsvedligeholdelse, domhuset i Tulsa, er blevet spurgt, hvilken vedligeholdelse, der er foretaget på bilens underjordiske betonbunker. Hans svar: "Vi slår da græsset over den". Diskussionen går nu på, om bilen vil kunne starte. Og om øllerne kan drikkes. Begge dele forekommer motorbloggen at være ret diskutable.

Hjemmeside om arrangementet: Buriedcar.

Også mere på Autospies.

/Rolf

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten