Tak for en udførlig gennemgang af forskningsresultaterne.
Det er måske lidt en tangent, men inspireret af din konstatering af, at bakterier i overfladen(?) af indlandsisen har væsentligt flere gener for nedbrydning af PCB end bakterier fra mindre forureningsudsatte miljøer, får jeg lyst til at stille et spørgsmål:
En nylig artikel i New Yorker Magazine påpeger, at den verserende afsmeltning af indlandsisen risikerer at frigive mange gamle bakteriekulturer, som potentielt kan være dødelige for mennesker:
http://nymag.com/daily/intelligencer/2017/...
What happens when the bubonic ice melts? (..) There are now, trapped in Arctic ice, diseases that have not circulated in the air for millions of years — in some cases, since before humans were around to encounter them. Which means our immune systems would have no idea how to fight back when those prehistoric plagues emerge from the ice.
Det spørgsmål, jeg får lyst til at stille er, hvem der i virkeligheden er farligst for hvem? Om de gamle bakteriekulturer i kraft af deres forventeligt manglende gener til nedbrydning af PCB og andre forureningstyper i virkeligheden vil have svært ved at trives i et moderne miljø og derfor næppe kan forventes at udgøre så stor en trussel, som påstået i artiklen?