close

Vores nyhedsbreve

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og at Mediehuset Ingeniøren og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.
phloggen

Aner det ikke...

Jeg modtog en gave fra en bruger af min Varnish Cache software forleden og nu har jeg fået den læst:

Illustration: Privatfoto

Bogen er en guidet tur langs kanten af den kendte fysik hvor de to forfattere omhyggeligt påpeger hvor langt ned der er lige ved siden af stien.

På mange måder præcis som Jens Ramskov tager os med ud til kanten her i Avisen.

Hvor Jens' stil er den klassiske dannelsesrejse tager bogens forfattere turen på ethjulet cykel, jonglerende med alskens husgeråd og metaforer undervejs.

Det er dog ikke to helt tilfældige klovne der kører showet.

Jorge Cham (phd i robotter fra Stanford) er ophavsmand til tegneserien PHD og har også lavet to film over samme univers, har strøet bogen til med små illustrative og/eller morsomme illustrationer.

Daniel Whiteson (professor, UC Irvine) står inde for den faktuelle præcision.

Teksten er de to fælles om og fodnoterne nærmer sig pletvis niveauet fra Pratchett&Gaimans Good Omens.

En gang imellem kan man godt nå at finde deres "running gags" lidt for langtrukne, men det kompenseres rigeligt af de mellemliggende udbrud af latter.

I forhold til literatur i "Illustreret lidenskab" kategorien er bogen helt blottet for glamour og glitter, der er hverken fotos, computergrafik eller latterlige extrapolationer til personlige rumraketter, tidsrejser og andet hjernespind.

Chams simple stregtegninger er et glimrende eksempel (til efterfølgelse!) af hvor godt simple stregtegninger kan bruges til at formidle abstrakte fysiske fænomener og lur mig om ikke fysikundervisere vil finde bogen god som både inspiration og kilde til copy&paste illustrationer.

Varmt anbefalet.

phk

Poul-Henning Kamp
er selvstændig open source-softwareudvikler. Han skriver blandt andet om politik, hysteri, spin, monopoler, frihedskampe gør-det-selv-teknologi og humor.