close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og at Mediehuset Ingeniøren og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.
phloggen

Den anden indiske sko...

For nogle måneder siden droppede Indien ⅔ af deres atomkraft planer og vi diskuterede hvad de så havde tænkt sig.

Det ligner at svaret er "100GW solceller mere".

Indien havde allerede temmelig omfattende solcelleplaner, det her lyder som en fordobling af deres planer.

phk

Poul-Henning Kamp
er selvstændig open source-softwareudvikler. Han skriver blandt andet om politik, hysteri, spin, monopoler, frihedskampe gør-det-selv-teknologi og humor.

For at kunne opbygge en CO2 fri verden, er det kun atomkraften, der er en reel spiller mht at kunne levere tilstrækkelig stabil energi.
PH du fremhæver økonomi. Det kan meget vel være rigtigt, men det kræver måske en undersøgelse af de administrative regler, for at kunne afgøre om værkerne gøres dyrere end nødvendigt og om samme regler umuliggør udvikling af nye teknologier.
Når der er så kraftig modstand, mod den indlysende rigtige teknologi, må man spørge sig selv om hvilken organisation, der virkelig ikke ønsker atomkraft, og som samtidig er verdens mest magtfulde.
Der er lavet en lille dokumentar om et amerikansk udviklet atomkraftværk, der blev udviklet til drift. Det kunne ikke overophedes og det producerede kun meget lidt radioaktivt affald.
Dette værk blev uden videre politisk lukket, efter at have vist, at det var fuldstændigt driftssikkert.
Hvor er den journalistiske fokus på dette?
Specielt teknikere, ingeniører og fornuftige folk som dig PH burde stå sammen om at få fokus på atomkraften som eneste alternativ.

  • 6
  • 10