phloggen

Ak, Herr Jeronimus...

Der er folk i branchen, der er begyndt at tale om at tilbyde forsikringsdækning af friværdien i privatboliger.

Taget i betragtning at det for kort tid siden blev bevist, at man aldrig har tabt penge på at eje fast ejendom, hvis blot man har ejet den mindst 10 år, så er det topmålet af trykhedsnarkomani at ville tegne en forsikring for den modsatte mulighed.

Men på en eller anden vis kan jeg ikke lade være med at finde det symptomatisk, for den raske, ranke, åbentsindede og vidtskuende dansker, kommer efterhånden aldrig uden for tyverialarmens, billåsens eller ligusterhækkens falske tryghed.

Det er gammeltkendt stof at mennesker bliver mere frygtsomme med alderen, man ganske enkelt raget mere til sig der skal passes på og føler måske ikke kræfterne til at gøre det, presse sig helt så meget på mere.

Igår tog 50 til 100 tusinde mennesker, afhængig af hvem der talte dem, sig sammen til at besøge borgen for at sige deres mening, men pressen idag giver sig dårligt af med at fortælle os hvad det egentlig var for en mening.

Ville de have mere i SU ? Bilerne ud af København ? Pensionisterne ud af Christiansborg ? eller bare medvind på flere cykelstier ?

Det er ikke vigtigt, for imens de brokkede sig holdt statsministeren en tale om hvor vigtigt det var at "de ældre" ikke blev skræmt.

Min indre satiriker sidder og klasker sig på lårene over, at denne overvægtige masse af bedsteborgere der i værste Jeronimusstil sidder på magten og passer på at ingenting sker, er den samme generation der for 25 år siden kæftede op om behovet for et ungdomsoprør.

Behovet er bestemt ikke blevet mindre.

phk

Poul-Henning Kamp er selvstændig open source-softwareudvikler. Han skriver blandt andet om politik, hysteri, spin, monopoler, frihedskampe gør-det-selv-teknologi og humor.
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

Det foresvæver mig at der undervejs var nogen der forudsagde at ungdomsoprørerne ville ende sådan...... MEN - nu var der også nogen der dengang opfandt begrebet det tavse flertal underforstået at de der dengang kom i aviserne var et lille mindretal mens det store flertal passede deres studier, fik deres eksamen, fik deres job og siden villa, Volvo og vovse. Derimod ved jeg ikke helt hvor godt det egentlig gik de gamle frontkæmpere. Ham vi siden hørte ofte referet nærmest som et ikon, ham der vippede Mogens Fog af talerstolen på Universitetet, levede så længe det varede ikke et luksus liv på Strandvejen i Vedbæk som jeg lige husker det men bevares - han havde jo en akademisk uddannelse så hjemløs var han heller ikke.

  • 0
  • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten