phloggen

Aha!

Det anede mig:

Kværulantforrykthed

(Bemærk også ordet "opfinderforrykthed")

phk

Poul-Henning Kamp er selvstændig open source-softwareudvikler. Han skriver blandt andet om politik, hysteri, spin, monopoler, frihedskampe gør-det-selv-teknologi og humor.
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først

Det virker mest af alt som en tekst taget fra et satire-site.

Men det rammer godt nok nogle bestemte typer ganske nøjagtigt på kornet.

 • 24
 • 0

Jeg gætter på det er hr Paludan du er ude efter og du har sikkert ret, men det er lidt irriterende når du kun kommer med et ord og et link. Det er ligesom dem i debatten der bare skriver NEJ! når man har argumenteret for et eller anden. OK og hvor er vi så? Hvis du ikke gider skrive noget så lad være. Der er nogen der siger når man peger på nogen så er der 3 fingre der peger på en selv.

 • 18
 • 9

...tilknytter åbenbart begrebet til kode F60.0 og det kan dermed optræde på regningen fra psykiateren.

Hvorved behandlingen kan betales af det danske sundhedssystem. Skønt tilstanden åbenbart ikke kan behandles iflg. Netpsych.dk Hmm...

 • 10
 • 0

Personligt "lider" jeg helt klart af begejstring for innovation og favoriserer bestemt en række teknologier som jeg mener er oversete eller ikke nyder fremme nok.

Det er nok sådan som Thomas Jefferson engang sagde:

Error of opinion may be tolerated where reason is left free to combat it.

Og måske skulle vi alle være glade for de urimelige imellem os, for de skaber fremskridt.

The reasonable man adapts himself to the world; the unreasonable one persists in trying to adapt the world to himself. Therefore all progress depends on the unreasonable man. George Bernard Shaw

 • 8
 • 0

Der er åbenbart valgmulighed. "men rubriceres i ICD-10 almindeligvis under personlighedsforstyrrelserse. " Koden F 22.8 dækker bl.a. over "paranoia querulans". Tilsyneladende er man kun "dækket" af F 60.0, hvis man er enten paranoid eller kværulerende. Hvis man er begge dele, så er det F 22.8. Men altså det er jo en stor kunst at hitte rede i de psykiatriske diagnoser.

 • 5
 • 0

"Den politiske eliten i Europa har den siste tiden brukt hellige Sankt Greta (Klimanytt 248) som kanal for selvpåført klimaangst, oppstått som et resultat av den samme elitens langvarige klimahysteri. Den siste utviklingen i Sverige førte til at lille Greta ble utropt til Jesus stedfortreder på jorden, og nå kan vi lese

«i Kyrkans Tidning menar nu Anna Ardin, diakon i Equmeniakyrkan och styrelseledamot i den inflytelserika organisationen Socialdemokrater för tro och solidaritet, på fullaste allvar att Greta är en profet med uppdrag från självaste Gud».

Men flere og flere svensker har fått nok, og Ann Charlott Altstadt protesterer her i Aftonbladet i en svært god kommentar.

 • 1
 • 12

Fra den underholdende www.klimarealistene.com tager vi lige et par realistiske indspark i debatten som jeg synes bloggeren mangler at få med (indrømmet, der er mange ting som man kunne tage med, men da det jo er underholdning vi ha brug for i disse for landet så alvorlige tider synes jeg man lige skulle se det her):

"Brasil kritiserer Norge Flere medier med VG i spissen melder at Brasils miljøminister Ricardo Salles mener at Norges millardbidrag i arbeidet mot avskogingen av Amazonas-regnskogen har vært bortkastet. Dette kommer i tillegg til riksrevisjonens drepende kritikk av pengebruk og styring, en kritikk som i realiteten rammer en etterhvert lang rekke av lite kompetente klimaministre og en forvaltning sterkt preget av fundamentalisme. Regnskogsprosjektet er i praksis et unilateralt norsk prosjekt, selv våre nærmeste allierte har bare bidratt med smuler til regnskogen, for det meste av ren høflighet ovenfor norske politiske tiggere. Kjempebeløp har havnet i noen av verdens mest korrupte land, og gjengangere i saksbehandlingen er regelbrudd i Norge, absurd høye lønninger og honorarer hos mottagerne av pengene, tildelinger uten anbud og gjentatt hogst i skogsområder som offisielt er vernet via avtaler. Moralen i landene som mottar pengene synes i stor grad å bestå av bærekraftig innhøsting av Norges pengegaver, fulgt av hogst av den vernede skogen, slik at man får i pose og sekk.

«At avskoging skal ha minsket på grunn av Amazonas-fondets kontrakter, er en ren tolkning, det er ingenting i fondets rapporter som kan lede til en slik konklusjon,» ifølge Brasils miljøminister. Her må det påpekes at Norges storsatsning på biodrivstoff fra palmeolje er et klimatiltak som slår ihjel Norges regnskogsvern Brasil er i full gang med en opprydning i landets klimaindustri, som har vært preget av omfattende korrupsjon etter samme mønster som vi kjenner fra andre land. Antall aktører reduseres og pengestrømmene fra land som blander seg inn i Brasils indre anliggender blir kontrollert nøyere for å begrense korrupsjonen. Blant annet er en viseministerpost med ansvar for klimaendringer blitt avskaffet, noe som har forårsaket en rekke jeremiader i media fra forhenværende innehavere av dette sentrale politiske vervet, med ansvar for intet mindre enn å redde kloden.

Klimaminister Elvestuen (V) som har investert tungt i klimakrisen som eget politisk ståsted, tar utad ikke kritikken så tungt. Han vet at regjeringen er avhengig av støtte fra Venstre, og at ingen egentlig forventer at regnskogsmidlene skal brukes mer fornuftig enn U-hjelpsmidlene. Og han vet at nesten ingen journalist stiller kritiske spørsmål om klimapolitikken siden dette er til hinder for å redde kloden, eller om klimaforvaltningens naturfaglige forståelse (tenk på et tall svært nær null).

Men med en økende klimarealisme både i Norge og i utlandet, øker sjansen for at vi får et minimum av kvalitetskontroll på fundamentalistene i klimaministeriet. Riksrevisjonens rapport er en god start, men det er mye mer de kan ta tak i.

Elvestuen kan neppe overleve som politiker når mange nok oppdager at klimakrisen ikke eksisterer og at Elvestuen medvirker til Norgeshistoriens største bankran."

 • 1
 • 14

Dostojevski/Steen Rasmussen, fra kælderen; “Jeg er et ondt menneske, syg, min lever har været syg i tyve år, har ingen grund til ikke at tro på lægevidenskaben, men alligevel, så vil jeg ikke vide af den, lader mig ikke behandle, jeg er overtroisk, har ingen grund til at være det, forstår fornuften, men bekender mig til den fri vilje, som ødelægger det hele for de latterligt produktive, videnskabelige, deterministiske, mekanistiske, fornuftige og gode mennesker, som går rundt på jordens overflade og gør sig nyttige, jeg er et kældermenneske, og min visdom omhandler jer i dagslyset, løgnhals, hører jeg, når jeg blamerer mig med min hobby, det at stikke hovedet over jorden, og formidle blomsten af grublerierne fra mit hjørne i kælderen,det ligger i naturen, klavertasterne, jeres iboende nødvendighed, at i ikke kan andet end at gå ned, jamre, når man trykker på jer, hvor min tandpine er sød, fordi den krænker lysets kosmologi, som jeg elsker det, præcist som når Monty Python spiller på tastaturet, hele gebisset i mit glade ansigt, og betændelsen sprøjter ud af kæften på mig! Jeg er et kældermenneske, jeres modsætning, og jeres vrede gør mig glad, præcist som Cleopatra fik orgasme af at stikke guldnåle i sine slavinders brystvorter”!

Der findes mange nyttige idioter, men nogle af dem får mere ud af det end andre: https://www.spiegel.de/wissenschaft/mensch... Det er meget vigtigt at have et økonomisk forhold til sandheden, ligesom det er fuldstændigt afgørende, at man faktisk kender den. Det ved alle, som er noget ved musikken, og hvis i tvivler, så se på, hvad Exxon har tjent al den tid virksomheden har forstået at skelne mellem intern og officiel videnskabeligt kvalificeret viden om sammenhængen mellem fossilafbrænding og global opvarmning. I modsætning til så mange andre, så fik Exxon noget ud af at skalte og valte.

Dem, der svinger med taktstokken, har en fin fornemmelse for, at rette opmærksomheden andetsteds: https://www.magisterbladet.dk/magasinet/20... Således er det i København, at de bor, alle de rige! (det er noget, man har vedtaget, der hvor magten ligger, og hvor den bliver liggende efter valget, som ikke ændrer spor på, hvem der er "Magteliten", læs venligst bogen.

Men ingen tvivl, den gemene hob har lugtet lunten: https://www.dr.dk/nyheder/politik/ep-valg/...

Forsøget på at afspore debatten ved at bringe den indre svinehund frem i lyset, Rasmus Paludan, er mislykket. Folk flygter over til Mette Frederiksens åbne barm, ballonnen var alligevel gået af fremmedhadet.

Men, kære venner, det er det personlige valg, der tæller.

Sælg din fossilæedende klimadræber, hvis du har en.

Sig dit arbejde op, hvis du bidrager mere end nødvendigt til den sejrende/selvdestruktive livsstil.

Hvis du kender til kødets lyst, behøver du ikke det døde.

Genkender du svinehunden i dine nærmeste, så bekend dig til den eller mærk efter om det nu også er dig. Personligt blev jeg nødt til at be en ven over mere end 30 år om at skride, fordi han kom til at sige, at vi alle kunne blive enige om, at verden ville være et bedre sted uden araberne. Han er skolepsykolog, offentligt ansat her på Fyn! Jeg kom til at sige fuck af på den der meget ubehagelige måde, som betyder ingen vej tilbage.

En anden, har det svært med mit problematiske forhold til loven, jeg føler mig nemlig hævet over den, lidt på samme måde som naturen. Han kan ikke rigtigt tilgive, at jeg lever selvfinansieret, uden støtte fra det offentlige, og mener, at der er noget galt. Selv har han fået lavet et sort tag for 360 000 kr. på sin fritidsejendom for et par år siden og kan ikke rigtigt finde ud af, hvad det er, der gør at jeg krænker hans besteborgerlige retfærdighedssans! (det ved jeg så, det er fordi, sådan nogle som mig skal være på overførsel, og er de ikke det, så hænger verden ikke sammen)

Sådan falder baggrunden ud for de personlige valg. Ingen tvivl, jeg er http://www.netpsych.dk/Articles.aspx?id=210

Det føles herligt!

 • 5
 • 5

Der er åbenbart valgmulighed. "men rubriceres i ICD-10 almindeligvis under personlighedsforstyrrelserse. " Koden F 22.8 dækker bl.a. over "paranoia querulans". Tilsyneladende er man kun "dækket" af F 60.0, hvis man er enten paranoid eller kværulerende. Hvis man er begge dele, så er det F 22.8.

Har mødt en som jeg tænker ville få den her diagnose.

Det her med de paranoide vrangforestillinger synes jeg virkelig er en kvalitativ forskel. Det gør vedkommende uberegnelig - klager over personforhold som i forvejen er belastende, bliver meget ubehagelige når klageren har mistet grebet om virkeligheden. Det havde store personlige konsekvenser for vedkommende selv, svage personer i nærmeste familie, og også de nærmeste omgivelser.

 • 0
 • 0

Er det ikke lidt billigt at smække prædikater i panden af folk som man er uenig med?

Det et jo ikke fordi ord som "idiot", "tåbe", "nazist" og "nasserøv" ligefrem har beriget nogen debat.

 • 7
 • 2

Når man læser dit indlæg ligger du vist nærmere her:

Din reference går på forskellige former for "stofmisbrug". Det ville være let at eftervise et sådant, da lortet skal ind i systemet, og ikke kan komme det, uden at i det mindste jeg ved om det. Min svaghed begrænser sig til øl, som jeg indtager i velkendte mængder, helt præcist en om dagen hen under sengetid. Nu er mit indslag at betragte som et mindrebemidlet plagiat, dvs. en dårlig efterabning af verdenshistoriens største forfatter og dennes slemt nedsættende parodi på os nok så oplyste verdensborgere. Han laver en fortegnet fremstilling af os gennem en fiktiv position, kældermenneskets perspektiv, tilmed langt over 100 år før vor tid. Dette kældermenneske er, såvidt jeg kan se, ret godt udstyret, sådan rent filosofisk kritisk også i forhold til samtiden. Jeg kan i hvert fald ikke være med, og efteraber kun på bedste beskub, ydmyg og hengiven. Der var mange, som gerne ville kunne reducere Dostojevski til noget, der havde med stofmisbrug at gøre. Det går bare ikke.

Der hvor jeg slipper den ironiske distance med mit første link, refererer jeg til en artikel, der viser sort på hvidt, at Exxon har løjet for offentligheden om, hvad man vidste om sammenhængen mellem afbrænding af fossiler og global opvarmning. Det som landsbytosserne gør her på linjen, når de benægter det, som Exxon beviseligt benægtede mod bedre/egen viden, er at afsløre sig som patetisk faktaresistente, sygt hygiejniske i forhold til ubekvem viden. Hvis jeg kender PHK, så er det nok noget i den retning, han ville have os ind på med tråden her.

Andet eksempel går på en anden løgn, nemlig den, at Kbh. skulle være endog særligt velbeslået i forhold til provins m.m. Det er forståeligt, men alligevel løgn. Dvs. en løgn, som set ud fra segmentet nord for københavns vinkel, der virker til egen fordel, hvis den sluges som ment hvor den serveres.

Tredje og fjerde eks. er fra det personlige, hvor jeg har måttet rydde gevaldigt op her på det sidste, dvs. møve ud i den i forvejen snævre kreds af venner. Paludanskere og selvfede bedsteborgere uden respekt for min ædruelige tilgang til verden og dens sande tilstand gider jeg ikke mere, og slet ikke i de nære relationer.

Af venner har jeg kun ganske få tilbage, en af dem er min egen knægt, som mistrives forfærdeligt i skolen, som han nu slipper ud af. Vi har så fundet ud af, hvad han fejler. Hans iq ligger og roder omkring de 140 og han har arvet min dybeste afsky over for stoffer og alkoholisme, hvilket forklarer temmeligt meget.

 • 4
 • 5

I gamle dage havde vi en normalitets definition på 95%.. med alle de diagnoser, og især dem som påråber sig at 10% lider af dem, så er normal jo snart de 5% og dermed vel egentligt det eneste som der er behov for at diagnostiserer? Seriøst? Kværulantforrykt? Det er jo bare et ord for selvfedme og ligegyldigt, det eneste smarte ved det er at der kan udskrives en konsulentregning på medgået tid. I gamle dage rystede vi bare på hovedet og fandt nogle andre at tale med. Hvorfor tager vi folk mere seriøst bare fordi de skriver?

 • 2
 • 3

lider af dem,

Bid lige mærke i ordet lider! Det forudsætter at diagnosen er skyld i nogle forhold som gør at patienten forhindres i at leve et normalt liv. Altså at tilstanden er behandlingskrævende.

Det siges at 20% af os kunne behandles for et elller andet psykisk, men så mange patienter er der dog ikke.

 • 1
 • 0

Det siges at 20% af os kunne behandles for et elller andet psykisk, men så mange patienter er der dog ikke.

Det hænger i stort omfang sammen med de manglende resourcer i den del af sundhedssystemet: De er stort set dagligt nødt til at sparke behandlingskrævende patienter ud for at gøre plads til folk der har det værre.

Altså at tilstanden er behandlingskrævende.

Det er lidt ligegyldigt om den er behandlingskrævende, når der ingen behandling er.

 • 6
 • 1

.......har alle dage givet mange problemer, men at overlade nøglen til statskassen til personer, der skamløst vil beride deres egne kæphæste for derefter at sende regningen videre til borgere, der ikke har hukommelse nok til sende den slags politikere på porten ved næste valg er desværre ubærligt. Det er behandlingskrævende, bestemt. Men der åbenbart ingen behandling mod politisk dumhed og politiker frækhed, når det lykkes at sælge fordærvet valgflæsk gang på gang.

 • 0
 • 12
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten