Afsted med Galateha på Bloggen

Vi nærmer os hastigt startskuddet for den store danske opdagelsesrejse - Galathea-ekspeditionen, der efter afgangen i august vil sejle Jorden rundt i løbet af otte-ni måneder med massere af højprofileret forskning ombord. Her på bloggen vil vi følge ekspeditionen tæt både før, under og efter turen - og ikke mindst direkte fra orkanens øje, når Ingeniøren er med ombord på Vædderen både ved Grønland, langs Afrika og fra Galapagos.

Godt spørgsmål?

Ingeniøren deltager som sagt på tre dele af turen - vores mål er at bringe læserne tæt på forskningen og omvendt. Det bliver nemlig sådan, at forskerne vil kunne stille spørgsmål til jer, men at I også vil kunne stille spørgsmål den anden vej undervejs. På den måde vil vi holde liv i bloggen også når vi ikke direkte er ombord - dette vil vi blandt andet også gøre med gæstebloggere fra forskningens verden.

Den kommunikation vil vi gerne sætte i gang allerede nu. Vi vil derfor opfordre jer til at komme med forslag til emner, vi kan tage op her på bloggen, spørgsmål vi kan stille til de involverede eller måske har I allerede nogle gode råd til forskerne om hvad som helst fra søsyge til strømforsyning.

Dedikeret tillæg

For os på Ingeniøren har den spændende udforskning af ekspeditionen allerede været i gang noget tid - vi har fulgt forberedelserne til turen og bragt nyheder i avisen undervejs, og allerede d. 30. juni udkommer vi med et dedikeret tillæg, der fortæller meget mere om ekspeditionen og forskningen ombord.

Her vil I eksempelvis kunne læse meget mere om, hvorfor det er så vigtigt at finde bakterier, der former sig som bittesmå stjerner. Hvordan det største projekt ombord vil kortlægge den del af Jordens kulstofkredsløb, der foregår i havene. Og hvorfor flere forskerhold vil bore sig ned i Grønlands undergrund.

Herudover går vi på opdagelse på skibet - Vædderen - og ser på ombygningen fra orlogsskib til forskningsplatform. Vi går tæt på de avancerede nytænkte laboratorier, der er at finde i seks containere på helikopterdækket, og kigger nærmere noget af det vigtigste udstyr indenfor oceanografi.

Og så har vi ikke mindst udspurgt manden bag hele dette store logistiske mareridt om, hvorvidt forskningen virkelig har en stor betydning for dette mediestunt.

Bare for at nævne noget af det I vil kunne hygge jer med henover sommeren..

Direkte blogging på Grønlandsk

Henover sommeren, når papirversionen af Ingeniøren holder ferie, vil bloggen her og netnyhederne desuden bringe nyt om fremdriften mod afgang, og når avisen vender tilbage til august vil vi følge de sidste intense forberedelser op til den endelige afgang fra København den 11. august.

Ingeniøren lader Vædderen finde alene nordpå, men allerede når den når Narsarsuaq i Sydgrønland er vi ombord igen og rapporterer hjem til jer - hvordan de første uger til havs er gået, om forskerne er kommet på plads i containerlaboratorierne, og vi følger ikke mindst forskningens fremdrift.

Langs Grønlands vestkyst skal der for eksempel laves seismiske undersøgelse og hentes prøver af undergrunden op, brødrende Blom fra blandt andet DTU vil se nærmere på polarhavenes DNA, og så er der ikke mindst de seks store projekter, der vil være med på hele ekspeditionen.

Alt dette vil I kunne høre meget mere om både på nettet og i avisen.

Vi glæder os og håber I gør det samme...

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten