close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og at Mediehuset Ingeniøren og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.
phloggen

Aflytning: Op af stolen!

Siden 2001 har vores politikere brugt "terrorbekæmpelse" til dramatisk at indskrænke vores personlige frihed, uden nogen sinde at tage os med på råd.

Fælles for alle disse tab af frihedsrettigheder, er at der aldrig har været fremlagt skyggen af bevis for at det har afværget et eneste terrorangreb, eller anden alvorlig kriminalitet.

Det er blevet påstået at terrorangreb er blevet afværget, men hver gang har vi ikke kunnet skyggen af indicie på at alle vores mistede rettigheder havde nogen indflydelse på resultatet og næsten hver gang er påstanden senere blevet afsløret som tomme tønder af en eller anden der faktisk ved noget om sagen.

Omvendt har det gentagne gange vist sig, at når der skete alvorlig kriminalitet var disse tiltag ubrugelige eller ligegyldige og når alvorlig kriminalitet blev afsløret eller forpurret, var det godt gammeldags politiarbejde der havde æren.

Vores frihedsrettigheder er ikke et partipolitisk spørgsmål, det er et grundslovsspørgsmål som vedrører alle i Danmark på lige fod, men særligt vedrører det dem der endnu ikke har lov at holde på en stemmeblyant.

En gruppe af danskere skiller sig dog ud:

Folketingspolitikerne.

Bortset fra nogle enkelte lyspunkter, f.eks Venstres IT-ordfører der nu begynder at stille spørgsmålstegn ved den teleovervågning hans eget parti med stor entusiasme og hård hånd gennemtrumfede, synes vores folkevalgte politikere åbenbart at alt er i den skønneste orden.

Ikke alene er ting i den skønneste orden, det er præcis dem der har indført ineffektive love som teleloggning, knivloven osv. love som helt disproportionalt koster os frihedsrettigheder, uden på nogen måde at levere varen i den anden ende.

I særklasse, helt uden for konkurrence, står vores statsminister, som om en fremmed stats totalovervågning af al dansk telekommunikation udtalte "Vi bliver glade for det i det lange løb".

For 100 år siden ville et enstemmigt Folketing have anklaget hende for statsskadelig virksomhed og landsforrædderi.

Idag har oppositionen "har ingen kommentarer".

Den der tier samtykker.

Der er brug for en bred folkelig protest.

Der er brug for nogle andre politikere.

Der er brug for en revision af Grundloven.

Den brede folkelige protest starter idag klokken 16 foran USAs ambassade.

Op af stolen!

Deltag!

Specielt hvis du kalder dig liberalist og mener andet end "skattelettelse" med det.

phk

Poul-Henning Kamp
er selvstændig open source-softwareudvikler. Han skriver blandt andet om politik, hysteri, spin, monopoler, frihedskampe gør-det-selv-teknologi og humor.

"Jeg tror, at vi i lange stræk skal være glade for amerikanernes overvågning"
- det sker ikke hver dag; men her er jeg i grunden ret enig med statsministeren.

  • 5
  • 41