Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
By signing up, you agree to our Terms & Conditions and agree that Teknologiens Mediehus and the IDA Group may occasionally contact you regarding events, analyzes, news, offers, etc. by telephone, SMS and email. Newsletters and emails from Teknologiens Mediehus may contain marketing from marketing partners.
phloggen

Åbent hus: HAL9k på lørdag

På lørdag (d.23) er der Åbent Hus i HAL9k i Aalborg og alle er velkomne til at kigge forbi.

Af årsager man kun kan gisne om har de bedt mig om at komme og give et foredrag og det kommer til at handle om overvågning og monitorering af vores boliger.

... nu er i advaret.

phk

Poul-HenningKamp
er selvstændig open source-softwareudvikler. Han skriver blandt andet om politik, hysteri, spin, monopoler, frihedskampe gør-det-selv-teknologi og humor.

Hvad tid går du på? Jeg er i Aalborg alligevel, kan måske nå forbi (skal holde foredrag ved radioamatørernes 75års jubilæum). Eller kunne din prz blive tilgængelig efterfølgende?

mvh

  • 0
  • 0

Tak for et underholdende og lærerigt foredrag i hal9k i lørdags.
Det var spændende at høre om alle de tanker du gør dig omkring dit kommende husbyggeri. Jeg glæder mig til at følge byggeriet på din blog.

Du har fuldstændig ret, når du siger at man først bliver bevidst om at spare på forbruget, når man har let adgang til at følge det. Mine drenge spærrede øjnene op, da jeg i kroner og øre, kunne vise dem, hvor meget de hver især brugte af strøm på deres værelser på årsbasis, med det forbrugsmønster de havde. Her var deres gamer-PC naturligvis den største strømsluger. Før det, var de slemme til bare at lade PC'en stå tændt, men nu slukker de PC'en, når de forlader værelset i længere tid.

Du nævnte forskellige løsninger på elinstallationer, bl.a. IHC. Jeg kom efterfølgende til at tænke på, at du måske kunne have glæde af at kigge lidt på Zensehome. Her får du bl.a. mulighed for at måle effektforbruget på hver eneste stikkontakt og lampeudtag, via Zensehome's PC applikation. Konfigurationen er også meget let at gå til. Her kræves ingen teknisk bistand fra installatøren. Lidt logisk sans er alt hvad der behøves.
Enhederne kommunikerer via powerline på 110kHz og der er ethernet adgang til alle enheder via en såkaldt PC-box. Kommunikationsprotokollen er proprietær, men det er muligt at få den udleveret, hvis man underskriver en NDA. Alle enheder passer i LK's Fuga rammer og fås også i Schuko udgaver eller til DIN-skinne montage.

Det lyder måske nærmest som en salgstale, jeg har da også været ansat i firmaet som udvikler fra 2009 til 2011. Jeg var og er fortsat begejstret for Zensehome konceptet og har, siden 2010, haft det kørende både hjemme og i vores lokale foreningsdrevne biograf, hvor jeg har ansvaret for teknikken.
Det kører meget stabilt. I biografen har det endda fået en betroet opgave, da det bl.a. benyttes til at tænde og slukke for alt udstyret. Der er også installeret en 3-faset bimåler, så forbruget på 3D-projektoren (udstyret med en 3kW xenon lampe) og filmserver kan monitoreres i Zensehome.
De enkelte enheders firmware kan opdateres, når der kommer nye versioner. Her er min eneste indvending mod den implementerede løsning, at det kun er muligt at opdatere een enhed af gangen. Det kan gøres i batches, men da opdateringen pr. enhed tager ca. 5 minutter, skal det planlægges nøje, fordi alle enheder får besked på at holde mund mens firmware opdateringen pågår. Man er heldigvis selv herre over opdateringerne og da det typisk blot er nye features der tilføjes versionerne, er man ikke tvunget til at opdatere.

  • 0
  • 0

Har du nogle noter eller lignende til de af os der desværre ikke kunne komme? Eller kunne du måske overtales til at blogge lidt om det?

  • 0
  • 0