67 kandidat hungrende ingeniørfirmaer

Man føler sig som en truet dyreart, når man bevæger sig rundt blandt 67 hungrende ingeniørvirksomheder. Alle vil de gerne fange en kommende kandidat og markere sig lidt mere positivt end virksomheden i nabostanden.

Forud for DSE Messe i Aalborg, har jeg udvalgt en række virksomheder, hvis fagområde dækker min uddannelse, heriblandt ETI, Terma, Texas Instruments (Resten af de udvalgte gjorde ikke indtryk nok.) Men efter halvanden times rundtur, ved jeg endnu ikke hvad jeg har fået ud af messen.

Måske er det fordi jeg kun er halvvejs i mit studie eller måske er det fordi virksomhederne præsenterer sig forkert.

Mange af virksomhederne præsenterer deres produkter - hvor smarte produkterne er og hvor langt fremme virksomheden er. Men hvis de gerne vil fange min interesse, så skal de fortælle mig, hvad de kan bruge mig til - hvordan jeg kan bidrage til deres udvikling.

Derudover er mange af de studerende langt fra færdige (inkl. mig selv), så virksomhederne bør måske fokusere mere på hvervning gennem relevante studiejobs - en ting som mange studerende hungrer efter!

// Hundebøll

sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først

Fortæl dem hvilket fagområde du har valgt, så er jeg sikker på at de kan komme med et bud på, hvad de kan bruge dig til. Det er jo ikke lige meget om dit speciale er elektronik, mekanik, produktion eller noget helt 3de.

 • 0
 • 0

Så vidt jeg husker har du selv tidligere givet udtryk for at der ikke var tid til at arbejde ved siden af studierne givet de lange arbejdsdage her. Det gør det kun sværere at finde et studiejob da man typisk skal kunne arbejde mellem 8 og 16-17.

Her ud over vil jeg give dig ret i din betragtning. Jeg var i min studietid på messen hvert år, og følte mig ikke specielt meget klogere efter hvert besøg da der som du nævner blev lagt fokus på de forkerte ting. Nogle virksomheder valgte sågar at sende folk fra HR eller økonomi, og det kan altså ikke imponere en ingeniør at de udsendte ikke ved noget som helst om de ingeniørmæssige udfordringer i et givet firma.

Brug messen og de øvrige DSE tilbud til at danne dig et overblik over hvilke firmaer man kan kontakte med hensyn til ansættelse efter studierne, og pas på med de andre forventninger.

 • 0
 • 0

Så vidt jeg husker har du selv tidligere givet udtryk for at der ikke var tid til at arbejde ved siden af studierne givet de lange arbejdsdage her. Det gør det kun sværere at finde et studiejob da man typisk skal kunne arbejde mellem 8 og 16-17.

Jeg arbejder skam ved siden af studiet. Jeg er så heldig, at min arbejdsgiver er med på, at jeg i september og oktober kun arbejder ca. 4 timer om ugen, mens jeg i jule- og sommerferie arbejder over 37 timer om ugen.

 • 0
 • 0

Kære Martin

Vær glad for, at nogen ønsker din viden.

Da vi andre kom gennem nåleøjet i '89 var det sq kun til understøttelse.

Mvh B.J.

 • 0
 • 0

Hej martin, så vidt jeg kan se er noget af essensen at firmaerne skal interessere sig for hvem du er, før de kan give dig et ordentlig tilbud.

Gennem lang tid søgte jeg som ledig ingeniør arbejde, men jeg er nu nået til den konklusion at HR-afdelingerne ikke sætter sig ind i hvem de taler med (hvem ingeniøren er som fag- og privatperson), men i stedet for vælger at en rygmarvsreaktion. Kan det være at der er en (for) stor forskel på ingeniører og HR-folk generelt?

K.R. Petersen "Ej ledig, ej i arbejde"

 • 0
 • 0

Det er jo lidt exceptionelt, at ingeniører i øjeblikket er en mangelvare, hvorfor jeg kan tillade mig at være lidt tilbagelænet.

Jeg ved godt det lyder en smule arrogant, men når man nærmest kan vælge og vrage, så føler jeg, at det er virksomhedens opgave at fange min interesse.

Som svar på dit spørgsmål, kommer her konklusionen fra en samtale med IDA's studenterrepræsentant på stedet: Den perfekte stand består af en nyudklægget ingeniør, en "gammel i gårde"-ingeniør og en HR-ansat.

 • 0
 • 0

Hej Martin,

Jeg kan sagtens forholde mig til din reaktion, men har du overvejet at det ikke kun er firmaerne men også dig der skal bidrage med noget på DSE messen ?

Jeg er enig i at virksomhederne bør fokusere mere på potentielle medarbejderes placering i virksomheden ! Kunne det måske på den anden side være udbytterigt for dig, og virksomheden, hvis du kom med input til hvad du tror/håber du kan bidrage med ?

Jeg har flere gange deltaget på DSE messer for min nuværende arbejdsplads og erfaret at de mest interresant samtaler er dem hvor de potentielle medarbejdere selv kommer med input. Det virker da også positivt på en arbejdsgiver at potentielt nye medarbejdere er engagerede, og du er der vel også for at få foden indenfor i dit fremtidige firma ?

Mvh Kim

 • 0
 • 0

Helt klart

Jeg synes det er spændende at tale med "rigtige" ingeniører :)

Der er mange oplagte spørgsmål, som fx: Hvilke teknologier bruger I (sprorg, platforme etc.)? Hvordan arbejder I sammen i virksomheden? Fik du en god modtagelse som nyudklægget ingeniør? Osv.

Jeg brokker mig sådan set bare over virksomheder, der ikke formår at formidle et ellers interessant emne/budskab.

 • 0
 • 0

Jeg tog til messe både i går og i dag. Forventningerne til det var ikke voldsomt høje, men der var da nogle interessante virksomheder der både havde valgt at lade HR-afdelingen blive hjemme (eller i hvert fald sende dem væk fra standene) og som virkede glade for at fortælle om deres job. Samtidigt var der også nogle grelle eksempler på hvordan man i hvert fald ikke skal gøre. Atkins' stand var, mildt sagt, skuffende. Lige meget om jeg studerer noget firmaet kan bruge, bør jeg ikke selv skulle hive oplysninger ud af de mennesker der er får løn for at repræsentere deres firma. Selv efter et par minutter hos Atkins har jeg ingen idé om hvad de laver ud over noget med Metro. Førstehåndsindtryk betyder en hel del, og det kan være noget så svært at slippe af med sine fordomme...

Hos Nykredit var folkene fra Arla på besøg. Oticon havde fundet et mikroskop frem, men ud af de omtrent 5 personer i standen var det kun et par enkelte der sagde noget. Hos PBS ville jeg godt have snakket lidt om Dankortterminalerne og sikkerhed, men trods min interesse var de ikke til at komme i dialog med for alvor. Generelt lader det til at virksomhederne tror at "free swag" er måden det hele skal gøres på.

Skid hul i konkurrencerne, tag nogle projekter med og fri os fra folk der ikke ved hvad de snakker om. Fortæl mig hvad I arbejder med, hvad I laver på en normal dag og hvad baggrunden er. Jeg er bedøvende ligeglad med 0,33L vand på flaske med brand, Nykredit-chokolade fra Summerbird, Hariboslik for 1 DKK -- er det hvad toppen af danske virksomheder kan komme op med?

(...og hvis jeg var chef og mine ansatte havde lallet rundt på messen som så mange gjorde, så havde den stået på skideballer! host Atkins host)

 • 0
 • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten