4,9 millioner tønder olie slap ud i Golfen

Med hjælp fra højopløsningsbilleder taget under vandet vurderer en særlig indsatsgruppe bestående af videnskabsfolk fra BP og de amerikanske myndigheder, at olieudslippet i den mexicanske golf nåede op på 4,9 millioner tønder olie. Det fremgår af en pressemeddelelse, som indsatsgruppen udsendte mandag.

Dermed er olieudslippet ifølge DR Nyheder det største, der nogen sinde er sket ved en ulykke, og det er mere end tolv gange så meget, som BP anslog under de første uger af katastrofen.

Vurderingen kommer efter, at BP i går meldte ud, at projekt Static Kill foreløbigt er udskudt til i dag tirsdag på grund af en mindre lækage i de hydrauliske styresystemer. BP håber på, at gennemfører nye test af det hydrauliske styresystem i dag, og dermed komme et stort skridt tættere på at kunne sætte en prop i den lækkende oliebrønd permanent.

Bøde på 120 mia. kr.

Den nye og højere vurdering af olielækkets omfang betyder, at oliekatastrofen kan blive endnu dyrere for BP end først antaget. Hvis olieselskabet dømmes efter paragraffen om grov forsømmelse i den amerikanske lovgivning betyder det, at regning løber op i 4.300 dollars per tønde olie - ca. 120 milliarder kroner i alt. Det skriver den britiske avis The Guardian.

Den hidtil største olieulykke skete også i den mexicanske golf tilbage i 1979. Dengang flød 3,3 millioner tønder olie ud i vandet, efter at en mexicansk boreplatform eksploderede.

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten