close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og at Mediehuset Ingeniøren og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.
phloggen

400ppm, stigende. i.a.b.

Der er overhovedet ikke noget magisk ved tallet 400, men det er alligevel lidt specielt at vi nu for første gang har målt 400ppm CO2 i luften langt fra alle CO2 forureninger.

NOAA's forskningsstation i Barrow, ligger på den nordligste spids af Alaska på 71 Nordlig bredde, ca. på højde med Jan Mayen og der er ikke meget til at forstyrre målingerne deroppe.

CO2 koncentrationen svinger lidt op og ned hvert år, i takt med løvet på den nordlige halvkugle og derfor vil den sikkert falde under 400 senere på sommeren, men det er blot en stakket frist.

Snart, vil også målingerne på Mauna Loa krydse 400 ppm:

Illustration: Privatfoto

Men som kurven viser er der ikke noget specielt ved 400ppm, det er bare en fysisk måling der krydser en pseudo-radixgrænse i et arbitrært valgt talsystem, ligesom den også upåagtet krydsede 350, 360, 370, 380 og 390 ppm tidligere.

phk

Poul-Henning Kamp
er selvstændig open source-softwareudvikler. Han skriver blandt andet om politik, hysteri, spin, monopoler, frihedskampe gør-det-selv-teknologi og humor.

Ja, så er vi vel ved at nå de 400 ppm CO2. Vi når også med lethed de 500 ppm, 600 ppm og sandsynligvis også 700 ppm. Der kan ikke gøres noget ved CO2 udslippet af religiøse årsager.

  • 0
  • 0