3D print bloghoved

3D print var trækplaster på IT Value konferencen i Bella Center.....nysgerrige øjne, ører og hænder over det hele!

WOW! Over 1500 mennesker var vidne til ren #MAKERdisrupt på Børsens IT Value 2014 konference i Bella Center i denne uge.

Det at samle folk fra ind og udland, for at fortælle og vise det seneste indenfor 3D printing må siges at være noget Danmark kan lide! Over en periode på 2 dage, er det estimeret at mere end 1530 gæster har lagt vejen forbi Børsen IT Value 2014 konferencen i Bella Center! #MAKERdisrupt der fokuserede på forskellige elementer af 3D print (3DP) øko systemet var ligeledes at finde direkte indenfor dørene i Bella Center hvorfor de skønnes at et lignende antal blev vidne til alt omkring 3DP.

Illustration: Privatfoto

Blueprinters nye produkt ses til venstre på dette billede

Men hvad var der egentlig mulighed for at opleve, på 2 dage af #MAKERdisrupt?

19 paneldeltagere diskuterede i 3 forskellige temeaer 3DP hhv.; Maker Communities, R/D og Produktionstrends samt Investerings trends - altsammen med 3DP som omdrejningspunkt. At dømme ud fra intensiteten af denne dialog, der i lige så stor grad involverede de tilhørende i salen, så var emnerne relevante at tage op. Der var speakere og tilhørende fra både indland og udland, primært Danmark og USA. Meningen med disse panel debatter var ikke at komme til bred enighed, men i højere grad at hæve vidensniveauet hos deltagere og talere. Vidensdeling og netværksdannelse var formålet, og her kom #MAKERdisrupt helt i mål! Maker Community debatten blev ledt med erfaring og kyndig hånd af Matias Søndergaard fra Mattr. R/D og Produktionsdebatten blev holdt helt på kogepunktet af Henrik Føhns fra DR1s Harddisken og endelig tog jeg selv hånd om at spørge ind til investerings og markeds trends hos det erfarne panel, på 2. dagen i Bella Center.

Panel debat i Maker Community sporet, med fuld dialog og masser af spørgsmål

Første hovedtaler på Børsen's IT Value 2014 var Minister Margrethe Vestager som udover sit minister arbejde også er fortaler for 3D print som noget Danmark bør tage til sig, gennem læring, partnerskaber og dialog. Efter hovedtalen, fik jeg Ministeren til at "kigge forbi" #MAKERdisrupt og tale muligheder, fremadrettet, for 3D print.

Minister Margrethe Vestager, Iain Major fra 3D systems samt Carsten Jarfelt, Innovation Center Denmark, Silicon Valley

Google Glass interview med Margrethe Vestager, omkring Startups og 3D prints muligheder

Dag 2 blev afrundet med en super keynote af Google's Chief Design Director, Daniel Makoski, som står bag teamet og projektet omkring Project Ara, der er Google's 3D printede mobiltelefon. Keynoten handlede i større grad mere om "the road to innovation by design" som beskriver samarbejdet mellem research, entrepreneurs, virksomheder og slutbrugerne. Mange spørgsmål og mange inspirationsrige dialoger blandt deltagerne ved keynoten.

Daniel Makoski ved keynoten omkring "Selfless Design"

Henover de to dage, var der sideløbende med paneldebatterne og møderne en stand der bød på alt indenfor 3DP økosystemet. Blueprinter, Delta, 3D Systems, Teknologisk Institut samt DTU var alle på pletten i de fulde to dage. Standen var præget af et højt energi niveau, mange spørgsmål og muligheden for at prøve 3D scanning og 3D printing "på egen krop". TV2's Nyhederne 22 var forbi, og Poul-Erik Skammelsen blev 3D scannet og printet, og en del af processen kan du se mere om her

Hvor går man hen med sine 3D printing ideer og spørgsmål når nu #MAKERdisrupt i Danmark er ovre for denne gang?

Fakta er at del 2 af #MAKERdisrupt finder sted i Silicon Valley i dagene 17-21 November. Der vil fokus være på at skabe vidensdeling, partnerskaber og forretningsudvikling indenfor 3D print området. Som sagt hænger 3D print ikke sammen med een specifik industri eller type af produkt, og derfor er programmet også omfattende. Virksomheder som Intel, 3D Systems, GrowShapes, Autodesk, MakerBot, Sculpteo, Singularity University, Silicon Valley Forum er nogle af de navne, jeg for tiden arbejder sammen med, og som meget vel kan være at finde på programmet til November!

Daniel Makoski fra Google "hilser" #MAKERdisrupt initiativet velkommen......

STAY TUNED og giv gerne feedback omkring hvad du ville ønske at møde, hvis du og din 3D print drevne virksomhed eller ide, skulle en uge til Silicon Valley?!

Undrende vært står model....

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

Har du ikke nogle billeder du vil dele med hvilke spændende ting I viste frem? Jeg har prøvet at kigge lidt forbi de kendte på billederne, men de fylder jo en del. Man kan dog skelne en drone ved siden af Margrethe...

  • 1
  • 0

Fantastisk til at kunne netværke og skabe nye relationer til #Makerdisrupt; Novozymes printer vores Enzym produkter 3D- bare i bakterier! Gennem vores open source teknologi kollaboration med Labitat http://biologigaragen.org/baessy/ ser vi spændende muligheder at bringe 3D print til anvendelse i vores R&D.

  • 1
  • 0

Meningen var at give et 3DP overview, både via vores konference streams, samt via vores stand med udstyr.

DELTA var der med deres IdemoBits http://www.madebydelta.com/delta/Business_... En platform til at bygge elektronisk skitsering, og hvori 3D indgår i det færdige (prototype) produkt. De havde et par 3D printere med (affinea bla.)

3D Systems var der med Cube 2, Cube X samt deres Sense Scanner, der blev flittigt brugt af folk på standen! http://cubify.com/en/Products

Danske Blueprinter var tilstede med deres mega seje ny launchede SHS (Selective Heat Sintering) 3D printer, der rammer et helt nyt segment. http://www.blueprinter.dk

Derudover var der masser af 3D printede objekter, i vilde designs, bare for at vise hvor vildt det allerede er idag med 3D print.....

Ærgerligt at du ikke kunne være med i Bella Center Peter!?

  • 0
  • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten