phloggen

3.5 mia kr ud af vinduet, 1.5 mia kr ned i lommen.

England droppede lige så stille deres nye computersystem til socialvæsenet i februar. Nu er det kommet frem at systemet på tre år kostede 1.5 mia kroner.

"Benefits Reprocessing Payments Programme" havde som målsætning at skulle spare 660 mia kr om året, så samlet set er tabet for England 3.5 mia kr.

Men lad os lige holde fast i den halvanden milliard som systemet har kostet.

De penge er stort set gået direkte i leverandørens lommer, til trods for at kunden ikke har fået et system der virker.

Når et projekt med at bygge en bro eller en metro kommer i uføre, så finder man nogle (mere) kompetente folk, bruger nogle flere penge og redder projektet i land: Man ender med at få sin bro, sine skinner osv.

Men når der er computere involveret, så ender man med ingenting at få.

Præcist hvor slemt står det til ?

Jeg kunne egentlig godt tænke mig at finde ud af hvor slemt det står til, så derfor håber jeg mine læsere kan hjælpe mig til at finde lidt information:

 1. Hvilket IT projekt i Danmark var det største der var en success ?

 2. Hvilket andet konstruktionsproject i Danmark var det største der var en success ?

  Det kan være offentlige eller private projekter, men for at kvalificere sig skal de opfylde disse tre krav:

  A. Leveret i fuldt omfang.

  B. Leveret indenfor 10% af oprindeligt budget.

  C. Leveret indenfor 10% af oprindelig tidsplan.

  I kan enten svare nedenfor, eller sende mig en email. Alle emails vil blive behandlet fortroligt med mindre andet aftales.

  phk

sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først

Hvordan i alverden kan man bruge 1.5mia kroner på noget uden at der kommer et resultat??  Der må da være tale om een eller anden form for aftale under bordet. Der er da ingen ansvarlig (projekt)leder, som kan acceptere at der bruges så mange penge på ingenting, uden at vedkommende scorer en profit på det. Jeg tror helt klart der findes firmaer, som har specialiceret sig i lobby virksomhed og som score offentlige kroner på at lave fupprojekter. Uden at nævne navne har vi jo også set eksempler i DK ... host .. computersystem til DR .. host .. sikkerhedssystemer til rusiske atomkræftværker ... host host ...  

 • 0
 • 0

Kunne Øresundsbroen være et bud på 2? Det gik vist efter planen og over planen. Selv muslingerne blev ikke så forstyrrede, som de havde lov til at blive. Inden da havde man dog øvet sig på Storebælt og lært heraf. Skal man tage de manglende svar på A, B og C som udtryk, at de ikke findes. Ja, jeg kan ikke lige komme i tanke om nogen? Hvis IC4 togene havde været et softwareprojekt, ville man så have sagt stop? Eller havde man fortsat? Nu er det jo angiveligt programmellet til styringen af de forskellige enheder, der ikke kan snakke sammen, så skal det alligevel kategoriseres som et softwareprojekt? Med venlig hilsenGorm Vognsen Jensen

 • 0
 • 0

Hej Gorm, Så vidt jeg ved klarer ingen af de to broer alle de tre kriterier, blev der ikke reduceret gevaldigt i landanlæggene til Øresundsbroen ? Så vidt jeg ved er IC4 et software projekt, eller rettere: det er så vidt jeg ved software delen der volder langt de fleste problemer. Poul-Henning 

 • 0
 • 0

Hvad med visionen, designet og softwaren bag PBS? PBS håndterer en masse transaktioner, systemet er oppe stort set hele tiden, det fungerer på tværs af de forskellige banker og har kun besvær, når man vil opgradere terminalerne. Næste alle borgere bruger det flere gange ugentligt på trods af stor skepsis, da det blev indført. Det er endda ikke lykkedes stor-bankerne at slagte det endnu. Det grundlæggende design af systemet blev lavet for årtier siden og  det holder stadig, idet systemet opfylder sit formål. Det er da noget af en præstation, når man sammenligner med mange andre IT systemer, som tilsyneladende er forældede, før de bliver taget i brug. Jeg ved ikke om PBS blev udviklet indenfor budgettet; men det gjorde det sikkert ikke. Budgetter er kun væsentlige, hvis de er realistiske fra begyndelsen. Og de fleste budgetter på store projekter er som bekendt mere "politiske" end realistiske.  

 • 0
 • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten