alt godt fra rummet

22 års dækning af rumfart og astronomi slutter her

Efter mere end to årtiers dækning af rumfart, astronomi og udforskningen af rummet for Ingeniøren, både i papirudgaven og de seneste mange år for deres webredaktion, skubber jeg nu mus og tastetur til side og koncentrerer mig om de mange andre opgaver på min palette.

Ingeniøren havde brug for at spare i disse trange tider som mediebranchen befinder sig i. Derfor blev det her, at dækning af det enormt spændende rumfartsmråde slutter for mit vedkommende.

Illustration: Privatfoto

Jeg vil gerne sige tak til både læsere og redaktører på Ingeniøren. Der er løbet meget vand i åen gennem årerne og jeg haft kontakt til mange spændende mennesker bla. redaktører, net-redaktører, siden jeg første gang skrev for Ingeniøren – så vidt jeg kan finde i arkiverne - i juni 1991.

I løbet af årene har jeg modtaget utallige kommentarer om stort og småt, på mine mange artikler; kritik af Ekstra Blads-lignende overskrifter, rettelser af små fejl, kommentarer om at et antal fodboldbaner ikke er en enhed, og meget meget mere. Alt sammen, vidner det om meget engagerede læsere. Ofte havde mange af jer også tid til ikke blot at kommentere, men også at bringe ros. Tusinde tak for det.

Der skal også lyde en tak til de mange medarbejdere på Ingeniøren som gennem årene toldmodigt har bearbejdet og ofte fundet på nye overskrifter til mine artikler.

Rumfarten er inde i en enormt spændende periode, ikke blot med både nye mål for NASA og ESA, men også med en kraftigt voksende privat rumfartssektor. Fremtiden ligger der ude – som Buzz Lightyear ville sige:

”Fremad - mod det uendelige Univers”..

lad os komme af sted….

Jeg vil gøre mit til at vi kommer af sted, i kraft af mit daglige arbejde i Danish Aerospace Company.

Tak for en god og spændende tid.

Mvh

Thomas

sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først

Hej Thomas!

Tak for alle dine gode artikler gennem årene om rumfart og astronomi. Det har være særdeles spændende læsning og er et emneområde jeg klart kommer til at savne på ing.dk. Tilsyneladende må Ingeniørens læsere fremover nøjes med den økologiske udgave af rumfart (CS). Men det er bestemt heller ikke nogen dårlig ting.

Dine "højtflyvende" artikler vil blive savnet! :-)

Mvh Klaus

 • 15
 • 0

Det var da en trist nyhed! Dine artikler har været noget af mit absolutte yndlingsstof på ing.dk. Jeg synes det er et tegn på en kedelig udvikling, at skære sådan et område væk, i jagt på besparelser...

Men tak for mange interessante artikler - de vil blive savnet!

Mvh.

Jakob

 • 9
 • 0

Dine artikler har været en af hovedattraktionerne for mig herinde, eftersom rummet altid har haft en særlig plads i min bevidsthed. Håber du vil finde nye spændende udfordringer. Danmark er småt, men universet er stort! ;)

 • 2
 • 0

at spare netop på det område. Efter min mening er netop dette fagområde (rumfart) en af de blogs hvor folk debattere sagligt, ivrigt, og i en god tone. Bevares det er også sjovt i andre tråde - hvor jeg end ikke læser arktiklen men går direkte til debatten og griner over hvardan folk kan svine hinanden til på en ingeniør-agtig måde :-) Men Thomas du vil blive savnet, og jeg forstår ikke strategien på ing.dk

 • 3
 • 0

Tusinde tak for de mange års dækning af rumfartsområdet. Jeg ved du vil savne at lave dine indlæg, ligesom vi vil savne at læse dem :-)

 • 0
 • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten